Ανασφάλειες στη σχέση και ζήλια!! Χάνοντας την ουσία!!!
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να μοιραστώ το δικό μου πρόβλημα. Είμαι 23 χρονών και τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια έχω σχέση με έναν άνθρωπο 8 χρόνια μεγαλύτερο μου. Η σχέση αυτή ξεκίνησε με το σκεπτικό του ΄γιατί όχι;' από τη μεριά μου. Έρωτας ή ενθουσιασμός δεν υπήρξε από τη μεριά μου. Με το καιρό, βλέποντας καλά δείγματα απο τη πλευρά του κατάφερε να με κάνει να τον αγαπήσω. Ερωτευμένη όμως δεν υπήρξα. Πρίν ένα περίπου χρόνο και αφού η σχέση μας είχε ήδη αρρωστήσει με ζήλιες και καταπίεση χωρίσαμε. Ωστόσο αυτός δεν ήταν ο βασικός λόγος. Έμαθα μετά απο καιρό οτι εμπλέκεται με ουσίες(όχι βαριές) και αυτό με έκανε να χάσω κάθε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Αποφάσισα και δεν ξέρω αν τελικά έκανα καλά να μιλήσω στους γονείς μου για το θέμα του και εκείνοι όπως ήταν φυσικό έκαναν ότι μπορούσαν με τρόπο διακριτικό και με ατελείωτες ώρες συζήτησης και με αποτρέψουν να ξανα εμπλακώ σε αύτη τη κατάσταση. Μεσολάβησε ένα καλοκαίρι. Έκανα μια νέα σχέση με ένα παιδί απο τα παλιά!!( Αυτός ήταν ένα απωθημένο) Έφαγα και πάλι τα μούτρα μου!! Σταμάτησα πια να έχω απωθημένο! Μετά ένιωθα κενό. Καλές οι παρέες, τα φλέρτ και τα ξενύχτια αλλά το κενό μου δε το γέμιζαν. Μένοντας μόνη συνειδητοποίησα και εκτίμησα πράγματα που είχε κάνει για μένα ο Γ.( ο οποίος είναι και το παιδί που ανέφερα στην αρχή) και που ποτέ δεν του αναγνωρίστηκαν για να είμαι ειλικρινής όπως του άξιζε Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια προσπάθεια επανασύνδεσης αλλά συνάντησα έναν άλλο άνθρωπο. Πιο συγκεκριμένα, έναν άνθρωπο που παρέμενε στις κακές συνήθειες του, που είχε σεξουαλικές περιπέτειες ( Να σημειώσω ότι παρά την ηλικία του ήμουν η πρώτη σχέση) άλλα που έτρεφε ακόμη αγνά συναισθήματα για εμένα. Προσπαθήσαμε και μέχρι σήμερα είμαστε μαζί. Η σχέση μας δεν είναι αυτό που θα έλεγε κάποιος ιδανική σχέση σίγουρα! Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι δικό μου. Είμαι μέσα στις ανασφάλειες, έχω μια συνεχόμενη τάση να τον ελέγχω και να τον αλλάξω όσον αφορά τη κακιά συνήθεια του. Εκείνος είναι πρόθυμος να κάνει μια προσπάθεια να την κόψει, μου λέει οτι έχει κάνει πρόοδο ωστόσο αυτό είναι κάτι που μόνο εκείνος ξέρει και εγώ δε μπορώ να ξέρω αν μου λεει αλήθεια. Έχω φτάσει σε ένα σημείο να υπεραναλλύω τα πάντα και να βρίσκω αφορμές να γίνομαι χάλια. Κρέμομαι απο πάνω του και δε φέρομαι λογικά. Αυτός λέει ότι δε πρόκειται να είμαι όπως πριν και ενω με αγαπάει δεν είναι πια τόσο δοτικος όσο ήταν. Με είχε κακομάθει και τώρα κάνω μια συγκριση του πριν και του τώρα διαρκώς με αποτέλεσμα να φθείρομαι επειδή φέρεται φυσιολογικά και δε γίνεται χίλια κομμάτια για εμένα οπως πρίν. Τον αγαπάω πολύ και νιώθω οτι αν τον χάσω ο κόσμος μου θα καταστραφεί. Αυτο το καιρό έχω την ατυχία να βιώνω και μια άσχημη κατάσταση στο οικογενειακό μου περιβάλλον με τη μητέρα μου να περνάει μια μορφη κατάθλιψης. Επίσης έχω βιώσει σε παιδική ηλικία εντάσεις στο σπίτι ανάμεσα στους γονείς και δε ξέρω αν αυτό φταίει που είμαι ετσι. Νιωθω οτι στα 23 μου δε μπορώ να χαρώ και να απολαύσω τη σχέση μου. Δεν έχω αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση καθόλου. Δε ξέρω πως να βοηθηθώ!!!