Θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα θεμα που με απασχολει. Πριν λιγους μηνες δημιουργησα σχεση με εναν ανθρωπο που ηταν εξαρτημενος απο το χασις. Εκανε καθημερινη χρηση χασις και σε μεγαλες ποσοτητες. Παλιοτερα, απο οτι μου εχει πει, εκανε χρηση κι αλλων ουσιων, οπως κοκας και πρεζας, αλλα πλεον αρκειται μονο στος χασις. Οι δικοι του γνωριζουν πως ειναι χρηστης και απο οτι εχω αντιληφθει υπαρχει ανεκτικοτητα σε αυτο. Γενικοτέρα, είναι γνωστο πως ειναι χρηστης και ο ιδιος, οχι μονο δεν το κρυβει, αλλα ειναι κατι που επιθυμει να το κανει φανερο ακομα και σε ατομα που δεν ανηκουν στον κοινωνικο του περιγυρο. Στην αρχη της γνωριμιας μας, προσπαθησε να το ελαττωσει σημαντικα, κατι ομως που δεν κρατησε πολυ. Ισως να παιζει ρολο οτι κι εγω δεν αντεδρασα αρνητικα, σεβομενη τις επιθυμιες του αλλου και την ελευθερια να ζησει κανεις τη ζωη του οπως θελει. Οσο καιρο ειμασταν μαζι ειχε αψογη συμπεριφορα απεναντι μου και ισως ειναι αυτος ο λογος που με επεισε οτι δεν τον επηρεαζει αρνητικα σε οτιδηποτε. Αυτο ομως που παρατηρησα ειναι πως δεν ειχε ουτε εναν (ουτε εναν!) φιλο που δεν κανει χρηση. Δεν του αρεσει να βγαινει καθολου εξω για εναν καφε και προτιμα να καθεται σπιτι και να βλεπει τηλεοραση. Το μοναδικο στεκι που εχει, ειναι ενα μαγαζακι, που οσοι πηγαινουν ειναι χρηστες και παρατηρησα πως μονο εκει νωθει καλα με τον εαυτο του. Στα υπολοιπα μαγαζια νιωθει μειονεκτηκα( δικη μου εκτιμηση αυτο!). Υπηρχαν σεξουαλικα προβληματα στη σχεση μας, οπως προωρη εκσπερματιση και στητικα προβληματα. Επαγγελματικα αρκειται να βγαζει ενα χαρτζιλικι και να μενει στο σπιτι τω γονιων του παρα τα 34 του χρονια. Ξερω πως ειναι χρηστης ουσιων 20 χρονια. Παρολα αυτα εβλεπα πολλες δυνατοτητες που εχει ως ανθρωπος και πιθανοτητα εθελοτυφλουσα σε πολλα αλλα. Προσπαθησα να τον στηριξω σε μια ιδεα που ειχε για μια δικη του δουλεια, ωστε να ειναι οικονομικα ανεξαρτητος, αλλα ενω στην αρχη μου μιλουσε με ενθουσιαμο μετα αρχισε να εγκαταλειπει την δικη του ιδεα. Καποια στιγμη, χωρις να υπαρχει καποιος λογος και εντελως ανεξηγητα, μου ζητησε να διακοψουμε τη σχεση μας. Απο τοτε εχει γινει αλλος ανθρωπος. Λεει ψεματα για τους λογους που χωρισαμε και 2-3 φορες που πολυ φιλικα προσπαθησα να του μιλησω, δεν ηθελε καν να με δει, ενω την τελευταια φορα μου εβαλε και τις φωνες. Αλλος ανθρωπος.Τις τελευταιες μερες διαβαζω για τη χρονια χρηση καναβης και πραγματικα θα ηθελα πολυ τη γνωμη σας αναφορικα με τη συμπεριφορα των χρηστων. Δεν κρυβω πως εχω αποκτησει ενοχες σχετικα με την ανοχη μου σε ολο αυτο, διοτι νιωθω πως ισως να μπορουσα να το βοηθησω, αντι να εθελοτυφλω, οπως κανει η οικογενεια του.