help..I need somebody (βουλιμική εδώ και 14 χρόνια)!
γεια σας,
το πρόβλημα μου ειναι το εξης:
ειμαι βουλιμική εδώ και 14 χρόνια, από τα 18 (με εξαιρεση ενα 6μηνο ανορεξιας που εφτασα 37 κιλά) και το βάρος μου παίζει από 54 μεχρι 74 κιλά. Οταν ειμαι στα ''πάνω'' μου ελέγχω τι τρώω (με τους γνωστους σε όλους μας τρόπους) και αδυνατιζω. Οταν ειμαι στις μαυρες μου αδιαφορώ πλήρως για τις απειρες θερμιδες που προσλαμβάνω και παίρνω 2-3 κιλά την εβδομάδα μεχρι να συχαθώ ξανά τον εαυτο μου.
Πάντα ελπιζα οτι οταν θα παντρευομουν αυτο θα αλλαζε, αλλά δυστυχως καταφερνω και το κρύβω πολύ καλά απο τον αντρα μου και ετσι συνεχίζεται η ιδια ιστορία. αφου εχασα αυτη την ελπίδα, θεωρησα οτι μολις κάνω ενα παιδι, ε εκει πια θα τελειώσει το θεμα. Ειχα πάλι αδικο γιατι καθ'ολη τη διαρκεια της εγκυμοσύνης μου συνέχισα το ιδιο βιολι (με τρελό φόβο για την υγεια του παιδιου μου)...τοτε κατάλαβα οτι το πρόβλημα μου ειναι πολύ πιο σοβαρο απο οτι νομιζα. τωρα ο γιος μου ειναι 3 μηνών και παρ ολη την κουραση και τις ευθυνες ανυπομονω να βρω λίγο ελευθερο χρονο για να επιδοθω στο αγαπημενο μου ναρκωτικό: το φαγητο. Η αλήθεια ειναι οτι τα περιστατικά εχουν μειωθει πολύ λόγω ελειψης ευκαιριών, αλλά αυτο που με τρομάζει ειναι η τεραστια επιθυμια μου να το ξανακάνω.
Θελω να γίνω καλά, τρομάζω οταν σκεφτομαι πόσο εχω επιβαρυνει την υγεια μου ολα αυτα τα χρόνια με εμετους, καθαρτικά, σκαμπανεβασματα βάρους, κλπ αλλά δεν ξέρω αν μπορω. Νομιζω οτι εχω εθιστει τοσο πολύ σε αυτο το πράγμα και αφου δεν καταφερα να ξεκοψω μόνη μου, με την εγκυμοσυνη, δεν ξερω τι αλλο θα με αναγκάσει να το κάνω. Πότε πότε σκεφτομαι να τα εξομολογηθω ολα στον αντρα μου για να με προσέχει αυτος αλλά ποτέ δεν το αποφασιζω. Αφενος γιατι ξέρω οτι δεν θα με καταλάβει (απο καποιες κουβεντες που του εχω κάνει απεξω απεξω) και αφετερου γιατι φοβαμαι οτι αν οντως τα καταφερει και με προσέχει η ζωη μου θα γίνει κολαση...
Αισθανομαι σαν ναρκομανης αλλα δυστυχως δεν υπάρχουν κέντρα αποτοξίνωσης από το φαγητο. Μακάρι να εβρισκα μια λύση για να ειμαι και αδυνατη και υγιης...