Quote:
Originally posted by Sofia
Εδω κ κάποιες μερες η μαμα μου ειναι άρρωστη. Εχει καποια χρονια προβληματα υγειας-οπου οι γιατροι τα αποδιδουν κ στο πολυ της αγχος....
Τις μερες αυτες πηγαινοερχεται στο νοσοκομειο.Τα συναισθήματα μου πολλά κ ανάμικτα.Ποναω, ακομα κ το σωμα μου νιωθω να ποναει καποιες στιγμες....Θαυμαζω το κουράγιο της, το χαμογελο στα δυσκολα, το θάρρος της, την ευγένεια κ την πηγαια καλοσύνη της ακομα κ σ αυτες τις στιγμες.Λέω, εγω θα μπορουσα να τα βγαλω πέρα τοσο ομορφα?Αμφιβάλλω....
Ταυτόχρονα ενοχοποιώ τον εαυτό μου: μήπως ξέχασα να ρωτήσω κάτι τον γιατρό? Μήπως δεν θυμάμαι καλά τί μου είπε? Εχοντας ταυτοχρονα κ τη δουλεια, εχω τις ενοχες αν κανω καλά που συνεχιζω να δουλευω. Κ ενοχες που δεν ειμαι αποδοτικη στη δουλεια μου...Τοσο αντιφατικά τα νιωθω ολα....
Ρωτάω κ ξαναρωτάω:Ειμαι δίπλα της, με τον τροπο που θελει, οπως μου πε?...Φοβαμαι πως ειμαι ανεπαρκης.
Κ σ ολα αυτα ερχεται να προστεθει κ ο θυμος: θυμώνω με τα αδέρφια της που με ρωτάνε αν ειναι καλα, που αποφεύγουν την επισκεψη στο νοσοκομειο, ενώ μεχρι προτινος την επιζητουσαν για διάφορες δουλειες, που τολμανε κ μου δινουν οδηγιες για το ΠΩΣ θα την προσέξω καλυτερα..., που απεχουν ουσιαστικα απο ολα,αλλα ξέρουν να δηλώνουν μεγαλοστομα κ περηφανα την αγάπη τους.
Δεν ξέρω γιατι τα γράφω ολα αυτα...ισως επειδή θέλω να
αποφύγω μ αυτον τον τρόπο ενα ξέσπασμα θυμου...κ αυτο με ανησυχει ακομα παραπάνω.
Πονος, θαυμασμος, ενοχη, ανεπαρκεια, θυμος...Αυτα τα συναισθηματα εντοπισα να εχεις αποτυπωσει...