Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Γεια σας
Μπήκα σήμερα για πρώτη φορά στη σελίδα και έχω κολλήσει τέσσερις ώρες τώρα να διαβάζω τις σκέψεις και τις απόψεις σας για το πένθος.
Εγώ έχασα πριν δυο χρόνια τη μαμά σε ηλικία 55 χρονών, ξαφνικά, σε δέκα λεπτά από έμφραγμα. Όταν έγινε δεν ήμουν σπίτι και παρόλο που έχουν περάσει δυο χρόνια αρνούμαι να το πιστέψω. Η ψυχολογική μου κατάσταση είναι εντελώς τρελλή. Κάποτε είχε αρωστήσει, γιατί πέρασε πολύ μικρή κλιμακτήριο, (42), και κόντεψα να πεθάνω. Είχα μείνει 45 κιλά και μέχρι να συνέλθει είχαμε πάθει οικογενεια φρίκη με όλους στα πρόθυρα της τρέλλας. Τώρα που έφυγε, αρνούμαι να το πιστέψω. Αν εξαιρέσει κανείς ελάχιστα ξεσπάσματα, το άσθμα που απέκτησα, τα δερματικά που μπήκαν στη ζωή μου και αρνούνται να με αποχωριστούν και τη βουλιμία με την οποία έχουμε γίνει οι καλύτερες φίλες, λειτουργώ σα να μη συμβαίνει τιποτα. Μερικές φορές ζηλεύω τον πατέρα μου και τον αδελφό μου που βιώνουν το πένθος τους, κλαίνε, στεναχωριούνται, απέχουν. Εγώ συνεχίζω τη ζωή μου κανονικά και κάνω το κορόιδο σα να συμβαίνει τίποτα. Είμαι η μόνη από την οικογένεια που αντέχει το νεκροταφείο. Πάω πάρα πολύ συχνά, γεμίζω λουλούδια, γλαστράκια, διάφορές βλακείες, αλλά ποτέ δεν εστιάζω στην φωτογραφία της. Πιάνω την κουβέντα με άλλους ανθρώπους εκεί, σκέφτομαι τις μανάδες που θρηνούν τα παιδιά τους και προσπαθώ να παρηγορηθώ ότι εγώ τυλάχιστον πήρα απεριόριστη αγάπη από εκείνη και ηξερε΄ότι την λάτρευα. Μερικές φορές νομίζω ότι θα τρελλαθώ από αυτή άρνηση που έχω υποβάλει στον εαυτό μου. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ. :(