Originally posted by NADINE
Quote:
Originally posted by mpempa
Τι να κάνουμε.Εγώ άλλο σκοπό είχα και άλλο σκοπό μου "φόρεσαν" .
ʼλλο σκοπό σου φόρεσαν;Εγώ ασφαλώς είμαι το εν λόγω υποκείμενο κι όχι κάποιοι γενικώς κι αορίστως...
Συνεπώς άλλο σκοπό σου φόρεσΑ! Οκ...Αφού αυτό θέλετε,ας το πιάσουμε από την αρχή.
Βέβαια έχεις σβήσει τα δικά σου ποστ κι εγώ δεν είχα παραθέσει με quote τα λόγια σου νωρίτερα,
απλά τα μετέφερα σε εισαγωγικά...Δε φανταζόμουν τότε πως θα τα χρειαζόμουν ως αποδεικτικά στοιχεία προς υπεράσπιση μου,άλλωστε...
Ελπίζω να αναγνωρίζεις έστω εσύ την ακρίβεια της μεταφοράς μου,ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια ίσως άκρη,καθώς τόση διάσταση πήρε πλέον το θέμα!
Quote:
...Nadine ο σκοπός μου αρχικά αν δεις και αυτά που γράφω πιο κάτω δεν ήταν να προβάλω την ασχήμια για να πέρνουμε κουράγιο εμείς.
Εξήγησε μου,σε παρακαλώ,αυτό πώς τεκμαίρεται και από την εικόνα
(οι διάσημες στα κιλά τους σε αντιπαράθεση με το πώς θα ήταν στην ίδια φωτογραφία
αν είχαν δεκάδες κιλά παραπάνω)και προπαντός από τα λεγόμενα σου :
"Πώς θα ήταν οι διάσημες κορμάρες αν ήταν χοντρές";για τις πρώτες φωτογραφίες
και "και δείτε και τα χειρότερα,έτσι για να παίρνουμε κουράγιο και να νιώθουμε πολύ καλύτερα"
για την φωτογραφία των σοβαρά νοσογόνα παχύσαρκων γυναικών.
Μπορεί ο καθένας να έχει τη δική του αίσθηση,ανάλογα με την προσωπικότητα,τα βιώματα του κλπ,
αλλά όταν μιλάμε για θέμα κρίσης και αντίληψης και όχι μετέπειτα οπτικής,τότε τα πράγματα είναι πιο αντικειμενικά.
Αν μόνο εγώ βλέπω αντίφαση ανάμεσα στα πρώτα σου ποστ και την μετέπειτα εξήγηση,σε παρακαλώ,εξήγησε μου συγκεκριμένα.
Είναι άλλο αυτό το μήνυμα που περνούν στον εγκέφαλο οι εικόνες με τις λεζάντες τους από μέρους σου κι άλλο το επόμενο ποστ,
που ως επιχείρημα αντίκρουσης προβάλλεις,το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί ή δικαιολογεί όσα προηγήθηκαν.Μην τρελαθούμε τελείως!
Quote:
Οι πρώτες φωτογραφίες ήταν για να προβάλλω την επεξεργασία που μπορεί να γίνει σε αυτές τις 5 αστέρων κορμάρες σε όλο τον κόσμο αλλά και γενικά σε όλες αυτές που ο καθένας θεωρεί καλλίγραμες χωρίς ατέλειες ή απλά τέλειες γυναίκες και να μην αγχωνόμαστε γιατί το τέλειο απλά δεν υπάρχει.
Αν αυτό ήθελες να πετύχεις,τότε δε θα έπρεπε να παραθέσεις την εντυπωσιακή φωτογραφία τους,
όπως προβάλλεται στον τύπο όχι σε αντιπαράθεση με μία πειραγμένη,που να τις δείχνει "χοντρές"όπως είπες
και όπως σίγουρα γνωρίζουμε πως δεν είναι στην πραγματικότητα,αλλά με μία φωτογραφία όσο πιο φυσική θα μπορούσες να βρεις
(όπου π.χ. δε θα ήταν τόσο λαμπερές,με όχι τόσο τέλειο δέρμα,μαλλιά,αμφίεση
και ίσως εκεί συγκριτικά αποδεικνυόταν και το ρετουσάρισμα στην πρώτη φωτογραφία)
Για παράδειγμα,υπέρ αυτού σου του επιχειρήματος και της πρόθεσης συνηγορεί κάτι τέτοιο
--->Dove - Evolution Commercial
Quote:
Εντάξει την τελευταία φωτογραφία δεν έπρεπε να τη βάλω, βασικά κιόλας δεν πρόσεξα το λογότυπο, την βρήκα από ένα blog που λέει πως θα αδυνατίσουμε και διάφora τέτοια. Επίσης δεν σκέφτηκα οτι μπορεί εδω μέσα να υπάρχουν τόσο παχύσαρκα άτομα γιατί μιλάμε για 360 κιλά και πάνω και εκτός των άλλων οι συγκεκριμένες ήταν γυναίκες οι οποίες παχαίνουν για να μπουν στο γκίνες. Υπάρχει και αυτό που εγώ το θεωρώ ψυχανωμαλία να κάνεις κακό στην υγεία σου για να μπεις στο γκίνες! Αν υπάρχουν τόσο παχύσαρκα άτομα εδω μέσα ειλικρινά ζητώ συγνώμη για την -τελικά άθελα μου- προσβολή. Και γενικά συγνώμη απ' όλους σας.
Δεν το σκέφτηκα έτσι πάντως κακοπροαίρετα όπως λέει και η Deb. Ο καθένας μας άλλωστε έχει διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων.
Αν και ήταν πολύ μεγάλο το λογότυπο,εννοείται πως αφού λες πως δεν το είδες,δεν το είδες,οπότε προσπερνώ τα των "άσχημων ανθρώπων".
Και ασφαλώς ποτέ δε μου πέρασε από το μυαλό πως είχες κατά νου(δόλο) να πληγώσεις κάποιον από πρόθεση.Αλίμονο!
Όταν όμως αυτό συμβαίνει σ'ένα φόρουμ σαν το δικό μας το θεωρώ σοβαρή αμέλεια,καθώς όφειλες να γνωρίζεις
πως εφόσον μιλάμε για παχυσαρκία,βαριατρικά χειρουργεία κλπ κι όχι απλά και μόνο υπέρβαρο,
άτομα που μπαίνουν εδώ ίσως είναι κάπως έτσι ή κοντά σ'αυτό κι όχι επειδή πάνε για ρεκόρ γκίνες,όπως οι συγκεκριμένες(που τώρα το μαθαίνω),
αλλά για διάφορους άλλους λόγους,που δεν είναι της παρούσης(ιατρικούς,ψυχολογ ικούς κλπ).
Δε σου κρατώ κάτι,ούτε τίθεται θέμα αντιπάθειας ή αντιπαράθεσης,όπως σχολίασε η Deb.
Εξάλλου στο ποστ μου μίλησα γι'αυτό που αντίκρυσα και όσα με έκανε να αισθανθώ.
Σίγουρα έπαιξε λόγο το γεγονός ότι είμαι πάρα πολλά χρόνια νοσογόννα παχύσαρκη κι έχω άλλη "αντίληψη" επί του θέματος,
ωστόσο δεν αντέδρασα έτσι επειδή προσωπικά προσβλήθηκα ή πληγώθηκα(πριν κάποια χρόνια θα γινόμουν χάλια
και πιθανόν δε θα ξαναέμπαινα στο φόρουμ εξαιτίας αυτού),αλλά επειδή νιώθω πως αν έστω κι ένας νιώσει άσχημα
είναι πολύ λυπηρό να το αισθανθεί αυτό ενόσο καταφεύγει σ'έναν χώρο,που τιτλοφορείται :
Διαταραχές πρόσληψης τροφής "όταν η τροφή γίνεται εχθρός,αναζητήστε έναν φίλο"
Nαι,μεν η συντριπτική πλειοψηφία εδώ μέσα είναι κοντά στο ιδανικό για το ύψος της βάρος ή έχει κάποια κιλά παραπάνω,πάντα σε διψήφιο αριθμό,
αλλά υπάρχουν κι ελάχιστα ενεργά μέλη που κινούνται σε μεγαλύτερα νούμερα καθώς και πάρα πολλά μέλη που δεν έχουν ποστάρει ποτέ,
όπως επίσης και επισκέπτες,που ίσως κινούνται κάπου εκεί.Και δε χρειάζεται να είσαι 360 κιλά(που αμφιβάλλω αν ήταν όντως τόσα πολλά,
άμα κρίνω από το δικό μου σώμα)για να ταυτιστείς με την εικόνα και να νιώσεις ακόμα χειρότερα...
Τέλος πάντων...προσωπικά ασφαλώς δε σου κρατώ τίποτα,αλλά μη με κάνεις να νιώθω παράλογη,επειδή μόνο εγώ μίλησα για το αυτονόητο
κι επιπρόσθετα μου προσάπτεις ότι "σου φορώ σκοπούς",που δε στηρίζουν οι δικές σου πράξεις.Δέχομαι πως ήταν ένα ατόπημα,που κλείνει εδώ!