Ψάχνοντας να με κατανοήσω
Καλησπέρα σε όλους/ες. Τους τελευταίους μήνες άρχισα να αναρωτιέμαι και προσπαθώ να εξηγήσω πράγματα που σκέφτομαι, αλλά και που κάνω. Συνειδητοποίησα ότι πονάω μέσα μου και δεν μπορώ να το αλλάξω παρά μόνο παροδικά. Είμαι ένα άτομο που νοιάζεται υπερβολικά για τα πάντα. Με πληγώνει το κάθε τι μικρό,όχι ότι το βάζω κάτω ή ότι το δείχνω. Γενικά προς τα έξω δείχνω μια δυναμική παρουσία (όχι υπερβολικά όμως) τουλάχιστον με αυτά που ασχολούμαι αλλά μέσα μου υποφέρω. Και όσο περνάνει ο καιρός με τρώνε ακόμα περισσότερο. Και το θέμα είναι ότι δεν είναι ένα πράγμα μόνο που πρέπει να επικεντρωθώ εκεί, αλλά τα πάντα. Οικογενειακά πρόσωπα, φίλοι,καταστάσεις πολιτικές/κοινωνικές/οικονομικές. Είμαι 22 και νιώθω ότι χάνω τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Ξέρω ποιες είναι οι ''λύσεις'',να βγαίνω πιο πολύ,να μιλάω με φίλους να .. να..να..Δεν θεωρώ όμως ότι αυτά με κάνουν κάτι,γιατί είμαι αρκετά κοινωνικό άτομο και όσο και να ασχολούμαι με αυτά που μου αρέσουν, αγαπώ, αλλά και πιστεύω τη σαπίλα που νιώθω μέσα μου δεν μου την παίρνει κανείς. Και το χειρότερο είναι πιάνω τον εαυτό μου να του αρέσει έτσι όπως είμαι, να την λατρεύει τη μοναχικότητα να θεωρεί υποχρέωση να βγει έξω για να μην χαλάσει αυτό το φυσιολογικό προφίλ που έχει προς τα έξω. Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να επισκεφτώ ψυχολόγο γιατί είναι και άλλα..,αλλά αυτή τη στιγμή δεν μου περισσεύουν. Οπότε κάποιος πιο έμπειρος σε θέματα ψυχολογίας μπορεί να με κατατοπίσει όχι γιατί είμαι έτσι ή πως να τα λύσω όλα αυτά,αλλά κάποιο βιβλίο ψυχολογίας για αρχή, σχετικό με αυτά που είπα, με σκοπό την αναγνώριση του οτιδήποτε έχω, την βαθιά κατανόησή του και ίσως και την καταπολέμισή του.