Αναβλητικότητα και ανοργανωσια..
Το έχετε σαν χαρακτηριστικό; Είστε αναβλητικοί ή ανοργάνωτοι;
Είναι κάτι που με εκνευρίζει πολύ σε μένα μερικές φορές...
Έχω παρατηρήσει οτι λειτουργώ καλύτερα σε καταστάσεις πίεσης, όταν κάτι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία/ωρα θα σκιστώ και θα το κάνω αλλά όταν νιώθω πως έχω περιθώριο τις περισσότερες φορές το αναβάλλω για αργότερα. Αυτό δεν μου δημιουργεί πρόβλημα σε πρακτικά θέματα ή θέματα δουλειάς γιατί εκεί υπάρχει συνήθως η πίεση του συγκεκριμένου, δεν αργώ πχ σε ραντεβού ή σε προθεσμίες ή σε πληρωμές εκεί είμαι τυπική.
Αλλά αν θελήσω να με βάλω σε ένα πρόγραμμα πχ κάθε μέρα από μια ώρα θα κάνω το τάδε ώστε να μην πιεστώ αργότερα....εκεί με απογοητεύω συνέχεια. Δεν μπορώ να τηρήσω κανένα τέτοιο πρόγραμμα. Σήμερα έχω όρεξη και θα το κάνω για 2 ώρες, αύριο μπορεί να μην έχω και να μην κάνω τίποτα. Μου φαίνεται πολύ βαρετό και καταπιεστικό το πρόγραμμα, είναι ο λόγος που σαν παιδί δεν πήγα ποτέ κατασκήνωση ενώ πολλοί φίλοι μου πηγαίνανε. Μου φαινόταν αδιανόητο οτι θα έχω μια συγκεκριμένη ώρα να ξυπνάω, να τρώω να κάνω το καθετι. Ήθελα στο μυαλό μου πάντα να έχω την ιδέα της ελευθερίας, οτι μπορώ να κάνω οτι θέλω κι ας μην το έκανα τελικά.
Τι στο καλό είναι αυτό; Πού οφείλεται; Και υπάρχει τρόπος να το αλλάξει ποτέ κανείς αυτό ή πάντα έτσι θα μείνει;