Θα ήθελα την άποψη σας για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα!!!
Καλησπέρα, έχω μία φίλη η οποία υποστηρίζει ότι η μητέρα της από μικρή δεν την ήθελε, πολλές φορές την χτυπούσε και την κλείδωνε έξω από το σπίτι. Ακούγοντας όλα αυτά δε μπορούσα από το να την συμπονώ και να προσπαθώ να την στηρίξω. Μεγαλώνοντας παρατήρησα ότι η μητέρα της δεν ήταν έτσι ακριβώς όπως μου την περιέγραφε. Ήταν μία συνηθισμένη μητέρα που θέλει να προστατεύει τα παιδιά της.Πάντα ανησυχούσε που ήταν το παιδί της και πάντα μας έλεγε να περνάμε καλά και άλλα τέτοια.Η φίλη μου έλεγε ότι η μάνα της παίρνει ψυχοφάρμακα και γι αυτό την βλέπουμε να είναι πολύ ευγενική και γενικά άλλος άνθρωπος από αυτόν που μας είχε περιγράψει. Καθώς τα χρόνια περνούσαν άρχισα να παρατηρώ ότι μου έλεγε και κατέληξα πολλές φορές να την αμφισβητώ γιατί αυτά που μου έλεγε δεν συνδέονταν μεταξύ τους, ήταν ψέματα, ούτε είχαν καμιά σχέση με αυτά που έλεγε στους άλλους φίλους μας. Μία φορά πέτυχα την μάνα της να κλαίει και να μου λέει ότι δε ξέρει τι να κάνει για να βοηθήσει την κόρη της που συνεχώς έκλαιγε και ήταν κακόκεφη. Φέτος έχει αποκτήσει διάφορες φοβίες. Μία από αυτές είναι ότι φοβάται ότι είναι άρρωστη και κάνει συνεχώς εξετάσεις. Επίσης, φέτος ενώ λέει ότι πηγαίνει σε ψυχολόγο ανακάλυψα ότι δεν έχει πάει ποτέ της αλλά συνεχίζει να λέει ότι πηγαίνει και σκαρφίζεται ιστορίες για το τι λένε όταν πάει στην ψυχολόγο.Και τα ίδια λέει και στην μάνα της που ανησυχεί γιατί την ακούει να είναι χάλια. Έχω αρχίσει να ανησυχώ και φοβάμαι ότι οι γονείς της δεν ξέρουν τα ψέματα που λέει συνεχώς η κόρη τους. Θα μπορούσατε να μου πείτε πως μπορώ να την βοηθήσω? Να το πω στους γονείς της? Να συνεχίσω να την ακούω και να κάνω ότι την πιστεύω ενώ μου λέει ψέματα κατάματα? Να της φέρω ψυχολόγο στο σπίτι??? Αν μπορείτε βοηθήστε γιατί ειλικρινά θέλω να την βοηθήσω και ανησυχώ γι αυτήν.