Originally Posted by
thalasa
Καλησπερα,
τον τελευταιο καιρο αντιμετωπιζουμε κάποια προβλήματα με την αδερφή μου, 35 χρονών.
Πιστευει οτι παρακολουθούν τα τηλεφωνά της, ότι την παρακολουθούν στη δουλειά, στο δρόμο, παντού.είναι καχύποπτη με τους γείτονες, με τα πάντα. Η συμπεριφορά της είναι γενικά καχύποπτη και εριστική ακόμα και με εμάς, την οικογένειά της.
Για να μην μακρηγορώ δεν δέχεται να επισκεφτεί κάποιον ειδικό και αναστατώνεται πολύ όταν της αναφέρω ότι θα ήταν καλό να επισκεφτεί κάποιον ειδικό τουλάχιστον για να την ανακουφίσει από τις αυπνίες και το έντονο στρες που φαίνεται να έχει.
Προσπαθώ να επισημάνω ότι είναι θέμα υγείας πρώτα απ'ολα η επίσκεψη σε γιατρό, αλλά η ίδια αντιδρά άσχημα και λέει ότι δεν έιναι τρελλή ...
έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές ψυχίατρο εγώ με τον πατέρα μου, για να συμβουλευτούμε πώς θα χειριστούμε το θέμα και πώς θα την πείσουμε να επισκεφτεί εναν ειδικό. Μάταια..μας συνεστησε καποιος γιατρος να της χορηγησουμε κρυφα για λιγες μερες risperda(αν το θυμαμαι σωστα) και το αντιδοτο του..για περιπου 10 μερες όντως της το δωσαμε κρυφα αλλα χωρις ιδιαιτερη βελτιωση, δεν εγινε περισσοτερο συζητησιμη στο θεμα επισκεψης σε γιατρο..και τωρα που σταματησαμε να της δινουμε φαρμακο εχει αρχισει να φερεται παλι πολυ περιεργα..Φοβαμαι και θελω πολυ να την βοηθησω, γιατι πραγματικα υποφερει, αλλα δεν ξερω τον τροπο.
Ο λογος που γραφω ειναι: οποιος εχει ιδια εμπειρια, είτε ο ίδιος είτε συγγενής, να μου δωσει κάποιες ιδέες για το πως να την πεισω ότι είναι ανάγκη να επισκεφτει γιατρο...δεν ξερω τι να κανω..ξερω ότι δεν υπάρχει συνταγή , αλλά οποιαδήποτε
ιδέα μας βοηθήσει να αποφύγουμε την ΄ακούσια νοσηλεία΄θα είναι πολύτιμη. Βλέπω ότι πολλά παιδιά εδώ μέσα έχουν καταφέρει να παρακολουθήσουν αγωγή με επιτυχία και μπράβο τους. Σκεφτηκα ότι κάποιος ίσως με την προσωπική εμπειρία του βοηθήσει , αν μοιραστει μαζί μου τον τρόπο που έπεισε τον ίδιο να θελήσει να επισκεφτεί γιατρό..
Αυτά...συγγνώμη για το άγχος μου αλλά πραγματικά αισθανομαι πελαγωμένη..