Αποπραγματοποιηση αποπροσωποποιηση
Καλησπέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν γράφω στη σωστή ενότητα αλλά ελπίζω σε κάποιες γνώμες. Η απορία μου είναι η εξής. Πριν 6 χρόνια έπαθα κρίσεις πανικού και επί τρία χρόνια ταλαιπωρηθηκα τρέχοντας σε νοσοκομεία εξετάσεις κλπ. Τρία χρόνια πέρασαν με πολύ δυσκολία με ψυχιατρους ψυχολόγους και γιατρούς κάθε ειδικότητας. Μέχρι που το 2012 μπήκα φαντάρος και μετά σιγά σιγά μόνος μου βγήκα από αυτή την κατάσταση. Τους τελευταίους δύο μήνες μου είχε κολλήσει ότι μπορεί να αρχίσω να ακούω φωνές και συνεχώς τσέκαρα τον εαυτό μου μήπως το παθαίνω. Οσπου πριν δύο βδομάδες άρχισαν να πετάγονται τραγούδια λέξεις φράσεις στο μυαλό μου και πήγα σε έναν ψυχολόγο και έναν ψυχίατρο. Και οι δύο έκαναν την διάγνωση ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή γενικευμενη αγχωδη διαταραχή και λίγο κατάθλιψη. Με τον ψυχολόγο ξεκίνησα συνεδριες και έχω κάνει τρεις ως τώρα. Όλες αυτές τις μέρες έχω διαφορα θέματα. Φοβάμαι μην τρελαθώ μην αρχίσω να παραμιλαω με αποτέλεσμα να βγαίνω και να μιλάω ελάχιστα. Φοβάμαι μήπως αρχίσω να θεωρώ εμψυχα τα αψυχα. Μήπως σκοτώσω κάποιον.Και γενικά πολλά άλλα. Αυτό που με έχει τρελάνει ομως είναι ότι πλέον μου φαίνονται τα πάντα περίεργα και ψεύτικα. Ξεκίνησε με μια σκέψη σχετικά με τον χρόνο. Ότι δηλαδή περνάει. Ότι τώρα πχ κουνάω το χέρι μου και αυτό ήδη έχει περάσει στο παρελθόν. Δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς αλλά με έκανε να μην μπορώ να μιλήσω να περπατήσει. Παρατηρουσα συνεχώς την κάθε κίνηση και γενικά τα πάντα και κολουσα στο ότι έμεινε στο χρόνο χάθηκε. Αυτό με τρελεναι.και τώρα εδώ και 5 μέρες που το σκέφτηκα όλα μου φαίνονται ψεύτικα. Η ίδια η ζωή. Τα πάντα. Μου φαίνεται περίεργη η μνήμη η σκέψη.Η ύπαρξη μας. Όλα. Αυτό είναι αποπραγματοποιηση και αποπροσωποποιηση που λένε ? Περνάει αυτό ?? SOS παιδιά έχω φρικάρει..