Originally Posted by
Nausea
Καλησπέρα παιδιά και απο μένα!
Παρακολουθώ καιρό το φόρουμ αναζητώντας λύσεις και απαντήσεις σε διάφορα δικά μου θέματα, μιας και πάσχω απο χρόνιο άγχος.
Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω εμφανίσει συμπτώματα σωματοποιημένου άγχους (μόνιμη ζάλη, προβλήματα με το έντερο, ναυτιές, εμετούς, απώλεια όρεξης κλπ). Τις πρώτες μέρες δεν εδωσα βάση καθώς πίστευα οτι είναι κάτι παρόδικό αλλά περνώντας οι μέρες τα συμπώτματα δεν υποχωρούσαν και άρχισε να με καταλαμβάνει μια τρελή ανησυχία. Οι εξετάσεις αίματος ήταν τέλειες, οπότε επισκέφθηκα ωρλ ο οποίος με διαβεβαιώσε οτι δεν έχω απολύτως τίποτα. Στη συνέχεια με είδε γαστρεντερολόγος η οποία με κοιτούσε σαν να είδε ουφο και με τα πολλά μου έδωσε χάπια για παλινδρόμηση και για την καταπολέμηση της ναυτίας. Παρολαυτά και εκείνη με διαβεβαιώσε οτι δεν έχω κάτι. Ο πατέρας μου (γιατρός στο επάγγελμα) επέμενε απο την αρχή οτι όλο αυτό προέρχεται απο ψυχολογικούς παράγοντες καθότι δεν είχα σημαντικά (ή και σοβαρά) συμπτώματα που να εκδηλώνουν κάποια πάθηση.
Μετά απο τρελές σκέψεις και αδιάκοπη ανησυχία οτι έχω κάτι πολύ άσχημο και μπορεί να πεθάνω απο στιγμή σε στιγμή, το πήρα απόφαση οτι μάλλον έχει δίκιο. Και φτάνουμε στην σημερινή ημέρα όπου μετά απο ψάξιμο και άπειρο διάβασμα στ ιντερνετ ανακαλύπτω οτι πιθανότατα πάσχω απο ήπια (?) γενικευμένη αγχώδη διαταρραχή. Καθώς δεν θέλω να προτρέχω και να βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα έκλεισα ραντεβού αρχή της άλλης εβδομάδας να με δεί κ ένας ψυχιάτρος αλλά δεν περνάνε οι άτιμες οι μέρες και όσο περιμένω το ραντεβού νιώθω αβοήθητη. Θα περάσουν ποτε οι ζαλάδες? Πότε θα ξεκινήσω πάλι να κοιμάμαι κανονικά χωρίς να ξυπνάω στη μέση της νυχτας απο κακές σκέψεις? Πότε θα μου ξαναέρθει η όρεξη για φαι? πότε θα ξαναβρώ τις δυνάμεις μου?
Απο τότε που ξεκίνησαν όλα αυτά δεν μπορώ να δουλέψω (ευτυχώς δουλευω απο το σπίτι και δεν χρειάζεται να μετακινούμε πολύ), δεν μπορώ να συγκεντρωθω, θέλω συνέχεια να είμαι ξαπλωμένη και γενικα χάλια μαύρα. Και σε όλα αυτά προστίθεται και οι τύψεις που αισθάνομαι απέναντι στο σύντροφο μου (ο οποίος είναι ενα πολύ κοινωνικό κ δραστήριο άτομο) που μου λέει να πάμε κάμια βόλτα έξω - έστω να περπατήσουμε 10 λέπτα και εγώ είμαι μόνιμα με κακή διάθεση και σαν ζόμπι.
Αν κάποιος έχει τα ίδια προβλήματα ή τα είχε στο παρελθόν και μπορεί να με βοηθήσει με μια άποψη, γνώμη ή και μια κουβέντα παρηγοριάς βρε αδερφέ θα το εκτιμούσα πολύ!