Ακουσα απο καποιον οτι σε κανα 5 χρονια θα βγει με την επιστιμη την γεννετικη τροποοιηση (δεν θυμαμε πως λεγεται) θα θεραπευεται η ψυχωση εχετε ακουσει τπτ?
Printable View
Ακουσα απο καποιον οτι σε κανα 5 χρονια θα βγει με την επιστιμη την γεννετικη τροποοιηση (δεν θυμαμε πως λεγεται) θα θεραπευεται η ψυχωση εχετε ακουσει τπτ?
Μωρέ για πολλά είπαν ότι σε 5-6 χρόνια θα έχει δοθεί θεραπεία..Μέχρι και για τον καρκίνο και το AIDS.....Μέχρι στιγμής πάντως λένε ότι βρήκαν το γονίδιο που ευθύνεται για την μανιοκατάθλιψη......Είδωμεν.. ...ένα γονίδιο για την ιδεοψυχαναγκαστική στο 5 παρακαλώ....
Λένε κάτι για γονιδιακές θεραπείες αλλα μέχρι να βγεί έχουμε λίγο δρόμο ακόμα.....
Και δεν ξέρω ποια θα ήταν η αντίδραση των φαρμακοβιομηχανιών. Εκτός κι αν αλλάξει κάτι στον τεχνολογικο-δικτυακό καπιταλισμό που ζούμε...
έχουμε μάλλον δρόμο...ή έχουν....Εμείς μια στασιμότητα παίρνουμε....Διάβαζα για εγχείρηση λέει που θεραπεύει την ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση...Αυτή την βλακεία που σκέφτεσαι,σκέφτεσαι και τελειωμό δεν έχεις....Αλλά είχε νομίζω μια αποτελεσματικότητα 45%.....Άσε που νεύρα είναι αυτά...Αν το νυστέρι δεν κάνει καλή δουλειά και εκεί που σουλουπώνουν κάτι μου χαλάσει κάτι άλλο;Πρέπει να είναι,όσο να\'ναι,επικίνδυνες αυτές οι εφαρμογές......Διάβασα για ψυχοχειρουργική κατά της κατάθλιψης...Χειρουργική που χρησιμοποιεί ραδιενεργά ισότοπα για να δημιουργήσουν αλλοιώσεις σε αυτά τα σημεία του εγκεφάλου που ευθύνονται για την κατάθλιψη..Επισημαίνει πως στην εποχή μας σπάνια εφαρμόζεται..Γιατί και πως δεν γνωρίζω....Μην ξεχνάμε την πλέον καταδικασμένη από την ψυχιατρική κοινότητα λοβοτομή που στο παρελθόν έπαιρνε και έδινε....Οπότε λίγος δρόμος να ανακαλυφθεί το γονίδιο,λίγος να δοκιμαστεί,λίγος να αποτύχει,λίγος να αναθεωρηθεί,λίγος να πιάσει καλά ποσοστά μας βλέπω να παίρνουμε σύνταξη...
Aυτά δεν θα γίνουν ποτέ. Είναι επιστημονική φαντασία κι ακόμα αν γίνουν, το κόστος για τέτοιες παρεμβάσεις - επεμβάσεις θα είναι εξωφρενικό. Το θεωρώ ουτοπία, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο \"τέλειων\'\' χωρίς αναγκασμούς, νευρώσεις και συναισθήματα.
Η έλλειψη νευρώσεων και ψυχαναγκασμών θα μας οδηγήσει σε πιο υγιή επίπεδα...Δεν είναι κακό αυτό.....Απλά μάλλον είναι λίγο ουτοπικό στα αυτιά μου...Μακάρι όμως...Απλά αναρωτιέμαι πως λειτουργεί το μυαλό ενός μη ψυχαναγκαστικού......Αν και μου εξήγησαν έχει διαφορά από να το βιώνεις......Αν υπήρχε μια ακίνδυνη επέμβαση με ποσοστά επιτυχίας πάνω από 90% ίσως να έμπαινα στην διαδικασία......Και πάλι θα φοβόμουν....Επέμβαση στο μυαλό είναι αυτή....Και σκέφτομαι\"Θα ξυπνούσα διαφορετική;Θα αισθανόμουν σαν να μου είχαν κάνει restart?\"
Απλά ξέρεις ο καθένας προσπαθεί να προωθήσει την ανακάλυψη του δίνοντας ΕΛΠΙΔΑ στον πονεμένο ασθενή με αμφίβολα όμως αποτελέσματα για την πραγματική του θεραπεία....Θα προσπαθήσω να βρω ένα άρθρο για λοβοτομή που πλέον σαν θεραπεία θεωρείται εγκληματική...Έχουν γίνει λάθη εις βάρος της επιστήμης και δυστυχώς από τα λάθη,τους πειραματισμούς και τα ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ μαθαίνουμε....
Μοναξια τίποτα δεν είναι δεδομένο. Προβλέψεις δεν μπορούμε να κάνουμε αλλα ελπίδα πρέπει να έχουμε γιατι ίσως αυτό να είναι και το μοναδικό θαύμα του ανθρώπου. Οτι παρόλα αυτά που περνάμε μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε.
Mα έχεις πειστεί ότι το πρόβλημα είναι στον εγκέφαλο και όχι ένα αποτέλεσμα μάθησης συμπεριφοράς από συγκεκριμένα βιώματα ; Αυτά είναι παιχνίδια πολύ επικίνδυνα. Και ο κόσμος δεν έχω πειστεί αν χρειάζεται τις νευρώσεις του ή όχι. Λογικά ο νευρωτικός δεν γίνεται εύκολα ψυχωτικός απ\'όσα ξέρω. Και οι φαντασιώσεις ιδεαναγκασμοί δεν είναι ; \'Αρα ; \'Ενας κόσμος χωρίς φαντασιώσεις μπορείς να τον φανταστείς ισορροπημένο ; Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. \'Ολα αυτά τα σενάρια ανήκουν στην σφαίρα της νεοναζιστικής ευγονικής. Τουλάχιστον να έβρισκαν το γονίδιο της Ζήνας να κατασκεύαζαν μερικές πολύ ευχαρίστως χαχα να τους υποστηρίξω.
ΛΟΒΟΤΟΜΗ
*Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, οι λοβοτομές αποτελούσαν τμήμα πειραμάτων για να διαπιστωθεί αν είναι δυνατόν να \"θεραπευτούν\" οι αλκοολικοί και οι εγκληματίες, γιατί μια τέτοια επέμβαση μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου, επηρεάζοντας τις συναισθηματικές και διανοητικές ικανότητές του.
http://www.hri.org/E/1998/98-04-07.dir/keimena/world/world2.htm
ΠΗΓΗ:www.hri.org/
Το πρόβλημα φίλε μου είναι κοινωνικό περισσότερο όπως σωστά υποθέτεις. Βιώματα που μας μαθαίνουν το κόσμο...αλλα απο κει και πέρα οι πολλοί εγκέφαλοι μαζεμένοι καθεστούν το κοινωνικό σύνολο. Επομένως τα πάντα ξεκινάνε απο εμάς.....
Quote:
Originally posted by Mοναξιά
Mα έχεις πειστεί ότι το πρόβλημα είναι στον εγκέφαλο και όχι ένα αποτέλεσμα μάθησης συμπεριφοράς από συγκεκριμένα βιώματα ; Αυτά είναι παιχνίδια πολύ επικίνδυνα. Και ο κόσμος δεν έχω πειστεί αν χρειάζεται τις νευρώσεις του ή όχι. Λογικά ο νευρωτικός δεν γίνεται εύκολα ψυχωτικός απ\'όσα ξέρω. Και οι φαντασιώσεις ιδεαναγκασμοί δεν είναι ; \'Αρα ; \'Ενας κόσμος χωρίς φαντασιώσεις μπορείς να τον φανταστείς ισορροπημένο ; Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. \'Ολα αυτά τα σενάρια ανήκουν στην σφαίρα της νεοναζιστικής ευγονικής. Τουλάχιστον να έβρισκαν το γονίδιο της Ζήνας να κατασκεύαζαν μερικές πολύ ευχαρίστως χαχα να τους υποστηρίξω.
Κατά πρώτον και η μάθηση ένα παιχνίδι του εγκεφάλου είναι....Όσο για το κατά πόσο τα βιώματα οδηγούν αυτά και μόνο αυτά σε μία ψυχαναγκαστική συμπεριφορά δεν είμαι σίγουρη.....Ο πατέρας μου θεωρείται ψυχαναγκαστικός...και λίγα λέω......Οπότε σκέψου ότι μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με μη και πρόσεχε....αν αυτά θεωρούνται ιδεοληπτικά στοιχεία καθότι είχε μια εμμονή με τις αρρώστιες από τα τρόφιμα....Ναι μεν έχω κρατήσει κάποια στοιχεία του από αυτή την εμμονή αλλά δεν παρουσιάζουμε ίδια καταναγκαστικά στοιχεία......Οπότε να πεις ότι έμαθα τι από την συμπεριφορά του;Οι ψυχαναγκαστικοί ανά τον κόσμο πλένουν τα χέρια τους 50 φορές την μέρα..Τους το έμαθε κάποιος;Εγώ δεν είδα τον πατέρα μου να ξεροπλένεται για να πεις ότι το έμαθα και το εφάρμοσα....Θα μπορούσα όμως κάλλιστα να υποστηρίξω μια κληρονομική προδιάθεση....Ο πατέρας μου μη αναγνωρισμένος ψυχαναγκαστικός και η αδερφή του αναγνωρισμένη....και βαριάς μορφής...Νομίζω πως πρέπει να εστιαστούμε όχι στα συμπτώματα αλλά στην αιτία που τα προκαλεί...Δηλ όχι στους καταναγκασμούς αλλά στις ιδεοληψίες.....Εγώ θα το έλεγα εν γένει ένα άγχος.....Όταν λοιπόν το άγχος είναι στα φόρτε του τι κι αν ξέρεις ότι δεν πρέπει να φαγωθείς και να πλένεις τα χέρια σου εσύ εκεί ή μπορείς να αποκλείσεις λογικά τον συγκεκριμένο καταναγκασμό και να σου βγει στην φόρα άλλος....ασυνείδητα......Και άλλοι βιώνουν άγχος αλλά δεν καταφεύγουν σε καταναγκαστικά έργα.....Ο αδερφός μου δεν είναι ψυχαναγκαστικός.....και ας μεγάλωσε με τον ίδιο τρόπο....Προτιμώ να πιστέψω σαν ασθενής ,καθότι μου φαίνεται πιο λογική,την εξήγηση ότι κάποια κέντρα του εγκεφάλου υπερλειτουργούν..Απλοϊκά ότι έχει παραπατηθεί το κουμπί του άγχους.....Επίσης πιστεύω για τους ψυχαναγκαστικούς ότι είναι αδύναμοι να στηρίξουν τα θέλω τους....Αν δεν διεκδικήσουμε την θέση μας σε αυτή την κοινωνία τότε ας συμβιβαστούμε με την ιδέα να είμαστε έρμαια των ψυχαναγκασμών μας......
Οπότε συμπληρώνω δεν είναι συμπεριφορές που υιοθετούμε και φταίνε..Είναι ένα ολόκληρο σύστημα που είναι διαταραγμένο...Μην εστιαζόμαστε σε συγκεκριμένες συμπεριφορές...Ο μη ψυχαναγκαστικός και να βλέπει κάποιον από το πρωί ως το βράδυ να πλένεται το πολύ πολύ να γελάσει μαζί του.....Αυτός που το έχει όμως μέσα του θα το εφαρμόσει.....Δεν σου έρχονται συγκεκριμένοι ψυχαναγκασμοί αλλά πάει πακέτο το θέμα....Παίρνεις μια ολόκληρη ψυχαναγκαστική συμπεριφορά που σήμερα μπορεί να εστιάζεται στο πλύσιμο χεριών αύριο στο γιατί το φρύδι μου είναι στραβό μεθαύριο στο να χτυπιέσαι από το πρωί ως το βράδυ στο γυμναστήριο γιατί δεν έχεις το τέλειο σώμα...
1997,διαγνωση αγχωδεις διαταραχες,θεραπεια xanax
2007 διαγνωση αγχωδεις διαταραχες,θεραπεια xanax
10 χρονια και η μονη διαφορα ειναι ενα λιφτινγκ στο κουτακι
εξωτερικα.
Αυτη η επιστημη μου δινει την εντυπωση οτι παει προς τα πισω.
Δεν αρκεί μόνον η φαρμακευτική αγωγή. Χρειάζεται προσπάθεια και από τον ασθενή. Εάν εμένα ο γιατρός μου λέει να βγαίνω έξω και δεν το κάνω και αφήνομαι και πέφτω στο κρεβάτι και δεν το παλεύω περισσότερο, έχω και εγώ μερίδιο ευθύνης.
Αισθάνομαι πως εξαρτώμαι αρκετά απο τα φάρμακα. Μπορεί πχ να είμαι μια μέρα μες την ένταση να γυρίσω σπίτι να πάρω το φάρμακο μου και να καθαρίσω απο τις όποιες σκέψεις....
Είναι κρίμα που υποφέρουμε επειδή μας λείπουν κάποια χημικά απο τον εγκέφαλο. Γιατί σε μένα θεε μου....