Μονιμα σωματικα συμπτωματα - νοσοφοβια
Καλησπερα! Ειμαι 20 χρονων φοιτητης. Απο τον ιουλιο εχω εντονα σωματικα συμπτωματα (πονοκεφαλος, ζαλαδα- αισθηση μεθης, νιωθω το κεφαλι βαρυ, ναυτιες, καουρες, μουδιασματα, αδυναμια στα χερια και κοπωση). Ολα αυτα δε τα αισθανομαι ταυτοχρονα αλλα διαφπρετικο σύμπτωμα ανα μερα. Για να μη πολυλογω, αφου εχω επισκεφθει πολλους γιατρους (παθολογο,ΩΡΛ,νευρολογο,οφθ αλμιατρο,καρδιολογο καθως και τα επειγοντα 2-3 φορες) και δεν εχει βρεθει κατι οργανικο εχω πιστεψει οτι ειναι ψυχολογικο. Ολο αυτο το διαστημα πιστευα οτι εχω κατι σοβαρο (ογκο-σκληρυνση), κατι φυσικα που μου ειπαν οι γιατροι οτι δνε ισχυει αφου εκανα μαγνητικη εγκεφαλου και βγηκε καθαρη. Επισκεφθηκα λοιπον την ψυχολογο του πανεπιστημιου και μου ειπε οτι ειναι αγχωδης διαταραχη+κρισεις πανικου. Το εχω δεχτει και απο τοτε εχω σταματησει να ψαχνω ασθενειες στο ιντερνετ (οπως εκανα 2 μηνες τωρα καθημερινα). Ωστοσο αυτο που με φοβιζει-ενοχλει ειναι οτι δεν νιωθω αγχωμενος καθολου αυτη τη περιοδο, ολα μου πανε καλα μπορω να πω..απλα αυτα τα καθημερινα σωματικα συμπτωματα (κυριως η ζαλη και η κοπωση) ειναι μονιμα απο την ωρα που θα ξυπνησω μεχρι την ωρα που θα κοιμηθω..αλλοτε πιο ηπια αλλοτε πιο εντονα αλλα παντα εκει. Δε το αφηνω να με επηρεασει ψυχολογικα πολυ, βγαινω συχνα για καφε με φιλους κτλπ και ξεκινησα και γυμναστηριο. Εχει κανεις αλλος μονιμα συμπτωματα χωρις να αισθανεται ιδιαιτερα στρεσαρισμενος; Ευχαριστω για την προσοχη σας, ξερω οτι εδω θα με καταλαβετε!