Καλημέρα. Έχω μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που ήταν αρκετά κριτικό απέναντι μου. Η οικογένεια μου είχε διάφορες προσδοκίες, διάφορα όνειρα και προσπαθούσαν να τα κάνουν όνειρα μου κατά κάποιο τρόπο.
Το πρόβλημα μου σήμερα βρίσκεται στη σχέση μου. Πάντα ήμουν αγχώδης και νευρικός, επίσης πάσχω από ΙΨΔ. Νιώθω πως δεν με καταλαβαίνει, κάνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει, λέει ό,τι θέλει. Αρχικά το παίρνω ψύχραιμα και κάνω πράγματα για μένα, τότε επανέρχεται και μου λέει πως είμαι άτομο που φέρεται άσχημα και που δεν τοποθετώ στη ζωή μου τους άλλους. Αργότερα μπορεί να το πάρει πίσω αυτό... Μετά προσπαθώ να του εκφράσω πως αισθάνομαι (θυμωμένος, στεναχωρημένος κ.τ.λ.) και αρχίζει ένας παράξενος ανταγωνισμός. Στο τέλος βγαίνω πάντα ο φταίχτης που δημιουργεί προβλήματα και δεν προσπαθεί μέσα σε αυτό πως είμαι πιεστικός και ελεγκτικός αφού γυρίζει τούμπα όλη η συζήτηση. Ό,τι εκφράσω εκλαμβάνεται ως έλεγχος ενώ εκφράζω τι νιώθω π.χ. απέναντι σε κάτι ελεγκτικό.
Στην πραγματικότητα νιώθω πως αυτό έχει αρχίσει να μου περιορίζει την ελευθερία διότι είναι σα να έχει δικαιώματα και εγώ να πρέπει να δίνω αναφορά ή να ζυγίζω τι θα κάνω με τους δικούς μου, με τους φίλους μου. Όταν το αναφέρω αυτό μου λέει πως δεν πάω καλά και πως εγώ το ερμηνεύω έτσι ή ακόμα χειρότερα δε με καταλαβαίνει τι λέω και 15 φορές να το πω.
Ενώ την μια λέει πως με αγαπάει π.χ. την άλλη λέει κάτι πολύ άσχημο που ξέρει πως θα με ενοχλήσει, θα σχολιάσει τους δικούς μου όπως προείπα, θα προσπαθήσει να μου διορθώσει το ημερήσιο πρόγραμμα, τι ώρα θα κοιμηθώ, θα ξυπνήσω... Όταν καυγαδίζουμε τα παίρνει πίσω μερικά εξ' αυτών και απαιτεί από εμένα κάτι που ίσως είναι πιο ελεγκτικό. Από την άλλη όλο αυτό με κάνει να σκέπτομαι μήπως πράγματι κάνω κάτι παράξενο κι εγώ μιας και από πλευράς του λέει πως όλα αυτά τα κάνει από λάθος π.χ. αλλά εγώ είμαι υπερβολικός και θα μπορούσα να τα έχω διαχειριστεί ψύχραιμα αντί να φωνάζω, να τα παραθέτω ήρεμα και ωραία. Σε αυτό πιθανότατα έχει δίκιο, αισθάνομαι όμως πως έχει γίνει κάπως κουραστικό αυτό το πράγμα διότι όλοι απαιτούν πράγματα από μένα με χειριστικούς κατ' εμέ τρόπους. Τα παραπάνω έχουν αρχίσει να με επηρεάζουν και στον ύπνο μου δυστυχώς.
Ξέρω πως δεν αξίζει να προσπαθήσω, ζορίζομαι να ανταποκριθώ ξανά, την τελευταία φορά ειπώθηκαν απαίσια πράγματα και παραλίγο να βάλω τα κλάματα, πως θα μπορούσα να ηρεμώ πιο εύκολα; Ας πούμε τώρα του μιλάω με το ζόρι για να μη φανώ στεναχωρημένος, υπερβολικός. Δε θέλω όμως και τόσο. Από την άλλη αν απομονωθώ δημιουργώ ένα κλίμα μη εμπιστοσύνης νομίζω, που κάνω εγώ ό,τι θέλω.