Σοβαρο προβλημα με την μητερα μου!
καλημέρα σας,
αποφάσισα να γράψω στο φορουμ γιατι θελω την γνωμη σας με το προβλημα π αντιμετωπιζω το τελεθταιο καιρο με τη μητερα μου η οποια ειναι 55 ετων και εχει νοσηλευτει σε κλινικη 3 φορες σε ηλικια 17 ετων, 22 ετων και 31 ετων με ψυχωσικη αντιδραση.
στα 17 της συνεβη υστερα απο εξαντλιτικη διαιτα και πιεση που δεχτηκε απο τα αφεντικα της σε κομμωτηριο που μολις ειχε παει να εργαστει. ειχε λιγα περιτα κιλα και της φερθηκαν πολυ ασχημα και την πιεσαν να χασει κιλα με αποτελεσμα να αγχωθει και να την βαλουν τα αδερφια της σε ψυχιατρικη κλινικη. δεν γνωριζω τα συμτωματα που ειχε τοτε μιας και η ιδια δεν τα θυμαται.
στα 22 της μετα απο τον χωρισμο της απο τον τοτε συντροφο της ο οποιος της φερθηκε πολυ ασχημα και απο τα ασχημη συμπεριφορα του πατερα της απεναντι της μολις εμαθε οτι διατηρουσε σχεση παρουσιασε παλι συμπτωματα και τα αδερφια της αμεσως την ξαναεβαλαν σε κλινικη.
το επομενο κρουσμα συνεβη μολις γεννησε εμενα και οι γιατροι το απεδωσαν στη γεννα και στο αγχος για το μωρο. τα συμπτωματα της ηταν να νομιζει πως εχουν κανει μαγια στο πατερα μου και στο σπιτι και οτι την παρακολουθουνε για να τις κανουν κακο. τα αδερφια της αλλη μια φορα την πηρανε απο τον πατερα μου και την πηγαν σε κλινικη.
ολα αυτα τα χρονια πινει φαρμακα κ οσο την θυμαμαι εγω ειναι καλα, ησυχη και με λιγα νευρα οπως ολες οι μαμαδες.
το καλοκαιρι ομως επισκευθηκε μια γιατρο στην οποια ειπε οτι νιωθει πολυ καλα και εκεινη της σταματησε τα φαρμακα που επινε (σολιαν 400 και καποιο αλλο που δε θυμαμαι) και της ειπε να παιρνει μονο ενα xanax 0,5 καθε βραδυ. απο τοτε αρχισε να νιωθει πονους στο σωμα της να μη μπορει να κοιμηθει πανω απο 4 ωρες τα βραδια και να εχει μια εντονη ανησυχια και νευρικοτητα. επειδη ολα αυτα τα χρονια δεν την ειχα δει σε περιοδο εξαρσης δεν αναγνωρισα και τα συμτωματα της και νομιζα πως η αυπνια και η νευρικοτητα οφείλεται στους πονους που νιωθει και οτι οι πονοι οφειλονται σε αρθριτικα και για αυτο την πηγαινα σε ρευματολογους και ορθοπεδικους να την δουνε.
πριν 10 ημερες αρχισαν τα σοβαρα συμτωματα. νομιζει οτι εγω και ο πατερας μου σχεδιαζουμε κατι εναντιον της. φωναζει και κλαιει συνεχεια και νευριαζει για λογους εντελως ασημαντους που ενω θελω να τα εχω ολα οπως τα θελει για να μην ταραζεται δεν ξερω τι προκειται να την πειραξει καθε φορα και δεν την προλαβαινω και νευριαζει. την μια στιγμη νευριαζει και μας βριζει και μετα μολις ηρεμησει ζηταει συγγνωμη και κλαιει γτ ντρεπετε για τις φωνες που εβαλε. αμεσως μολις αρχισαν τα συμτωματα αυτα την πηγα σε ψυχιατρο με την θεληση της και μαλιστα σε εκεινον που φανηκε να τον εμπιστευετε περισσοτερο απο ολους. της ειπε για αρχη να πινει ζαναξ και zoxil 10mg ηρεμησε για 2 μερες και μετα παλι τα ιδια και την ξαναπηγα στο γιατρο και της εδωσε xanax 0.5 zoxil 10mg depolan 3mg kai akineton retard γιατι ειναι ευαισθητη σε εξωπυραμιδικα. και παλι ηρεμησε για 2-3 μερες και χτες παλι επεστρεψαν τα νευρα και οι καχυποψια. μου εκμηστηρευτηκε οτι ακουει φωνες που της λενε να προσεχει.
δεν ξερω τι να κανω. οσα φαρμακα και αν πιει δε κοιματε πανω απο 4 ωρες τα βραδια. την βλεπω να φωναζει και δεν την αναγνωριζω και μετα την βλεπω να κλαιει και στεναχωριεμε. κανω ολη την ωρα αστεια να την κανω να γελασει της λεω να μη στεναχςριετε και ολα θα περασουν και θα γινουν οπως παλια αλλα τπτ δεν τη παρηγορει.
με ανησυχει και το εξης, οταν ειναι ηρεμη πολυ συχνα λεει τα ιδια πραγματα πολλες φορες, ξεχναει κατι που συνεβει ενα λεπτο πριν και λεει πραγματα που δεν στεκουν. δεν εχει συνοχη στο λογο της. και ηθελα να ρωτησω αν αυτο ειναι συμτωμα της ασθενειας η των φαρμακων μιας και το ξεκινησε μολις αρχισε να παιρνει τα φαρμακα (xanax 0.5 zoxil 10mg depolan 3mg kai akineton retard).
τελος θα ηθελα να με βοηθησετε στο θεμα της συμπεριφορας μου απεναντι της. δεν ξερω πως να φερθω. αν δειχνω πολυ χαρουμενη και τρυφερη μαζι της θα νομιζει οτι το κανω επιτηδες και αν δειχνω σαν να μη τρεχει τιποτα θα νομιζει οτι ειμαι αναισθητη.
και το σημαντικοτερο, ποτε θα γινει καλυτερα? απο δικες σας εμπειριες ποσο καιρο κραταει αυτη η εξαρση και τι πρεπει να κανω για να την βοηθησω να το ξεπερασει γρηγορα?