'Εχω διπολική??? Βοηθεια:(
Γεια σας παιδια. Είμαι 16 χρονών κοπελα και θελω απλα μια εξηγηση για τα οσα μου συμβαινουν. Εχω κανει καποια online τεστ και εδειξαν οτι υπαρχουν αρκετες πιθανοτιτες για διπολικη ή καποια ψυχικη ασθενεια, αλλα θα ηθελα και την δικη σας γνωμη. Πριν μερικους μηνες πριν αρχισα να νιωθω πως μπορουσα να καταφερω τα παντα και η αυτοπεποιθηση μου ηταν υπερβολικα ψηλη σε κατασταση που δεν ανησιχουσα ουτε για σοβαρες καταστασεις. Μετα απο μερικες βδομαδες αρχισα να αγχωνομαι και να σκεφτομαι την αυτοκτονια, εχασα τις ελπιδες μου και η καταθληψη μου ειχε κτυπισει κοκκινο. Δεν με ενιαζε τιποτα, η ζωη μου κινδυνευε απο εμενα, αρχισα να χαρακωνομαι, να μισω τον εαυτο μου και γενικα η ζωη μου ηταν χαλια. Περιπου ενα μηνα μετα ξεκινησα παλι να βρισκω την αισιοδοξια και τη θετικοτιτα μου και αυτη η υπερβολικα ευχαριστη ατμοσφαιρα κρατησε για περιπου ενα μηνα και παλι. Τωρα ειμαι σε απογνωση. Εχω κανει 2 αποπειρες αυτοκτονιας για τις οποιες σχεδον κανεις δεν ξερει. Μισω τα παντα επανω μου, νιωθω χοντρη, σταματησα να τρωω, πιστευω πως η οικογενεια μου και οι φιλες μου με μισουν και με αντικατεστησαν. Προσπαθουν να με πεισουν πως εχω αδικο αλλα ξερω πως τα πραγματα ετσι εχουν. Μια καλη μου φιλη εχει συμτωματα καταθληψης και οσο και να προσπαθω δεν μπορω να την βοηθησω και φοβαμαι μηπως κανει καμια τρελα και την χασω. Ετσι νιωθω σαν σκουπιδι, σαν ενα αχρηστο πραγμα που απλα σπαταλαει οξυγονο. Δυσκολευομαι να συγκεντρωθω σε ενα συγκεκριμενο θεμα και νιωθω τεραστια ενταση χωρις λογο. Παθαινω συχνα κατι σαν κρισεις και δεν μπορω με τιποτα να κοιμηθω. Αλλα δεν νιωθω καθολου κουρασμενη. Γραφω και ζωγραφιζω λυπητερα θεματα την ωρα που ο κανονικος κοσμος κοιμαται. Μεχρι που αρχισα να βαζω αλκοολ στο νερο μου για να ζαλιστω και να κοιμηθω. Θελω να πεθανω. Νιωθω ενα τεραστιο κενο μεσα μου που πιστευω πως κανεις δεν μπορει να καλυψει. Ειμαι υπερβολικα οξυθυμη με αποτελεσμα να τσακωνομαι συνεχεια με τους γυρω μου και να απομακρυνω ανθρωπους απο κοντα μου. Κλαιω στα ξαφνικα για ωρες καθημερινα. Απ'τη μια θελω να βγαινω συνεχεια και να ειμαι με κοσμο, αλλα απ'την αλλη νιωθω ενοχλημενη οταν ερχομαι σε επαφη με αλλους πχ σε οικογενειακα δειπνα. Θέλω να τσιριξω, να ξεσπασω καπου, αλλα μονο τον εαυτο μου καταστρεφω. Τι εχω? Πρεπει να δω καποιο ειδικο? Ειναι διπολικη ή κατι παρομοιο? Υπαρχει εξιγηση? Βοηθηστε με :'(