Ειμαι διπολικος η οχι? Βοηθηστε με σας παρακαλω!
Καλησπερα σε ολους!
Εχθες, επισκεπτομενος τον ψυχιατρο μου για να μου αλλαξει την αγωγη, διοτι μετα απο 2 μηνες με σεροξατ 40mg και newzypra 5mg, δεν ειδα βελτιωση στην καταθλιψη που με ταλαιπωρει εδω και καποιους μηνες μαζι με καποιους ιδεοχυχαναγκασμους. Ομως, συζητωντας μαζι του, τελικα κατεληξε οτι εχω διπολικη καταθλιψη, επειδη του ανεφερα οτι εχω παθει πολλες καταθλιψεις κατα καιρους και οτι καποια στιγμη με τη θεραπεια που εκανα σε αλλον ψυχιατρο που με παρακολουθουσε και με την αγωγη που μου ειχε δωσει, ειχα γινει τοσο καλα που ενιωθα τετοια ευφορια και αυτοπεποιθηση για τον εαυτο μου, κατι που θα ηθελα να ξανασυμβει. Λεγοντας του αυτα, θεωρησε οτι αυτο ηταν μανιακο επεισοδιο και κατεληξε στο συμπερασμα οτι πασχω απο διπολικη.
Ομως εγω βρε παιδια, διαβαζοντας για τα συμπτωματα της διπολικης, βλεπω οτι δεν εχω αυτα που περιγραφετε κι εσεις εδω. Δηλαδη δεν επαθα ποτε τη φαση της μανιας αυτης που να κοιμαμαι μονο 3 ωρες και να εχω απειρη ενεργεια. Εγω, απλα, πιστευω οτι λογω του οτι ειχα γινει καλα απο την καταθλιψη γιαυτο ενιωθα υπεβολικα καλα και ειχα ορεξη να κανω πολλα πραγματα.
Με αποτελεσμα εχθες αλλαζοντας μου την αγωγη και θεωρωντας πως πλεον εχω διπολικη καταθλιψη, μου εγραψε για αντικαταθλιπτικο το cymbalta 60mg και το seroquel 50 mg και το οποιο ειναι και το βασικο φαρμακο για την διπολικη οπως μου ειπε.
Με βασανιζει, λοιπον, απο εχθες, αν οντως εχω διπολικη ή εκανε λαθος διαγνωση ο ψυχιατρος και δεν ξερω τι να κανω... Γι'αυτο σκεφτηκα να ρωτησω εσας που πασχετε απο διπολικη αν πιστευετε οτι τελικα αυτο που εχω ειναι διπολικη απο αυτα που σας ανεφερα. Σιγουρα δε ζητω διαγνωση απλα τη γνωμη σας βρε παιδια γιατι εχω μπερδευτει. Ειδα επισης οτι το cymbalta δεν εχει ενδειξη οτι βοηθαει στους ψυχαναγκασμους και αυτο με φοβησε περισσοτερο, μηπως και επανελθουν.
Σας παρακαλω λοιπον να μου πειτε τη δικη σας γνωμη. Τι να κανω? Να ξαναπαω στο γιατρο και να του πω μηπως τελικα εκανε λαθος ή εγω δεν του εξηγησα σωστα την κατασταση μου? Συγνωμη εκ των προτερων για το μεγαλο κειμενο!