Κατάθλιψη και περίγυρος. Θα καταλάβουν ποτέ;
Γεια σας, είμαι ένα καινούριο μέλος σε αυτό το forum. Ήμουν πάντα άτομο που φαινόταν εξωστρεφές, ψυχή της παρέας, να κάνω τους άλλους να γελάνε και φαινομενικά να φαίνομαι ισχυρή προσωπικότητα και δυνατή και σκεφτότουσαν όλοι "τί ανάγκη έχεις εσύ". Κι όμως κανείς δεν ήξερε όταν γυρνούσα σπίτι μου πως ήμουν. Έκανα και ένα σοβαρό χειρουργείο και είχα και μετεγχειρητική κατάθλιψη. Σωματικά τώρα είμαι πολύ καλά. Τέλος πάντων, για να μπω στο θέμα, οι περισσότεροι που μάθαν πως πάσχω από κατάθλιψη μου είπαν "εσύ;;;;; αποκλείεται"! Ένα μέρος των ανθρώπων μετά που τους λέω κάποια πράγματα, καταλαβαίνουν. Ένα άλλο μέρος όμως επιμένει να μου λέει πως "δε χρειάζεται να κάνεις ψυχοθεραπεία", "δεν χρειάζεται να παίρνεις φάρμακα", "όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού", "αυθυποβάλλεσαι πιστεύοντας πως έχεις κατάθλιψη" συν του ότι με βάζουν σε μια θέση να πρέπει να έχω ενοχές και να νιώθω και αχάριστη μιας και "έχω τη δουλειά μου", "έχω φίλους που με αγαπούν", "είμαι μια χαρά κοπέλα", "έχω την υγεία μου τη σωματική και γλύτωσα κάτι ακαριαίο για την ζωή μου" κλπ κλπ. Σας συμβαίνει κάτι αντίστοιχο; Πώς το αντιμετωπίζετε; γιατί υπάρχει ΑΚΟΜΑ τέτοιο ταμπού με τους ειδικούς ψυχικής υγείας και δαιμονοποίηση της φαρμακευτικής αγωγής;