σχεση ψυχοθεραπευτη ασθενους!!
Εχω την εξης απορια και οσοι πιστοι θελετε ας μου προσκομισετε τις αποψεις σας...παμε σε ψυχολογο η ψυχιατρο ωραια? Κι αυτος δεν ειναι ενας ανθρωπος οπως ολους τους αλλοτς ο οποιος εχει τα συγκεκριμενα ανθρωπινα χαρακτηριστικα με τους υπολοιπους που συναναστρεφομαστε καθημερινα?θελω να πω δηλαδη οτι εφοσον εκει μιλαμε για θεματα που αφορουν τον τροπο δισχειρισης διαφορων καταστασεων στους οποιους ειμαστε δυσλειτουργικοι και αφορουν κυριως τη σχεση μας με ανθρωπους που πιστευω οτι απο εκει προκυπτουν ολα τα ψυχολογικα ανεξαρτητως οργανικης βασης( δηλαδη αν θα σκασει ψυχωση η καταθλιψη η αγχωδης διαταραχη η ο,τι αλλο)δεν αποτελει κ η ψυχοθεραπεισ μια αντανακλαση των υπολοιπων σχεσεων που αναπτυσουμε;;εμενσ π.χ ο δικος μου μου λεει οτι οποτε θελω να τον παιρνω τηλεφωνο, αλλα δεν το κανω διοτι δεν θελω να ενοχλω που με αυτον τροπο λειτουργω κααι στις υπολοιπες ερωτικες η φιλικες μου σχεσεις.επισης πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι παραβλεποντας τις προσωπικες σου αμυνες και ανοιγομενη τοσο πολυ σ εναν ανθρωπο δεν θα αποτελεσεις προιον εκμεταλλευσης?προσωπικα πιστευω οτι εχω υπαρξει στο παρελθον διοτι εμπιστευτηκα απολυτα μια ψυχοθεραπευτρια μου(,απο αφελεια ισως;απο υπερβολικη εμπιστοσυνη ισως;)και νομιζω οτι κακοποιηθηκα προς οφελος της πηγα δηλαδη με δυο προβληματα και εφυγα με 100 ..θελω να πω δηλαδη οτι πσς σ εναν ψυχιατρο- ψυχολογο υποτιθεται για να γινεις καλυτερα και οτι ακομα κ εκει δεν μπορεις να βγαλεις ολες τις ανασφαλειες σου προ των πυλων,θελω να πω δηλαδη οτι αν δεν θεσεις σκομα και στον ψυχιατρο ως ενα βαθμο ψηλα τον εαυτο σου δεν θα σε θεσει ουτε κ εκεινος,εννοω να θελησει να σε βοηθησει η αν θα το κανει θα ειναι μονο στην αρχη μετα θα σε θεωρησει χρονια περιπτωση.μιλαω με βαδη τον δικο μου ο οποιος ειναι πολυ ενθουσιασμενος μαζι μου οτι ειμαι απο τις περιπτωσεις που θελει να εχει μου εχει πει οτι θα ειμαι καλα 100% αλλα κρινοντας απο τις υπολοιπες μου σψεσεις φιλικες η ερωτικες ολοι ενθουσιαζονται μαζι μου παρα πολυ στην αρχη αλλα μετα παντα κατι γινεται και φοβαμαι και ηι αυτην την ψυχοθεραπευτικη σχεση μηπως με απογοητευσει....δηλαδη μηπως μου πει δεν γινεσαι καλα στο τελος