Χαιρετώ το forum!
Είμαι καινούριο μέλος και επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας αυτά που έχω μέσα μου και με προβληματίζουν!
Από πολύ μικρός έχω μια μόνιμη αίσθηση απόρριψης από τον κοινωνικό περίγυρο, σε επίπεδο προσωπικό και κοινωνικό. Μου είναι πολύ δύσκολο να συνδεθώ με άλλους ανθρώπους. Επιφανειακά είμαι ένας χαμογελαστός άνθρωπος, με humour και δείχνω ετοιμόλογος και κοινωνικός. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στην ενήλικη ζωή μου. Όμως, ήδη από τη παιδική μου ηλικία ήμουν κλεισμένος στον κόσμο μου...δεν έβγαινα έξω να παίξω με άλλα παιδιά και στο σχολείο ήμουν από τις κλασικές περιπτώσεις που τα άλλα παιδιά τα αποφεύγουν. Χοντρούλης, χωρίς κοινωνικές δεξιότητες (απουσία ερεθισμάτων από την οικογένεια, μιας και οι δικοί μου ήταν εντελώς ακοινώνητοι). Και αυτό με ακολούθησε ακόμη και στα φοιτητικά μου χρόνια. Ήμουν πάντα καλός μαθητής/φοιτητής, δεν είχα πολλούς φίλους και δεν έβγαινα συχνά. Με τα χρόνια δημιουργήθηκαν κάποιες προσωπικές φιλίες (όχι παρέες), με διαφορετικά άτομα προερχόμενα από διαφορετικούς χώρους. Αλλά σχεδόν ποτέ δεν ήμουν σε μια παρέα. Ακόμη και όταν ήμουν δεν ένοιωθα ποτέ μόνιμο μέλος και, σίγουρα, όχι σημαντικό μέλος! Δυστυχώς, τώρα στα 35 μου βρίσκομαι για επαγγελματικούς λόγους σε μια "ξένη" πόλη και έχω ελάχιστα άτομα για να βγαίνω, πόσο μάλλον φίλους. Το τηλέφωνό μου δεν χτυπάει σχεδόν ποτέ και μπορώ να μείνω ένα ολόκληρο ΣΚ κατά το οποίο να μην έχω μιλήσει με κανέναν και να μην έχω βγει καθόλου από το σπίτι. Αυτή είναι η επιφανειακή προσέγγιση της περίπτωσής μου. Δυστυχώς, τα προβλήματα έχουν αρκετό βάθος! Παρατεταμένη σεξουαλική παρενόχληση από στενό συγγενικό πρόσωπο κατά τη παιδική μου ηλικία, διαρκείς απορρίψεις σε επίπεδο ερωτικό από άτομα που με ενδιαφέρουν (και μια αυτοκαταστροφική επιθυμία για ανθρώπους που υπερτερούν εμφανισιακά σε σχέση με εμένα και που είναι σχεδόν δεδομένη η απόρριψη εκ μέρους τους), συνεχή υπερφαγικά επεισόδια και άλλα πολλά. Κατά διαστήματα προσπαθώ να βάλω σε τάξη τον εαυτό μου, να τρώω υγιεινά, να πηγαίνω γυμναστήριο, να πιέζω τον εαυτό μου να βγει με ανθρώπους που τυχαίνει να έχω γνωρίσει (ακόμη και αν νοιώθω ότι δεν το επιθυμώ πραγματικά). Αλλά έχω συνεχή πισωγυρίσματα. Συχνά νοιώθω ότι δεν είμαι ικανός να συνδεθώ συναισθηματικά με τους ανθρώπους, ότι έχω εγκλωβιστεί στην "ασφάλεια" της μοναξιάς μου. Και έχω μια διαρκή αίσθηση ότι δεν αξίζω (κυρίως εμφανισιακά). Πολλές φορές όταν είμαι μόνος μου λέω στον εαυτό μου ότι θέλω να πεθάνω. Δεν εννοώ ότι έχω συνειδητά τάσεις αυτοκτονίας. Μου βγαίνει αυθόρμητα η φράση...:( Μια φορά απευθύνθηκα σε ειδικό (ψυχίατρο) και του είπα όσα νοιώθω, αλλά μου είπε ότι δεν εχω κατάθλιψη κλινικής μορφής και δεν χρειάζομαι κάποια φαρμακευτική θεραπεία. Να σημειώσω ότι λίγο-πολύ όλοι στην οικογένεια έχουμε κάποιας μορφής ψυχικη ασθένεια. Ο ψυχίατρος μου σύστησε να κάνω κάποιου είδους ψυχοθεραπεία, αλλά δεν μπόρεσα να ακολουθήσω τη συμβουλή του. Ίσως δεν αγαπάω αρκετά τον εαυτό μου για να τον βοηθήσω...Απλά αφήνω τις μέρες και τα χρόνια να περνάνε και φοβάμαι ότι θα μείνω μόνος και κάποια στιγμή θα πεθάνω χωρίς να νοιαστεί κανείς για εμένα...