Ενα τρελά αγχωμένο σώμα!!! ΦΟΒΟΣ!!!
:o Καλησπερα ''συναδελφοι'' αγχωμενοι κ απο μενα λοιπον!!! ειμαι νεα στο forum κ θα ηθελα να σας πω κ τη δικη μου εμπειρια..
το ονομα μου ειναι η ευχη μου σε ολους μας!!!
Η αληθεια ειναι οτι νιωθω απειρα κουρασμενη ωρες ωρες απο τν ψυχικη ταλαιπωρια... ας τα παρω απ την αρχη ομως!
Ξεκινησα με εντονες κρισεις πανικου στα 18 περιπου (ειχα σπανια πιο πριν). Ξεκινησα θεραπεια στα 20 με διαφορα αντικαταθλιπτικα(κ με διαφορα αλλα συμτωματα,σωματικα κυριως) κ τα τελευταια χρονια(τα περισσοτερα μαλλον) μονο με seroxat. Σε καθε προσπαθεια διακοπης υποτροπιαζα ασχημα κ ετσι ξεκινουσα απ τν αρχη! εννοειτε οτι η ψυχοθεραπεια ηταν παντα στη λιστα μου κ ειναι ακομα! καταφερα μετα απο πολυ αγωνα να κανω διακοπη φαρμακευτικης αγωγης! ειμαι εναμιση χρονο καθαρη!!!:D κλεινω τα 32 σε λιγο αρα καταλαβαινετε οτι μιλαω για 10ετια κ βαλε!!! καποιες φορες ειμαι περηφανη γι αυτο που καταφερα κ αλλες το ξεχναω...γιατι? γιατι εχω ακομα πολυ δουλεια να κανω!!! κ οταν πιεζομαι πολυ σκεφτομαι αμεσως να παρω χαπια! ευκολη λυση!! που τοσο πολυ δυσκολευτηκα να κοψω!!! αλλα λεω ΟΧΙ! δν θα το κανω!
Πλεον αφου δεν κανω κρισεις πανικου παρα μονο αγχους....εχει καρφωθει στον εγκεφαλο μου οτι κατι εχω κ δν μου βρισκουν τι!!!Ειμαι αρρωστη κ απειλειται η ζωη μου!!! ποναει το ποδι μου κ φοβαμαι θρομβωση, καρδια,εγκεφαλικο,κοκ..... με ενοχλουν τα αυτια μου, τα ματια μου.το κεφαλι μου,ο λαιμος που νιωθω να πρηζετε,ο αυχενας,τα πλευρα, το γαστρεντερικο μου που δν παλευεται αλλο!!! τα γνωστα μουδιασματα κ τσιμπηματα, μεχρι κ χρονια κνιδωση λογω αγχους εκανα! κ συνεχιζω ακαθεκτη να βγαζω ψυχοσωματικα που ουτε ειχα φανταστει... κ ολα απειλουν τη ζωη μου! αυτη που τοσα χρονια περιμενα να ζησω γιατι νομιζα πως οταν καταφερω να κοψω τα χαπια θα εχουν περασει ολα!!!
Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι ο αγωνας ποτε δν σταματα. πρεπει να μαθουμε να ζουμε με μας κ να αποδεχομαστε αυτο που μας συμβαινει!πως γινετε ομως αυτο? μπορω να κατσω να αναπτυξω θεωριες κ θεωριες! στη πραξη ομως τι?
Αυτη τη περιοδο ελεγα στν παθολογο μου πως εχω κοιλιοκακη!(μου χαμογελουσε) γι αυτο κ ολα αυτα τα συμπτωματα...ετσι εκοψα τη γλουτενη...
Εχω αναγκη να σταματησω να φοβαμαι..... μεγαλη αναγκη!!!