Πρόβλημα με μητέρα και αδερφή
Καλησπέρα,
Είμαι φρέσκια στο forum και έχω ανάγκη από κάποια συμβουλή για το πως να χειριστώ το παρακάτω θέμα.
Είμαι αρραβωνιασμένη και σκοπεύω με το αγόρι μου σύντομα να παντρευτούμε. Το πρόβλημα είναι ότι έχω μία αδερφή 5 χρόνια μεγαλύτερη που η μητέρα μου νομίζει πως ποτέ δεν έχει κάνει σχέση και ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ και κατά κάποιο τρόπο την προστατεύει υπερβολικά. Στην προσπάθειά της να μη νιώθει μειονεκτικά απέναντι μου ή να μη ζηλεύει με έχει απομακρύνει. Μου μιλάει εντελώς τυπικά χωρίς λόγο, είναι σχεδόν εχθρική απέναντί μου πολλές φορές, δε δείχνει καμία χαρά για τη δική μου χαρά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους. Τα ίδια βέβαια και η αδερφή μου σχεδόν δεν μου μιλάει και επιτίθεται στο αγόρι μου με το καλημέρα σας όποτε τον δει. (Κουνιάδα να του πετύχει...) Το αγόρι μου έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και γενικώς ακολουθεί από την αρχή τυπική συμπεριφορά (όχι άσχημη αλλά τυπική).
Φταίω που η αδερφή μου δεν έχει παντρευτεί; που κάνει λάθος επιλογές συστηματιά; πως μπορώ να χειριστώ αυτή την έλειψη επικοινωνίας και κατανόησης; Γιατί να νιώθω παραγκονισμένη για λάθη που κάνει εκείνη στη ζωή της; Χτες βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ και σήμερα όλη τη μέρα η καρδιά μου πεταρίζει από το άγχος... Θέλω να κλαίω όλη τη μέρα και να μην κάνω τίποτα. Γιατί τόση πίκρα από το ίδιο μου το σπίτι;