πώς να συμπεριφερθώ χωρίς να επιτείνω το χάος?
προτίμησα να με κατατάξω στα γενικά καθώς δεν έχω ιδέα πώς να το εξειδικεύσω. στην πραγματικότητα θέλω να βοηθήσω κάποιον που από τα διαβάσματά μου στο διαδίκτυο νομίζω ότι πάσχει από σεξουαλική εξάρτηση και κυκλοθυμία.
πέτυχα τον τύπο πριν από 4 χρόνια στο διαδίκτυο. έλληνας του εξωτερικού, πτυχιούχος πανεπιστημίου, εργαζόμενος σε μή σχετική με τις σπουδές του δουλειά, σημαντική δουλειά με δημόσια απήχηση. "άλλος το πρωί κι άλλος το βράδυ". ένας κύριος του καλού κόσμου στο δημόσιο προφίλ του, οικογενειάρχης και πατέρας, ο ίδιος ισχυριζόμενος ότι είναι σε διάσταση με τη γυναίκα του, ένας σπουδαίος διαδικτυακός εραστής το βράδυ (κατά τον ίδιο: αλήτης, αλήτρα, βιαστής, αφέντης, άχρηστος, σιχαμένος). 6 μήνες τα λέγαμε από το skype χωρίς video, ή με chatting, αλλά 1-2 φορές τη βδομάδα. από τα μισόλογά του και από την ντετεκτιβίστικη επί του διαδικτύου ιδιοσυγκρασία μου έμαθα σχετικά γρήγορα ποιος ήταν χωρίς να του το μαρτυρήσω. άλλοτε ήταν κολλημένος μαζί μου, άλλοτε μου μιλούσε υποτιμητικά, άλλοτε με λάτρευε, άλλοτε αδιαφορούσε και αυτό πήγε σερί κορδόνι ένα 6μηνο μα μου είχε κάνει εντύπωση και τον γούσταρα αφόρητα. η βίαιη ενίοτε πλευρά του με ενοχλούσε μονον. άλλες φορές τσατιζόμουν και του τάχωνα ή ήμουν γάτα ή δυνατή ερωμένη.
θα σταματήσω μόνον στα "κρούσματα": ο άντρας που όταν πλησιάζει να τελειώσει κλείνει το τηλέφωνο, που αμέσως μετά ξαναβγαίνει διαδικτυακή τσάρκα ανικανοποίητος, που είναι τη μια έτσι και την άλλη αλλιώς, που εξαφανίστηκε μόλις του είπα ότι τέρμα τα αστεία, κλείνω εισιτήριο και έρχομαι να σε βρω. και πάνω που τον ξέχασα, 6 μήνες μετά νάτος ταξιδεύει στην πόλη μου για να με βρει, αφού πρώτα τον αναγκάζω να πει μόνος του όσα ήξερα κιόλας εγώ γι αυτόν από πολύ καιρό πριν και δεν τα είχα φανερώσει. καταφθάνει λοιπόν με τις δύο του ταυτότητες στο χέρι, αστυνομική και υπηρεσιακή, αδύνατος πολύ άντρας, πάλαι ποτέ αθλητής, κοιμάται μαζί μου 16 ώρες, η λίμπιντο χτυπάει κόκκινο, παθιάζεται, μου εξιστορεί για την ασεξουαλική καθολική όμορφη γυναίκα του, για την 50-50 μεγάλη περιουσία τους και την εμπλοκή τους με αυτήν, για τον τρόπο που βλέπει τη δουλειά του, τα παιδιά του, για το ρόλο της μάνας του να τον παντρέψει με μια παρθένα στο πανεπιστήμιο, για τη μοναξιά του, την αγαμία του και το ansiolin 5 mg στην τσέπη του -και όχι στο σακ βουαγιάζ- του οποίου τη δοσολογία και την ένδειξη μου εξηγεί (=άγχος, ένα είδος μυσοσίτιδας από το άγχος). Φεύγει σχεδὀν δυστυχισμένος το άλλο μεσημέρι χωρίς να κάνει ντους "για να με πάρει μαζί του" όπως λέει. αργεί πολύ να εξέλθει από την εξώπορτα της πολυκατοικίας μου.
και το παίρνω το μήνυμα λίγες μέρες μετά γεμάτο λατρεία και αφοσίωση και μετά ..εξαφανίζεται... όλα αυτά τα θεωρώ ανεξήγητα και τον ψάχνω και τον βρίσκω με άλλο ψευδώνυμο και άλλο αβαταράκι να κοπροσκυλιάζει και μου την πέφτει (με άλλο ψευδώνυμο και άλλο αβαταράκι κι εγώ) με τον ίδιο τρόπο-πατιτούρα που μου την είχε πέσει στην αρχή και το παίζω εγώ τρελλή και άσχετη και τον πιλατεύω τρελλά ένα τρίμηνο και νιώθει ότι κάτι δεν του πάει καλά και στο τέλος δεν αντέχω, του ομολογώ την αλήθεια και με μισεί και σκυλοβριζόμαστε, αλλά το άλλο καλοκαίρι νάτος πάλι στο τηλέφωνο και στα μηνύματα μέχρι που μου τη δίνει που δεν έρχεται να με δει και τον παρατάω.
με αναζητά μερικούς μήνες αργότερα για να μάθει πώς τα πάω με την κρίση και μετά χάνεται. αποφασίζω να τον παρακολουθήσω. επιστρέφει σπίτι στις 16.30 και μπαίνει αμέσως στο διαδίκτυο, ως τις 19.00, βγαίνει να φάει (από κοίτης και τραπέζης ο χωρισμός μεν, όμως έχει εγκατασταθεί στον δεύτερο όροφο του σπιτιού του -240 τ.μ. διαμέρισμα και αυτός στο αποπάνω στούντιο- και το google earth μου επιβεβαιώνει ότι μου λέει την αλήθεια). Από τις 22.00 ως τις 00.30 τις καλές μέρες online και ως τις 2, 3, 4 το πρωί τις κακές, να αποσυνδέεται μέσα στη νύχτα και σε μισή ώρα, σε 1, σε 2 πάλι μέσα. ύπνος 3 ώρες μαύρος ύπνος το 24ωρο, άντε το πολύ 5 αραιά και πού (σκριπτάκι χρησιμοποιώ, δεν τον ακολουθώ στο "ωρολόγιο πρόγραμμά του"!).
και νάτος πάλι ένα μήνα πριν, την ίδια ακριβώς ημερομηνία που είχε πρωτοέρθει σπίτι μου, θυμάται κάθε λεπτομέρεια από τη μοναδική συνεύρεσή μας, μα μένει μόνον στο τηλεφωνικό σεξ και κλείνει πάλι πριν τελειώσει, ακόμη και τώρα που τον ξέρω. Αλλά για πρώτη φορά στα 4 αυτά χρόνια μου μιλάει με σεβασμό, μου απαντάει, ανησυχεί αν αργώ να απαντήσω, πάλι βέβαια χάνεται για 2-3 μέρες και επανέρχεται, διατυπώνοντας όμως για πρώτη φορά δικαιολογίες για την απομάκρυνσή του αυτήν. "έγινε άνθρωπος" συνηθίζουμε να λέμε.
θέλω να του πω να πάει για ψυχοθεραπεία, αλλά είναι πολύ ωμό. τον πονάω το μαλάκα που τρέχει δρομέως να καταστρέψει τη σωματική του υγεία, τη φήμη του, τη δουλειά του, τα παιδιά του, τα λεφτά του και κατάστρεψε κιόλας τη χαρά του και την ψυχική του υγεία. τον πονάω και τον νοιάζομαι. η florence nightingale θα με ρωτήσεις? δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά μοιάζει να τον ερωτεύτηκα. σου απαντώ μόνον ότι πιστεύω στη δύναμη των πολλών και ότι νομίζω πως στο ραγισμένο του καθρέφτη αντανακλώ το είδωλό μου.