Originally Posted by
Jorge
Καλησπέρα σας, είμαι καινούριος στο φόρουμ και θέλω να γράψω γιαυτό που με απασχολεί καιρό τώρα: Είμαι άντρας 23 ετών, και έχω μια σχέση με μια κοπέλα 22 ετών εδώ και 6 μήνες. Να τονίσω πως από τους 6 μήνες, τους 3 είμαστε δίπλα, καθώς τους πρώτους 3 έλειπα στο εξωτερικό, οπότε είχαμε σχέση από απόσταση. Η κοπέλα μου λοιπόν, από τη πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε μου είπε πως έχει κοινωνικη φοβια-αγχωδης διαταραχη-διαταραχη πανικου. Μου είχε πει ότι το έπαθε όταν χώρισε στην πρώτη σχέση που είχε στα 18, και ήταν ο έρωτας της ο μεγάλος, έπαθε τραυματικό σοκ και ο εγκέφαλος της διαταράχθηκε στις ουσίες και γιαυτό το λόγο ξεκίνησε αντικαταθλιπτικά, ώστε να καλύψει την έλλειψη σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ενώ σε σος καταστάσεις άγχους(πχ σε εξετάσεις ή αν πάει να μπει σε αεροπλάνο κτλ παίρνει και αγχολυτικά κάποιες φορές. Από τότε προσπάθησε να τα κόψει, αλλά δε μπορεί διότι ο οργανισμός αντιδράει και παθαίνει κρίσεις, ναυτίες, μουδιάσματα κτλ..
Όσο καιρό είμαστε μαζί, δε έχει παρουσιάσει κάποια κρίση ή κάτι περίεργο, καθώς περνάει καλή φάση, ενώ παίρνει και το χάπι κάθε μέρα οπότε τη βοηθάει. Όμως το θέμα είναι ότι μου παρουσιάζει κάποιες συμπεριφορές περίεργες ως ακραίες θα έλεγα, και απλώς θα ήθελα τη γνώμη σας. Είναι λόγω αυτού του ζητήματος που έχει ή απλώς είναι έτσι ο χαρακτήρας της; πχ όταν κάτι την πειράξει, όσο ασήμαντο και αν είναι μου το λέει αμέσως στα μούτρα, ενώ τυχαίνει να μου μιλήσει πολύ επιθετικά και να φτάσει στο σημείο να με βρίσει και να με προσβάλλει άσχημα ή 2 φορές είχε σηκωθεί και είχε φύγει από εκεί που καθόμασταν γιατί και καλά είχε θυμώσει.. Είναι τρομερά κτητική προς εμένα, και απαιτεί να βλεπόμαστε κάθε μέρα και να τα κάνουμε όλα μαζί(Εδώ να τονίσω ότι έχει ελάχιστους φίλους, και ίσως εγώ να είμαι το μόνο άτομο που εκτιμάει πραγματικά), ενώ επίσης είναι αλαζονική αρκετά και έχει σε πολλές περιπτώσεις περίσσιο θράσος. Βγάζει δηλαδή πολλές φορές μίσος και κόμπλεξ πάνω μου, χωρίς να έχω κάνει κάτι σοβαρό. Το μόνο μου κακό είναι ότι είμαι πολύ μαλθακός, και γιαυτό ίσως δε αισθάνεται ασφάλεια μαζί μου. Όμως εγώ προσπαθώ πάρα πολύ για αυτή τη σχέση.Με ενοχλούν αρκετά τα παραπάνω, διότι η σχέση μας μοιάζει πραγματικά σαν σκωτσέζικο ντους.. Τη μια μέρα είμαστε άψογα, και περνάω τέλεια μαζί της, και την επόμενη κάτι θα γίνει και θα χαλαστώ.. Δε ξέρω τι να κάνω; Καταρχήν το ζήτημα με τη ψυχολογία της που έχει να με κάνει να ανησυχώ; Ή δεν είναι κάτι και απλώς είναι έτσι ο χαρακτήρας της; Και τι μπορώ να κάνω ώστε να μην οδηγηθώ στον χωρισμό; Έχω μιλήσει κάποιες φορές για πράγματα που με ενοχλούν, ωστόσο δε φαίνεται να το καταλαβαίνει ιδιαίτερα, και προσπαθεί να βγαίνει πάντα ότι έχει αυτή το δίκαιο.. Κάθε άποψη είναι σεβαστή και χρήσιμη :)