Oυσίες που μπορούν να προκαλέσουν ψύχωση.
Γειά σας. Έχω πάθει δύο ψυχωσικά επεισόδια με διαφορά δέκα χρόνων μεταξύ τους. Ενδιάμεσα ήμουν καλύτερα και τώρα μπορώ να πω τελείως καλά.
Δεν υπάρχει καμία κληρονομικότητα και αρρώστησα μόνο κατά την εργασία μου σε δημόσια υπηρεσία (στην οποία εργάζομαι ακόμη). Εκεί υπήρξαν και υπάρχουν πολλές προστριβές.
Τελευταία άρχισα να σκέφτομαι (αφορμή στάθηκε ένα όνειρο) μήπως κάποιοι έριξαν σε ποτό, φαγητό, νερό κλπ. ψυχοδραστικές ουσίες ή ναρκωτικά προκειμένου να αρρωστήσω. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο στη δουλειά αφού στην οικογένειά μου (τα αδέρφια μου, με τα οποία συγκατοικούσα για μεγάλο χρονικό διάστημα) έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Βέβαια έμπαιναν και άλλα άτομα στο σπίτι.
Τα τελευταία χρόνια που μένω μόνη μου δεν είχα κανένα επεισόδιο και συνήλθα πλήρως.
Μια κυρία συνάδελφος που ήρθε πρόσφατα στο γραφείο μου, εκτός των άλλων που κάνει, μου δίνει γαριδάκια και πατατάκια να της τα αποθηκεύσω στο συρτάρι μου και με παροτρύνει να πάρω νερό από το μπουκάλι της (νερό υπάρχει άφθονο στον ψύκτη). Διαμαρτυρήθηκα στον προιστάμενο για την συμπεριφορά της κυρίας (η οποία είναι πρώην προισταμένη και θέλει να το παίζει κυρία με δουλάρες) και σταμάτησε το σκηνικό.
Παλαιότερα δεν έπαιρνα προφυλάξεις, σαν νεότερη και με νοοτροπία Γερμανίας (όπου ζούσα πριν), δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι κάποιοι θα μπορούσαν να εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές.
Σας φαίνεται πιθανό να έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Πως επιδρούν αυτές οι ουσίες; Μπορεί κάποιος να σου τις βάλει σε φαγητό ή ποτό;