Originally Posted by
nikos1410
Καλησπέρα κι απο εμένα. Γράφω εδώ γιατί η δική μου ιστορία μοιάζει πολύ με του φίλου gamder11.
Από παιδί, δεν είχα παίξει ποτέ τζόκερ, ξυστό ή οτιδήποτε άλλο που θεωρείται "τυχερό" παιχνίδι.
Ζω μόνος μου εδώ και 14 χρόνια και στηρίζομαι πλήρως στα δικά μου πόδια. Όλα στη ζωή μου είχαν μια τάξη (σε ότι αφορά τα οικονομικά). Πάντα δούλευα και δουλεύω και είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και οτι έχω κατεφέρει. Μέχρι που... τζόγος μέσω διαδικτύου.
Ξεκίνησα πριν 2 χρόνια για "πλάκα" και στην αρχή έπαιζα μικρά ποσά. Σε αυτά τα 2 χρόνια έχω χάσει περίπου 8.000€ (που αντιστοιχούν σε 8 μισθούς μου).
Επειδή το να έχανα 100-200€ το μήνα δεν με επηρέαζε σημαντικά στην καθημερινότητά μου το συνέχισα ενώ ήξερα πως είναι τεράστιο λάθος και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να πάρω πίσω τα χαμένα..
Ξεκίνησα καθώς εκείνη την περίοδο δεν ήμουν ευχαριστημένος από τη δουλειά μου, μόλις είχα χωρίσει... και απλά συνέχισα..
Σήμερα, κάνοντας απολογισμό και βλέποντας πως με αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να έχω αγοράσει αυτοκίνητο ή να έχω ταξιδέψει πολύ μετανιώνω και ντρέπομαι για αυτό που έκανα.
Ψυχολογικά ισοπεδώθηκα και απογοητεύτηκα από τον εαυτό μου. Φυσικα αυτοαποκλείστηκα από τα 2 site που είχα γραφτεί και έχω ορκιστεί στον εαυτό μου πως δεν θα επιτρέψω ποτέ μια εξάρτηση να με καταστρέψει ξανα. Το έχω μοιραστεί μόνο με κάποιους φίλους που μόλις έπιασα πάτο αναγκάστηκα να τους ζητήσω δανεικά για τις υποχρεώσεις του μήνα (φυσικά δεν τα έπαιξα).
Δεν μου πέρασε από το μυαλό να κάνω κακό στον εαυτό μου, είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Στους γονείς μου και τα αδέρφια μου δεν το έχω πει γιατί θα στεναχωρηθούν και θα αγχωθούν για το μπλέξιμό μου.
Δεν έπαιζα μανιωδώς όλο το μήνα, μπορεί να έπαιζα για 5 μέρες να έχανα 400€ και σε 2 μήνες ξανά. Δηλαδή δεν έπαψα να είμαι κοινωνικός και δεν κλείστηκα στον εαυτό μου, ούτε αυτό επηρέασε τη δουλειά μου. Μόνο την ψυχολογία μου..
Εκεί που θέλω τη βοήθειά σας είναι γιατί νιώθω πάρα πολλές τύψεις για όλο αυτό που έχω κάνει.
Δηλαδή, δεν μπορώ με τίποτα να σκεφτώ πως ότι έγινε έγινε, ήταν ένα τεράστιο λάθος, το διασκέδασα, έφτασα στο χείλος της καταστροφής αλλά τα κατάφερα και ξέκοψα (ελπίζω μια για πάντα). Νιώθω ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, που άφησα τον εαυτό μου να φτάσει ως αυτό το σημείο.
Τα δανεικά που πήρα είναι από πολύ κοντινούς φίλους και έχω προγραμματίσει πως σε 2 μήνες θα τα έχουν πίσω (ντράπηκα πάρα πολύ γιατί δεν έχω ξαναζητήσει ποτέ ούτε 20€) και τα ζήτησα για να πληρώσω τους λογαριασμούς μου που δεν έχω παραμελλήσει ποτέ.