Θα πάθω εμφραγμα ή απλά αγχώνομαι;
Καλησπέρα σας. Είμαι 22 χρονών... Αγχώνομαι σχετικά πολύ εύκολα. Θα τα πάρουμε από την αρχή. Μια φορά ενώ ήμουν ήρεμος με παρέα είχα την εντύπωση πως ένιωσα (ή άκουσα) ένα βράσιμο από την δεξιά μεριά του στήθους που ανέβαινε προς τα πάνω (δεξιά στο λαιμό - μπορεί να ήταν και από το αυτί μου περίεργος ήχος), όπως είναι προφανές το μυαλό μου πήγε στο χειρότερο με αποτέλεσμα να με πιάσουν ζαλάδες και τάσεις λυποθυμίας και να πάω στο νοσοκομείο. Εκεί μου έκαναν καρδιογράφημα και είχα έντονη ταχυπαλμία και πίεση 18 (από τον φόβο μου προφανώς) και μου έδωσαν 1 χαπάκι hypoloc και ένιωσα καλύτερα. Μετά από 2 μήνες ένιωσα ζαλάδες και καταλάβαινα πως ήμουν κάπως με ταχυπαλμία φυσικά. Πάω στο κέντρο υγείας μου έδωσαν πάλι 1 hypoloc και μου είπαν να κόψω τους καφέδες (έπινα 3-4 την ημέρα) και τους έκοψα. 1 μήνα αργότερα, καθόμουν ήρεμος στο δωματιο μου και με επιασε μια ανυσυχία και δεν μπορούσα να πάρω βαθιές ανάσες εύκολα. Προσπαθούσα και μετά πάλι ταχυπαλμία Πήγα στο νοσοκομείο και πάλι και μου έκαναν εξετάσεις αίματος οι οποίες βγήκαν καλές και μου έβγαλαν πλάκα θώρακος, είπαν να χάσω οπωσδήποτε κιλά γιατι το πάχος μου δημιουργεί την πίεση (ήμουν 120 και τώρα είμαι 112 με μια διατροφη καλή και περπάτημα 3-4km/μέρα - 6 φορές την εβδομάδα). Μου έγραψαν hypoloc να παίρνω 1 κάθε μέρα ώστε να ρυθμιστεί η πίεση. 45 μέρες μετά (τις τελευταίες 3 μέρες) είχα πόνο στην πλάτη ο οποίος δεν ηταν έντονος και υποχορούσε σχετικά εύκολα. Από το κρυολόγημα λέω θα είναι που είχα και δεν έδωσα σημασία . Χθες με έπιασε ένας πόνος στο στήθος (εκεί που είναι η καρδιά, αλλά στην πλάγια πλευρά κάτω από την μασχάλη), και πάλι δεν έδωσα σημασία ωστόσο αγχώθηκα. Σήμερα πήγα να πάρω ανάσα και με έποιασε έντονος πόνος στην πλάτη (στο μέρος της καρδιάς) κατά την εισπνοή για μία και μόνο φορά και φοβήθηκα αρκετά. Τι να κάνω βρε παιδιά. Υπάρχει περίπτωση να πάθω έμφραγμα 22 χρονών άνθρωπος? Διάβαζα στο internet οτι το αγχος μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα και τα χω παίξει. Πυρετούς, ζαλάδες και ταχυπαλμίες δεν έχω όμως. (με βοηθάει και το hypoloc για τις ταχυπαλμίες)