Παράνοια; Θα θελα την γνωμη σας.
Καλησπέρα, είμαι καινούργια στο φόρουμ, σας βρήκα μετά από μια σχέση που είχα και με έκανε να αρχίσω να ψάχνω μερικά πράγματα και θα ήθελα την γνώμη σας για την δική μου ιστορία.
Τον άνθρωπο αυτόν, τον ερωτεύτηκα τρελά από την αρχή και αν και η σχέση μας ήταν από απόσταση, ήταν μια σχέση που απόλαυσα πολύ και παρόλη την κατάληξη, δεν μετάνιωσα. Στην αρχή ξεκινήσαμε όπως όλες σχεδόν οι σχέσεις με πολύ ενθουσιασμό και πέσαμε εντελώς με τα μούτρα. Ενώ λοιπόν εγώ βρισκόμουν στα σύννεφα, άρχισα σιγά σιγά να παρατηρώ διάφορα στοιχεία που με προβλημάτιζαν χωρίς να δίνω πολύ σημασία στην αρχή. Για παράδειγμα έβγαζε κάποια ζήλια ή ανασφάλεια την οποία θεωρούσα εν μέρη φυσιολογική εφόσον ήταν ερωτευμένος μαζί μου. Δεν μου έκανε ποτέ σκηνές ή δεν έγινε ποτέ βίαιος, αλλά αντιλαμβανόμουν ότι "έφτιαχνε προβλήματα" στο μυαλό του με το παραμικρό. Όταν του εξηγούσα ήρεμα και λογικά οτι τίποτα από αυτά δεν έστεκε, επανερχόταν γρήγορα, πολλές φορές μου ζητούσε και συγνώμη μάλιστα και συνεχίζαμε.
Αυτό που με σόκαρε ιδιαίτερα όμως και με έβαλε σε σκέψεις για την ψυχική υγεία του πια, είναι οτι μετά από 8 μηνες σχέση κι ενώ όλα από την δική μου πλευρά πηγαίνανε καλά, μου αποκάλυψε τις σκέψεις του οι οποίες στα δικά μου αυτιά ακούστηκαν εντελώς παρανοϊκές. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο άνθρωπος αυτός πίστευε οτι τον απατάω κ όχι μόνο αυτό, αλλά οτι έχω στήσει μια ολόκληρη πλεκτάνη μαζί με άλλους, οτι τον παρακολουθώ, οτι του έχω χακάρει τον υπολογιστή και το κινητό του και οτι γενικώς τον δουλεύω πίσω από την πλάτη του. Όλα αυτά τα σενάρια τα στήριζε σε διάφορες "συμπτώσεις", εντελώς τυχαία και ασήμαντα περιστατικά για μένα, αλλά στο δικό του μυαλό αυτά ήταν ενδείξεις της ενοχής μου. Στην προσπάθεια μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αυτό που αντιλήφθηκα ήταν οτι αντί να ξεμπερδεύει τα πράγματα, εκείνος έκανε καινούργια σενάρια συν οτι πίστευε επιπλέον οτι προσπαθούσα να του ρίξω στάχτη στα μάτια.
Φυσικά διέκοψα την σχέση αμέσως, αλλά μιας κι εκείνος μου έλεγε οτι δεν ήθελε να με χάσει από την ζωή του κι οτι σαν άνθρωπο με συγχωρεί, θεώρησα οτι θα μπορούσαμε να κρατήσουμε μια επαφή ώστε να τον βοηθήσω όσο μπορούσα κυρίως προσπαθώντας να τον πείσω να δει κάποιον ειδικό.
Τελικά αναγκάστηκα να διακόψω και αυτή την ανθρώπινη επαφή γιατί έφτασε στο σημείο να μου τηλεφωνεί μες τη νύχτα και να με κατηγορεί για πράγματα για τα οποία δεν είχα ιδέα!
Εγώ είμαι εντελώς άσχετη με θέματα ψυχιατρικής, αλλά από αυτά που μπόρεσα να βρω μέσω ιντερνετ, τα χαρακτηριστικά του με παραπέμπουν σε κάποια ψύχωση ή παράνοια με σύνδρομα καταδίωξης κτλ. Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας μιας και αυτή η ιστορία μου στοίχισε πολύ και πραγματικά κάποιες στιγμές ένιωσα οτι τρελαίνομαι και εγώ μαζί του.