Ψυχοσωματικός εφιάλτης...
Καταρχην καλως σας βρηκα...σας διαβαζω εδω και αρκετο καιρο αλλα μονο τωρα αποφασισα να γραφτω μελος και να μοιραστω μαζι σας αυτο που περναω.
Ολα ξεκινησανε αρχες Δεκεμβρη οταν επαθε εμφραγμα ο πατερας μου...αγχωθηκα απιστευτα γιατι αρχικα δεν μας ειπε τιποτα και τυχαια τον ειδα που ηταν καταχλωμος και οταν τον ρωτησα τι εχει απο αυτα που μου ειπε συνειδητοποιησα οτι εχει υποστει εμφραγμα και αμεσως τον πηγαμε στο νοσοκομειο.
Να σας πω οτι ειμαι γιατρος ανεργος ακομα αφου περιμενω να διοριστω σε καποιο αγροτικο και μετα απο καποια χρονια να ξεκινησω ειδικοτητα.
Μεχρι να τελειωσει η επεμβαση,το λεγομενο μπαλονακι,εκανα τις χειροτερες σκεψεις αλλα ευτυχως ολα πηγαν καλα.
Τρεις μερες μετα και ενω ημουν χαλαρος και εβλεπα τηλεοραση ξαπλωμενος στο κρεβατι μου ενοιωσα εναν απιστευτα οξυ πονο στη περιοχη της καρδιας συνοδευομενο απο εντονη ταχυπαλμια.
Αυτο ηταν...πανικοβληθηκα γιατι επηρεασμενος απο οτι ειχε συμβει στον πατερα μου πιστεψα οτι εχω και εγω καποιο καρδιακο προβλημα.
Απο τοτε ζω εναν εφιαλτη...σε καθημερινη βαση εχω πονους ειτε στο στηθος,ειτε στη καρδια και μερικες φορες πολυ εντονους πονοκεφαλους.
Ταχυπαλμιες ειχα το 1ο μηνα απο την αρχικη κριση αλλα χθες με ξαναπιασανε αργα το βραδυ.
Εχω κανει καρδιογραφηματα,triplex,τεστ κοπωσεως,αιματολογικες και ουρολογικες εξετασεις μεχρι και εξετασεις για τον θυρεοειδη.
Ολες βγηκαν φυσιολογικοτατες οποτε το προβλημα ειναι ψυχολογικο...εχω ξεκινησει γνωσιακη ψυχοθεραπεια με ψυχαναλυτη-ψυχιατρο και εδω και 1 1/2 μηνα παιρνω bespar τα οποια με εχουν καπως βοηθησει.
Στη τελευταια συνεδρια σε συνενοηση με τον ψυχιατρο αποφασισαμε να ξεκινησουμε efexor XR στην ελαχιστη δοση των 75mg ωστε να σταματησουν τα σωματικα συμπτωματα και να μπορεσω ετσι με τη βοηθεια της ψυχοθεραπειας να αντιμετωπισω ευκολοτερα το προβλημα μου.
Αυτη τη στιγμη νοιωθω απελπισμενος και απαισιοδοξος για το μελλον...ειναι σχεδον 4 μηνες που ζω με πονους και ανασφαλεια για το τι μπορει να φερει η αυριανη μερα.
Εχω αρχισει να αποσυρομαι απο πραγματα που συμμετειχα ενεργα,να χανω την διαθεση μου για το οτιδηποτε και να κλεινομαι στον εαυτο μου.
Εδω μεσα τουλαχιστον πιστευω πως υπαρχουν ανθρωποι που εχοντας βιωσει αυτα που ζω θα με νοιωσουν και θα δειξουν κατανοηση και υπομονη.
Σας ζητω συγγνωμη αν σας επρηξα με τη φλυαρια μου αλλα ειχα αναγκη τοσο καιρο να τα βγαλω απο μεσα μου.