Ένα πράγμα που δυστυχώς συμβαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη χώρα μας ειδικά, και πολύ περισσότερο τώρα στην κρίση, είναι ο φθόνος. Άλλο η απλή ζήλια, και άλλο ο φθόνος. Δυστυχώς υπάρχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΙΑ στην κοινωνία μας και δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε σχεδόν κανέναν. Στην περίπτωση την δική μου, έχω γνωστούς (όχι φίλοι μου) που με φθονούν εμένα άλλα και τους φίλους μου επίσης για διαφορετικούς λόγους φυσικά. Το τι κουτσομπολιά, λόγια εναντίον μου πίσω απ'την πλάτη μου έχω ακούσει δε λέγεται!
Σκηνικό: Ένας απ'τους γνωστούς μου, ο Σ., 30+ χρονών (όχι φίλος), ο οποίος δεν έχει δουλειά εδώ και κάποια χρόνια, και γενικώς αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Πριν μια εβδομάδα περίπου όταν ήμασταν για καφέ με την παρέα μου με στόλιζε μπροστά τους επειδή έκανα κάμποση ώρα να αποφασίσω τι γυαλιά ηλίου θα πάρω και δοκιμάζοντας διάφορα και ότι αυτός και ο Ι. (φίλος μου) με περίμεναν ώρα, κλπ. (χωρίς να είχε τότε κάποια άλλη δουλειά πιο μετά, να πω οτι τον καθυστερούσα) έως που την άκουσε στο τέλος απο'μένα. Δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για γυαλιά ηλίου και έβγαζε το κόμπλεξ του πάνω μου! Έλεος δηλαδή! Κι αυτό είναι μόλις ένα απ'τα παραδείγματα.
Edit by wjsrp: Να διευκρινίσω κάποια πράγματα στα λεγόμενά μου επειδή έγιναν ήδη κάποιες παρεξηγήσεις, άλλα και για αποφυγή περιταίρω παρεξηγήσεων.
1. Όταν λεω αυτό το πράγμα για τον Σ. δεν το λέω υποτιμητικά, ούτε το παίζω πλούσιος, λεφτάς, άνετος, ανώτερος απ’αυτόν, και γενικώς ΔΕΝ ΕΧΩ κόμπλεξ ανωτερότητας καθώς δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.
2. Εννοώ ξεκάθαρα ότι όλο αυτό του συμβαίνει αυτές τις συγκεκριμένες εποχές λόγω δυσβάστακτης οικονομικής κρίσης στη χώρα μας (Ο Σ. είχε δουλειά πριν εννοείται και ήταν τρισκαλύτερος σε σχέση με τώρα οικονομικά). Δεν του τη λέω ούτε τον καυτηριάζω για κάτι που προφανώς δε φταίει. Αν είναι ποτε δυνατόν! Κρίμα γι’αυτόν η αλήθεια είναι. Δεν αντιμετώπιζε πάντα δυσκολία αυτός. Τουλάχιστον όταν τον πρωτογνώρισα απ’τον Φ. (κοινός φίλος) πριν 5 χρόνια. Άλλωστε κι εγώ μέχρι πριν 3 χρόνια δεν είχα δουλειά και αντιμετώπιζα τα ίδια μ’αυτόν. Τι να λέμε τώρα! 30+ είναι η πραγματική ανεργία και 2 στους 3 νέους είναι άνεργοι εξαιτίας του μπαχάλου κράτους μας!
3. Και το κυριότερο είναι ότι αυτήν την συμπεριφορά (να μου τη λέει συνέχεια δηλαδή) την είχε ΚΑΙ ΠΡΙΝ αγοράσω τα γυαλιά ηλίου μου μαζί του. Αυτή είναι η μόνη αγoρά που έχω κάνει μ’αυτόν. Έχει σημασία το τελευταίο που είπα και θα εξηγήσω παρακάτω.