Αϋπνία… Δεν αντέχω άλλο..!!!!
Καλησπέρα σε όλους!
Εδώ και 3 εβδομάδες έχω αϋπνία βαριάς μορφής. Και όταν λέω βαριάς μορφής εννοώ όλου του τύπου τις αϋπνίες μαζί… Δεν μπορεί να με πάρει ο ύπνος με τίποτα… με παίρνει με τα χίλια ζόρια και ξυπνάω συνεχεία μέσα στο βράδυ… τα διαστήματα που κοιμάμαι, κοιμάμαι πολύ ελαφριά… φάση REM μόνο… για όσο κοιμάμαι βλέπω ανάστατα και παρά πολλά όνειρα, μπορεί να ξυπνήσω κάποια στιγμή γύρο στις 5 -6 το πρωί και να μην ξανακοιμηθώ και τις τελευταίες μέρες δεν κοιμάμαι ΚΑΘΟΛΟΥ… όλο το βράδυ.
Έχω δοκιμάσει κάθε φυσικό τρόπο που έχω ακούσει ή διαβάσει. Ζεστό γάλα με μέλι, βαλεριάνα, πασιφλόρα, χαμομήλι, ζεστό μπάνιο, να κλείσω τηλεόραση και υπολογιστή και να διαβάσω βιβλίο… ξεκίνησα και πυγμαχία για να κουράζομαι και να απελευθερώνει ενδορφίνες ο οργανισμός αλλά έγινε ακόμα χειρότερη η κατάσταση… πονάνε οι μυς μου γιατί δεν ξεκουράζονται αλλά μόνο ταλαιπωρούνται στην προπόνηση.
Πάντα είχα μικροθέμα με τον ύπνο… δεν με έπαιρνε εύκολα και ξυπνούσα μέσα στο βράδυ 1-2 φορές αλλά ξανακοιμόμουνα σε δευτερόλεπτα και ένιωθα ότι χορταίνω ύπνο. Αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό πάει να με τρελάνει. Είμαι συνέχεια κουρασμένος και πονάει το σώμα μου, το μυαλό μου υπολειτουργεί, η μνήμη μου δεν πάει καλά.. Να πω την αλήθεια δοκίμασα να πάρω και μισό lexotanil του 1.5γρ, για 3-4 μέρες, το οποίο βοήθησε να κοιμηθώ 4-5 ώρες αλλά πάλι ξύπναγα πριν την ώρα μου. Τα τελευταία 2 βράδια καθόλου ύπνο… χτες βράδυ πείρα μισό lexotanil, βαλεριάνα, πασιφλόρα, χαμομήλι και τίποτα. Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 8:30 το πρωί απλά γύρναγα στο κρεβάτι.
Η αλήθεια είναι ότι πριν κανα δίμηνο πέρασα κάτι φρίκες μελαγχολίας, χαμηλής αυτοεκτίμησης, άγχους, μικρές κρίσεις πανικού…. Αλλά τώρα στην καθημερινότητα μου συνειδητά τουλάχιστον δεν αισθάνομαι άσχημα..
Απλά δεν μπορεί να χαλαρώσει το κεφάλι μου το βράδυ με τίποτα…. Το νιώθω να τσιτώνει με το που πάει να χαλαρώσει. Δεν κλείνει με τίποτα και δεν σκέφτομαι αγχώδη πράγματα πριν κοιμηθώ…
Δεν θέλω να πάρω υπνωτικά γιατί έχω ακούσει και διαβάσει τα χειρότερα.. Τι να κάνω ρε παιδιά?? Ανησυχώ για τη σωματική και ψυχική μου υγεία με αυτή την ιστορία. Να απευθυνθώ σε νευρολόγο, ψυχολόγο, ψυχίατρο, τι??