Φιλανθρωπία ή ματαιότητα;
Καλησπέρα σας,
Από τον προηγούμενο χειμώνα έχω γνωρίσει έναν κύριο γύρω στα 58,ο οποίος μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα πριν κάποια χρόνια,έχασε τη δουλειά του,έφαγε τα λεφτά που είχε μαζεμένα και κατάντησε να μένει σε κάποια αποδυτήρια του δήμου,που ο δήμος του έχει παραχωρήσει,όπως καταλαβαίνετε με μηδέν συνθήκες διαβίωσης...
Ο ίδιος σιτίζεται,από μία ομάδα αλληλεγγύης της πόλης και από τυχαίους ανθρώπους που τον γνωρίζουν...
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι το εξής...ο κύριος αυτός ισχυρίζεται ότι είχε ένα σπίτι δικό του που τον κλέψανε και μετά από αυτό το γεγονός,άρχισε να νοικιάζει κάποιο σπίτι για να μένει,πριν πάθει το ατύχημα...αλήθεια τώρα που είναι άστεγος γιατί δεν χρησμοποιεί το δικό του σπίτι για να μείνει; Μηπως λόγω ότι δεν θα έχει ρεύμα και νερό;
Επίσης εγώ του είχα πάει διάφορα είδη καθαρισμού,σκουπες σφουγγαρίστρες που πλέον δεν τα βλέπω πουθενά μέσα στον χωρο που μένει....
Η αλήθεια είναι ότι ψάχνει να βρει εργασία...
ενας άλλος κύριος του είχε δώσει ένα διπλό μάτι για να φτιάχνει το φαγητό του και τον καφέ του και όταν τον ρώτησα τι το έκανε προσπαθούσε να βρει απάντηση..
εγώ από την άλλη μεριά τον στηρίζω αρκετά,αλλά σε αυτό που θέλω βοήθεια είναι αν κάνω καλά που τον στηρίζω τόσο πολύ ή τελικά κάποιοι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια τους...!
Επισήμανση ότι το δυστύχημα που είχε το έπαθε επειδή ήταν πολύ πιωμένος...
Ποιά είναι η γνώμη σας; να συνεχίσω να τον στηρίζω ή είναι μάταιο;;
Ευχαριστώ πολύ