ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΠΟΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΠΟΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Καλησπερα κι απο μενα.Εδω και 9 χρονια με βασανιζε κατι που δεν ηξερα οτι εχει ονομασια,δεν ηξερα καν οτι υπαρχει σαν ορος...νομιζα οτι το ζουσα μονο εγω και οσες φορες κι αν προσπαθησα να το εξηγησω στους γυρω μου δεν με καταλαβαινε κανεις.Ολα ξεκινησαν στα 12 μου χρονια περιπου,οταν περπατουσα στο δρομο και ξαφνικα εχασα καθε αισθηση του εαυτου μου,ενιωθα το σωμα μου να ειναι αλλου,το μυαλο μου αλλου και σαν να μην υπαρχει επικοινωνια αναμεσα σε αυτα τα 2.Ενω νοητικα καταλαβαινα τι κανω,τι γινεται,το σωμα μου δεν επικοινωνουσε,σαν να μην υπακουγε στις εντολες.Ελεγα χαρακτηριστικα τοτε στους φιλους μου και στους γονεις μου οτι ''νιωθω σαν να μην υπαρχω'' και ολοι με κοιτουσαν περιεργα.Πηγα σε παιδοψυχολογο,δεν με βοηθησε καθολου,μου εδωσε βαλεριανες σε χαπακια και αυτο ηταν ολο.Οι βαλεριανες δεν με ηρεμησαν ποτε κ ετσι σταματησα να τις παιρνω.Τα χρονια περασαν και ολο αυτο το διατημα μπορουσα να το κοντρολαρω το θεματακι μου,σκεπτομενη οτι ειναι απο το αγχος μου,προσπαθουσα να σκεφτομαι ομορφα πραγματα,να ελεγχω τις αναπνοες μου κλπ κλπ.Μια μερα λοιπον,πριν απο εναν μηνα περιπου,επαθα κριση πανικου στο μετρο.Και απο εκεινη τη μερα παλευω να ηρεμησω απο το αγχος μου αλλα ματαια..ξεκινησαν παλι οι διαταραχες αποπροσωποποιησης,οσο κι αν ελεγχω τις αναπνοες μου,ηρεμει η κριση πανικου,αλλα αυτο το απαισιο συναισθημα δεν φευγει ποτε!Υπαρχει καποιος που να το εχει παθει αυτο για συνεχομενο διαστημα?..κι αν ναι τι εκανε σε αυτη τη περιπτωση?