Συνάδελφος που με τρομάζει
Δεν ξέρω αν η ενότητα είναι σωστή. Αν οι διαχειρι2στές θεωρουν πως πρεπει να πάει αλλού, ας το ταξινομήσουν εκ νέου.
Πριν 3 μήνες, ήρθε στο κατάστημα που εργάζομαι ένας νέος συνάδελφος, με μετάθεση απο κατάστηματης ίδιας επιχείρησης σε αλλη πόλη της χώρας. Εργάζομαι με μειωμένο ωράριο λόγω μητρότητας και η μετάθεση του εξυπηρετούσε την στήριξη του τμήματος της επιχείρησης στο οποίο απασχολούμε.
Οι πρώτες δύο εβδομάδες παρουσιας του συναδέλφου στη δουλειά, ήταν οι αναμενόμενες, γνωρισα λίγο τον τρόπο που αντιμετωπίζει την δουλειά ο συνάδελφος, είδε κι εκεινος πως δουλευω εγώ, τον ενημέρωσα για τα τρέχοντα κτλ. Μετα απο αυτό το χρονικό διάστημα προσαρμογής, ο συνάδελφος άρχισε να μου εξιστορεί τη ζωή του, με λεπτομέριες η οποίες δε με αφορουσαν και με τρόπο περίεργο, πιεστικό. Στην αρχη άλλαζα συζητηση γιατι πραγματικά δεν μπορουσα να ακουω τα ξεσπάσματα μίσους προς την πρωην γυναίκα του και τον μισογυνισμό που εβγαζε, αλλα μετα εντάθηκε η κατασταση, ηθελε ν ακουω το τι ελεγε, λες κΙ ημουν ο θεραπευτης. Με εκανε να νοιωθω άβολα πολύ,γιατι μια νέρα συνεχιζε τις ιστορίες ενω εξυπηρετουσα εναν πελάτη, σα να ηταν ασημαντη η δουλεια, λες και ημουν στο γραφειο για να ακουω αυτον. Μετα απο αυτο του μιλησα σχετικα σκληρα. Του ειπα ότι τον συμπονώ για την ταλαιπωρια του, ότι καταλαβαινω πως είναι δυσκολο ενα διαζυγιο, αλλά αυτα τα πραγματα δεν ειναι να τα συζητα με τον πρωτο άσχετο,ότι δεν γίνετε να μην κανουμε τη δουυλεια μας και να λέμε τα εσώψυχά μας και ότι γενικότερα με κουρασε όλο αυτό γιατι προβλήματα εχω κι εγω και δεν μπορεί να με φορτωνει επειδη ετυχε να δουλευουμε μαζι. Αρχισε να κλαιει κ να λέει ότι νοιώθει αχρηστος που δε μπορρσε να κρατησει την γυναίκα του και δε μπορεί να διαχειριστεί την κατασταση καθ να ζητά συγνώμη. Του είπα για μια ομαδα θεραπευτική στην πολη μας και ότι αν θέλει να πάει να τα λέει να μην αφηνει να τον πνιγουν. Πιστεψα πως καθάρισα, αλλά ελα που δεν εγινε ετσι! Πριν μερικες μέρες μου λέει ευχαριστω για το ταρακουνημα και μου εκανε καλό, με βοηθησες και ειμαι υποχρεωμενος κτλ και αντι να σταματησει εκει, συνεχιζει να λέει χειροτερα πραγματα. Ότι χτυπησε την γυναίκα του, ότι την κρατουσε κλεισμενη για να την πεισει οτι ειναι καλός και να ξαναπροσπαθησουν και δεν εμεινε μόνο στη δουλειά αλλα αρχισε να καλεί στο σπίτι και να στελνει ευχαριστηρια λουλουδια, γλυκα. Τα γυρισα πίσω και σημερα μιλησα στον προιστάμενο να μου αλλαξει πόστο ή να γίνει κάτι γιατί νοιώθω πολύ άσχημα. Τον καλεί κι εκεινον και εγινε της κακομοίρας. Βγηκε εκτος εαυτου μου ελεγε ότι ειμαι εχθρός του οτι τον πρόδοσα, ότι οτι πω στο δικαστήριο(?) Είναι ψέμματα επειδη είμαι εχθρός του και τον μισω(!) και τώρα που επέστρεψα σπίτι έχω αναπάντητες απο απόκρυψη στο σταθερό και στο κινητό καθε λίγα λεπτά.
Εν τω μεταξύ αν και ο αντρας μου γνωρίζει τ πάντα απο την αρχή,λείπει σήμερα σε διπλανή πόλη για επαγγελματικούς λόγους και είμαι εντελώς φοβισμένη. Μου φαίνεται εντελώς τρελό όλο αυτό . Σας έχει τυχει και αν ναι πως το αντιμετωπίσατε