πως έχετε αντιμετωπίσει το οικογενιακό σας περιβάλλον σχετικά με τα προβλήματα σας;
Γενικά τα κρατάω όλα για τον εαυτό μου -πέρα απο εδώ...και καταστάσεις που δεν μπορώ να ελέγξω- και δεν αφήνω τον άλλο να ξέρει αν είμαι χάλια η αν πετάω απο την χαρά μου.
Έχω έναν πατέρα κυκλοθυμικό αλλά κάπως καταλαβαίνει...
Και μια μάνα που απορώ συνέχεια αν είμαι παιδί της.
Παράδειγμα, να είμαι σε ημι-κατάκοιτη κατάσταση (βλέπε καταστάσεις που δεν μπορώ να ελεγξω, εχω "παραιτηθεί" απο 2 δουλειές στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο) για 10 μέρες, να σηκώνωμαι να φάω να αρχίζει η μάνα "τι θα κάνεις με την ζωή σου μπλα μπλα" (γαμώ τα πρότυμα της κενωνίας που πρέπει να είσαι παντρεμένος υποτίθεται στην ηλίκία μου) και ο πατέρας να της απαντάει "δεν λες πάλι καλά που σηκώνεται να φάει", η διαφορά επαφής με την πραγματικότητα....
τα παράπονα της μάνας μου δεν τα παίρνω κάν στα σοβαρά πλέον...να ρωτάει "που θα πάει αυτή η κατάσταση" "στο διάολο" να απαντάω, "δεν έχεις καθόλου φιλότιμο;" να ρωτάει, "μα καθόλου" να απαντάω, με τον τρόπο της -και τις αφορμές που βρίσκει για να ξεκινήσει τη κουβέντα- ακόμα και όταν έχει δίκιο το χάνει....
αν ρωτήσει ο πατέρας απο την άλλη προσπαθώ να εξηγηθώ όσο μπορώ.
Σήμερα πάλι με ζαλίσανε, χωρίς να φταίω σε τίποτα (ξέρω όμως οτι είχαν προηγούμενα σκηνικά στο μυαλό τους), στα καλά καθούμενα, εκεί που είχα ξυπνήσει ωραία απο τον απογευματινό ύπνο (σπάνιο πράγμα για μένα)....αυτό το "ζάλισμα" όμως μπορεί να με κάνει να μη κοιμηθώ απόψε (και αύριο αν δεν ξυπνάω θα έχουμε άλλες ιστορίες)..τέλος, μου γα***ηκε η νύχτα..
Το μόνο πράγμα που έχει μείνει είναι μια "εξωτερική" ηρεμία, έχω πετάξει στη μάνα μου ενα δυο φορές "εχω τα ψυχολογικά μου παράτησε με" αλλά πέρα βρέχει....
έτσι μου έρχεται να κάτσω και να τους τα πω χαρτί και καλάμαρι, όλα τα συμπτώματα και τις φάσεις που έχω κρατήσει για τον εαυτό μου να μείνουνε μαλα*** μπας και με παρατήσουν ήσυχο....αλλά για να μην έχω πεί τίποτα μέχρι σήμερα έχω πολλούς λόγους που δεν θέλω να πω, πρώτος και βασικότερος, όποια και αν είναι η επίσημη διάγνωση απο γιατρό, αποκλείεται να μην διαρεύσει τουλάχιστον σε 2-3 συγγενείς, και μετά πάει αλυσίδα....και έναν για να τους πω, που όμως επηρεάζει άμεσα την ηρεμία μου.
Γνώμες;