πώς αυξανουμε την αυτοεκτιμηση μας
Γεια σας παιδια! Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι εχω πολυ χαμηλη αυτοεκτιμηση. Αν και αντιλαμβανομαι τα προτερηματα και τα προσοντα μου , λειτουργω σαν αυτα να μην υπαρχουν. Δηλ. Φτανει ενα ατομο να πει μια καλη κουβεντα για μενα και εγω μπορει να κολλησω πανω του και να ανεχομαι οτιδηποτε. Αυτο σε εμενα προηλθε απο το γεγονος οταν ημουν μικρη το οικογενειακο μου περιβαλλον με ταπεινωνε συχνα ειδικα μπροστα σε κοσμο και γενικοτερα ποτε δεν αναγνωριστηκε καποιο καλο στοιχειο πανω μου. Αντιθετα η μητερα μου περισσοτερο προσπαθουσε να τονιζει καθημερινα τα ελαττωματα μου και αυτο το εκανε για να διορθωθω οπως ελεγε. Τελος επιδιωκω συνεχως την αναγνωριση απο τους αλλους. Οπως η ψυχολογος μου, μου επισημανε η αυτοεκτιμηση μου μπαινει σε ενα μπουκαλι χωρις πατο και πεφτει στο κενο. Πρεπει να βρω τροπους να βαλω πατο σε αυτο το μπουκαλι και να το γεμισω εγω η ιδια με αυτοεκτιμηση. Το θεμα ομως ειναι πως σε αυτη την ηλικια μπορει να γινει αυτο. Θελω επισης να αναφερω οτι ακομα και σημερα η μητερα μου με ταπεινωνει καθε φορα που με βλεπει. Δεν σταματαει αυτο ποτε