Γειά σας φίλοι μου
Θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα περί φιλίας και παρέας και κατά πόσο νιώθουμε ότι έχουμε έναν αξιόλογο σταθερο κοινωνικό κύκλο από άτομα που μας συμπαθουν και δείχνουν να μας ενδιαφέρονται.
Λοιπόν εγώ από παιδί έκανα κολλητές φίλες από το δημοτικό είχα δύο φίλες μου κολλητές που κάναμε πράγματα μαζί.Ύστερα όμως στη πεμπτη δημοτικού μετακόμισα σε άλλη περιοχή χαθήκανε με τις παιδικές μ φίλες και στο καινούριο μου σχολείο κανένας δεν με έκανε παρέα...μου έκαναν μπουλινγκ επδ ήμουν καινούρια και θυμάμαι ότι τα διαλείμματα τα περνούσα μόνη μου χωρίς κανένας να θέλει να με συμπεριλάβει στη πάρεα του.
Έπειτα στο γυμνάσιο έκανα παρέα με δύο κορίτσια. Ήταν η παρέα μου ...Η μία μετά από δύο χρόνια ξαφνικά σταμάτησε να μου μιλαει και με έθαβε σε καινούρια φίλη ..χωρίς να ξέρω τον λόγο όσο κ αν προσπαθούσα να τη ρωτήσω τι εγινε ζητώντας προκαταβολικα συγνώμη για ότι έκανα που τη στεναχώρησε δεν έμαθα πότε. Με την άλλη κοπέλα κάνουμε πολύ παρέα από τότε ..είναι ας πούμε η " κολλητη" μου η πιο κοντινή μου που ξέρω ότι είναι καλός χαρακτήρας που την εμπιστεύομαι και της λέω ότι με απασχολεί κ εκείνη το ίδιο . Ευτυχώς δλδ αυτή ειναι ένα σταθερό άτομο στη ζωή μου αυτά τα 8 χρόνια .
Μετά στη πρωτη σχολή που πέρασα έκανα μια παρέα για 3 μήνες με συμφοιτητές μου η οποία διαλύθηκε γτ εγώ και άλλα μέλη της παρέας θέλαμε να ξανά δώσουμε πανελλήνιες για να περάσουμε σε άλλη σχολή. Με τα διάβασματα χαθήκαμέ..άλλες κοπέλες κάνουν παρέα άλλες φύγανε σε άλλες πόλεις....
Στη καινούρια σχολή που έχω περάσει από πέρυσι δεν έχω καταφέρει να κάνω καμιά παρέα...στη σχολή μου είμαστε σχεδόν όλες κοπέλες ..είμαι δύο χρόνια μεγαλύτερη από τους συμφοιτητές μου λόγω του ότι ξανά έδωσα εξετάσεις αλλά δν έχει σημασία...Το πρόβλημα είναι ότι όλοι κατάφεραν να κάνουν κλικες να σπάσουν σε παρεες δύο τεσσάρων έξι ατόμων....που έχουν πλέον κατασταλάξει και δν είναι εύκολο να ενταχθεί νέο μέλος καθώς όσο και αν προσπαθώ να είμαι ομιλιτικη και να τείνω να ανοίγω συζήτηση και να προτείνω σε όσους Είναι δεκτικοί μαζί μου και δείχνουν να με συμπαθουν ..δεν ενδιαφέρονται και πολύ γτ στη τελική εκείνοι είναι εξασφάλισμενοι από παρέα.....Αναρωτιέμαι πως κατάφερα πάλι να μείνω στην απέξω ??!?!
Σταθερή παρέα είναι δλδ η κοντινή μου φίλη που μένει στην ίδια περιοχή με εμένα και η οποία με παιρνει περίπου κάθε δέκα μέρες να δει τι κάνω κ να κανονίσουμε καθώς εκείνη έχει τις δικές τις παρέες και φίλες στις οποίες πότε δεν έχει προτείνει να με γνωρισει όλα αυτά τα χρόνια .. και να βγαίνουμε καμιά φορά όλοι μαζί....για να πείτε ότι θα μπορούσα έστω και μέσω της καλής μου φίλης να δικτυωθω....η φιλη μου πάντα κράταγε τις παρέες της για τη παρτυ της δεν την ένοιαζε αν έχω παρέα ...δεν εκανε πότε κίνηση να με πάρει μαζί της καμιά φορά ....και ας έχουμε μια βαθιά φιλιά που λέμε τα πάντα και ξέρουμε ότι είναι εκεί πάντα η μία για την άλλη .... :( κ με έχει στεναχώρησει αυτό...
Πέρυσι γνώρισα μια κοπέλα ένα χρόνο μικρότερη μου με την οποία βγαίνουμε περιστασιακά καθώς και εκείνη έχει τις δικές τις παρέες ..και φίλους .....στους οποίους δεν έχει προτείνει ούτε κ αυτή να με γνωρισει ....( περίεργο έτσι...αυτο π έχω προσέξει είναι ότι περιστασιακά μπορεί να κάνω παρέα με κάποιες κοπέλες οι οποίες όμως ποτέ δεν με γνωρίζουν στη πάρεα τους....πάντα βγαίνουν μόνο μαζί μου ξεχωριστά...και ξεχωριστά με τις παρέες τους ....όπως κάνει κ η " κολλητη μου ")
Νιώθω ξέκρεμαστη πως να το πω...δεν υπήρξα ποτέ μέλος μιας παρέας με αγόρια και κορίτσια ή έστω να νιώθω ότι έχω ένα σταθερό κοινωνικό κύκλο έστω και μικρό που όμως θα είναι εκεί για μένα ... πάντα προσέγγιζα και προσεγγίζω άτομα που τείνω να συμπαθώ περισσότερο και π είναι κ εκείνοι πιο δεκτικοί μαζί μου...αλλά όσο κ αν προσπαθώ να δημιουργήσω σχεσεις μαζί τους είναι δύσκολο καθώς όλοι είναι δικτυωμένοι και δεν έχουν ανάγκη για περαιτέρω παρέα ..κάνω κίνηση μα προτείνω για καφέ στέλνω μνμ μα δω τι κάνουν λέμε συνέχεια θα κανονίσουμε και πάντα χάνονται....ο καθένας στις δικές του παρεες...δεν ξέρω τι κάνω λάθος δεν ξέρω πως ν αλλάξω για να αποκτήσω αυτό π θέλω και ξέρω ότι είναι και πολύ δύσκολο από σας να με βοηθήσετε γτ δεν με γνωρίζετε γ να μ πείτε τι κάνω λάθος.. απλώς νιώθω ότι όλοι έχουν τις παρέες τους όλοι ανήκουν κάπου κ εγώ νιώθω ότι δεν μπορώ να δικτυωθω ...να μπω σε μια παρέα να βγαίνω να γνωρίζω καινούρια άτομα μέσω αυτής και να νιώθω ότι είναι το παρεακι μου...αυτο με ενοχλει πολλά χρόνια .....
Να σας πω δυο λόγια γ μένα ότι αν θα με βλέπατε θα σκεφτόσασταν ότι είμαι μια κοπέλα που δεν τις λείπει τπτ...στα 21 της χρόνια ..εμφάνισιμη..ευγενική ....ευαισθητη....όμως έχω βιώσει πολύ τη μοναξιά ...πάντα όταν βγαίνω είμαι προσχαρη, επικοινωνιακη
είμαι άτομο που γελάει εύκολα γτ μ αρέσει να χαμογελάω ..δεν μπορώ την υποκρισία και τις σχέσεις που δημιουργουνται καθαρά συμφεροντολογικα ...είμαι άτομο που μπορεί να σταθει σαν αληθινη φιλη καθώς πιστεύω ότι ειμαι καλοπροαιρετη και θελω να δημιουργω αληθινες σχεσεις ....
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσατε να μου δώσετε για να βελτιωθώ και να μάθω να δικτυωνομαι σε παρεες και να προσελκύω το ενδιαφέρον των γυρω μου ώστε να θέλουν να συνάνα στρέφονται μαζί μ....πριν με ρώτησετε για τα χομπυ μου να σας πω ότι πάω γυμναστηριο κ είμαι μέλος σε θεατρικο εργαστηρι .....
Με συγχωρείτε για το μεγάλο κείμενο ....