Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το forum.
Πριν 1 εβδομάδα έπαθα μια μικρή κρίση πανικού, κι έτσι πήγα αμέσως σε παθολόγο αρκετά ανήσυχος (εχω κάποια φοβία με το θέμα :p ) ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν τρέχει τίποτα, και για σιγουριά με παρέπεμψε σε νευρολόγο (αφού με έβλεπε ανήσυχο) ο οποίος μου έκανε ερωτήσεις και μου έκανε βασική εξέταση (αντανακλαστικά, ισορροπία κλπ) και ήταν όλα οκ! Ωστόσο, από εκείνο το συμβάν, νιώθω το δεξί χέρι και ελάχιστα και το δεξί πόδι λίγο πιο αδύναμα. Δεν είναι η αδυναμία ότι δεν μπορώ να κάνω πράγματα, ίσα ίσα και τρέξιμο, και σήκωμα βαρών κλπ., όλα γίνονται σωστά. Πιο πολύ τα νιώθω σαν κουρασμένα. Έτσι έκανα googlάρισμα (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!) και μου κόλλησε αρχικά η ΣΚΠ. Επειδή έχω άτομα στον περίγυρο με ΣΚΠ μου παν να το ξεχάσω, κι ότι η ΣΚΠ έχει τελείως διαφορετικά συμπτώματα... Η συνέχιση του googlαρίσματος (ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ!!!) με έβαλε στο τρυπάκι του ALS. Από τότε με απασχολούν τα συμπτώματα αρκετά, και όσο το σκέφτομαι, τόσο τα νιώθω. Ξέρω ότι η πιθανότητα στην ηλικία μου (21) είναι 1 στις 10.000.000 (πιο πιθανό είναι να με χτυπήσει κεραυνός!) κι ότι θα πρέπει να έχω δυσλειτουργία των μυών για να υπάρχει η πιθανότητα για ALS (δηλαδή να σκοντάφτω, να μου πέφτουν πράγματα κλπ) αλλά ξέρετε, έτσι και σου καρφωθεί στο μυαλό, δε σου φεύγει... Η ελαφριά αδυναμία είναι αισθητή κυρίως όταν είμαι σε ησυχία (κατά τις δραστηριότητες δεν την νιώθω ιδιαίτερα)
Το ξέρω ότι θα με πείτε παράλογο (είμαι :P ) αλλά τρέμω έστω και στην ιδέα... Έχω περάσει και μια περίοδο άγχους για καρκίνο των όρχεων πριν 1 χρόνο τέτοια εποχή, αλλά φυσικά ήταν άλλος ένας παραλογισμός.
Τελικά για όλα φταίει το άγχος, το γκουγκλάρισμα, τι φταίει? Ξέρω ότι δεν παίζει να έχω ALS, αλλά και πάλι το σκέφτομαι. Ευχαριστώ :)