-
σεισμος...φταιω
καλησπερα σε ολους παιδια!
σημερα με εχει κυριεψει ενας φοβος, μια αγωνια..οτι ο επομενος σεισμος που θα γινει θα εχει προκληθει απο εμενα.απο τη σκεψη μου.γιατι σκεφτομουν σημερα τους σεισμους και κατευθειαν μου εσκασε αυτο στο κεφαλι.εχω αγχωθει πολυ και στεναχωριεμαι.δε θελω να προκαλεσω κακο..
-
boo μου μην το σκέφτεσαι καθόλου.Το ξέρω ότι φοβάσαι αλλά δεν θα γίνει κανένας σεισμός επειδή το σκέφτεσαι.Δεν θέλεις να απασχολήσεις τον εαυτός σου με κάτι άλλο?Να κάνεις κάτι που σου αρέσει?
-
ειχα μαθημα τωρα τελειωσα..αλλα αυτη η σκεψη μου βομβαρδιζει το μυαλο
-
-
φυσικη.ξαναδινω πανελληνιες για 2ο πτυχιο...
-
Πλάκα κάνεις!!!Και εγώ το ίδιο θέλω να κάνω όταν τελειώσω αλλά δεν ξέρω αν θα έχω την υπομονή.Μπράβο!!!Και πως το βλέπεις θα τα καταφέρεις?Μην ανησυχείς για το φόβο όλοι μας φοβόμαστε πράγματα και δεν γίνονται.
-
δεν το βλεπω να περναω δε διαβαζω και πολυ..πολυ λιγο.
με παιδευει αυτη η σκεψη σημερα πολυ.δε ξερω τι να κανω
-
Πολλοί λένε ότι οι σκέψεις ενός ατόμου με ψύχωση έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία.
Ετσι έχεις την σκέψη πως θα σκοτώσεις ατομα δημιουργώντας σεισμό δείχνει ότι νιώθεις ενοχή και ότι είσαι κακός άνθρωπος.
Είναι βασανιστικό αλλά είναι απόρρεια της πάθησης και τίποτα άλλο. Δεν περιέχει κάτι ρεαλιστικό παρα μόνο ίσως για την αντίληψη που έχεις αυτή την στιγμή για τον εαυτό σου.
-
Δεν πειράζει κάνε εσυ την προσπάθειά σου και μπορεί να τα καταφέρεις.Και εγω έχω εξεταστική και δεν διαβάζω πολύ.Αν προσπαθήσεις να ασχοληθείς με κάτι δεν σε βοηθάει καθόλου?
-
Το ζήτημα στις ψυχώσεις είναι αν βρεθεί το κίνητρο για να κάνει κάποιος μια δραστηριότητα. Ότι βοηθάνε σίγουρα βοηθάνε όπως στους περισσότερους. Από κει και πέρα ακόμα κ μια δραστηριότητα όταν βιώνεις ανηδονία,μειωμένο κίνητρο και έχεις παραλήρημα με άσχημες σκέψεις και φωνές που σε βομβαρδίζουν χρωματίζουν νομίζω ένα τοπίο που δεν απέχει πολύ από την κόλαση.
-
προσπαθω να βαλω κατω τη λογικη μου αλλα δεν εχει αποτελεσμα.
δε νομιζω οτι νιωθω ενοχη ή κακος ανθρωπος τουλαχιστον ετσι στα γρηγορα που το σκεφτομαι..
-
ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΕ ΣΕΙΣΜΟ.πολυ μικρο αλλα τον καταλαβα
τον καταλαβε και η μανα μου τη ρωτησα
-
Ψυχίατρος φυσικά δεν είμαι αλλά το είχα διαβάσει σε ένα άρθρο για την Elyn Saks.
Πιστεύω πως έχουν μια βάση όλα αυτά. Τουλάχιστον για το συναίσθημα που προκαλεί η πάθηση στην έξαρση της. Κάποιον τον κάνει να νιώθει αισθήματα μεγαλείου και άλλον αισθήματα ταπείνωσης , μειονεξίας ίσως.
Βασικά λες φταίω οπτ δηλώνεις ένοχη. Οι ίδιες οι σκέψεις σου σε κάνουν να νιώθεις ένοχη για κάτι. Σε άλλα ποστ σου έλεγες πως ένιωθες υπεύθυνη για το ότι έχεις αυτή την πάθηση επειδή το επέτρεψες να συμβεί. Οπότε σημάδια ενοχής υπάρχουν όπως και σε κάθε άνθρωπο. Το περιβάλλον και ο εαυτός μας μας τα δημιουργούν πολύ συχνά.
-
κοίταξε δεν ύπαρξη λόγος ανησυχίας αν το ξεχάσεις... θα γίνει ο σεισμός... δεν θα τον προκαλέσεις εσύ αλλα ο θεός...! περιμένουμε ένα μεγάλο σεισμό είναι η αλήθεια...! :)
-
προβληματιζομαι..
εχω 2 ενοχες οπως ειπες και εσυ serios..
1)οτι φταιω που εχω ψυχωση
2)οτι δε διαβαζω οσο θα επρεπε και οι δικοι μου με μεγαλες δυσκολιες μου προσφερουν μαθηματα σε φροντιστηρια.τρωω τα λεφτα τους
αλλα δε βρισκω τη συνδεση με αυτο που με επιασε σημερα.αυτα τα εχω χρονια.πως εσκασαν μυτη ετσι ξαφνικα?