140--->70 με δίαιτα και άσκηση!ΞΕΚΙΝΑΩ!
Λοιπον,
κοριτσακια και αγορακια,
έχω να κανω διαιτα ουτε θυμαμαι απο ποτε!
Ειχα παραδωθει απολυτα στα παθη μου:D:D:D/
Ηταν λιγες οι φορες στη ζωη μου που εκανα διαιτα για να σας πω την αληθεια.Διαιτα με την εννοια της συστηματικης διαιτας.Κι αυτες ηταν για πολυ λιγο γι αυτο και δεν τις θυμαμαι.
Επελεξα να γραψω εδω κι οχι στην υποενοτητα παχυσαρκια,γιατι η βουλιμια ειναι το κυριο προβλημα μου.Δεν πειναω,ΜΑ ΤΩ ΘΕΩ,δεν ειναι η πεινα το προβλημα μου,το μυαλο μου ειναι το προβλημα.Εδω και πολυ καιρο απεφευγα το κατα δυναμιν τους εμετους οποτε να σου τα κιλα αυξανονταν με ρυθμους τρελλους.
Δε θα παρω την ιστορια απο την αρχη ουτε θα προσπαθησω να παρουσιασω τις αιτιες του προβληματος μου,τωρα.
Βρισκω οτι δεν εχει απολυτως κανενα νοημα αυτη τη στιγμη.
Ισως οταν πετυχω το στοχο μου,κατσω και σας γραψω ενα εκτενες μηνυμα το οποιο ισως αποτελεσει αφορμη-τροπο να κατσω να τα βαλω κι εγω σε μια καλη σειρα και να διελευκανω...μια για παντα την υποθεση.
Θελω μονο να πω οτι το κορμι μου(ύψος 1.72,κατανομη κλπ) και ο οργανισμος μου με εχουν βγαλει ασπροπροσωπη και απο αποψη εμφανισης και απο αποψη υγειας μεχρι τωρα.Οσο και να τα χτυπαω αδυσωπητα,στεκουν σε αξιοπρεπη κατασταση αν σκεφτει κανεις τα κιλα μου.Στα τελευταια 20 κιλα σαν να κλαταρα :D:D:D:D και εκανα ραγαδες σε σημεια που μεχρι και τα 120,130 δεν ειχα ουτε κατα διανοια αλλα τι να κανω;Οσο κι αν με απελπιζουν,τις γραφω στα παλια μου τα παπουτσια κι αυτες(θα προσπαθησω με κρεμες στην αρχη κι οσο θα κατεβαινει η ενδειξη στη ζυγαρια θα δω τι αλλο μπορω να κανω προς βελτιωση της εικονας τους,βλεπε δερματολογο και πλαστικο) και ξεκιναω!
Γνωριζω το site 1-2 χρονια τωρα,αν θυμαμαι καλα αλλα δεν εγραφα.
Κάθε Δευτερα που θα ζυγιζομαι θα σας γράφω την εξελιξη μου!
Α kind of παθητικη...ψυχολογικη υποστηριξη το λενε μαλλον αυτο :P
Σας χαιρετω ολους.
YΓ:Νadine,δεν εισαι ηλιθια,ΑΔΥΝΑΜΗ εισαι,παραδεξου το καποια στιγμη.Κι εγω ηλιθια,αυτοκαταστροφικη,ψυ χιατρικα ασθενη κι ενα σωρο αλλα με ελεγα,εκει ειχα καταληξει εφοσον ηξερα,ειχα απολυτη επιγνωση αλλα δε μπορουσα να αντιδρασω αλλα πλεον αυτη τη στιγμη ειμαι σιγουρη οτι δεν προκειται για τιποτα αλλο περα απο ΑΔΥΝΑΜΙΑ.Και τι οξυμωρο!Εμείς στα ΤΟΣΑ κιλα να πασχουμε απο ΑΔΥΝΑΜΙΑ...
Ναι,οι γονεις μου θα μπορουσαν να με ειχαν μαθει αβιαστα while growing up να αυτοπειθαρχουμαι οπως και πολλα αλλα,ως ενηλικες,ομως,ειμαστε απολυτα υπευθυνοι για τις συμπεριφορες μας.Το να αποδιδουμε ευθυνες σε αλλους δε βγαζει πουθενα.
ΘΕΛΩ,ΜΠΟΡΩ,ΠΡΟΧΩΡΩ.Μου το έλεγε παντα ο πατερας μου αυτο,ελα ομως που απλως μου το ελεγε,το εκανε πραξη στη δικη του ζωη ισως,δε μου το μαθαινε εμενα ομως.Καταλαβαίνετε τη διαφορα του στο λεω απο το στο μαθαινω;;;;;ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.Θα το μαθω μονη μου,ΤΩΡΑ.Δε γινεται αλλιως.Σε καθε αλλη περιπτωση δεν υπαρχει μελλον.Τοσο απλα.
Σας φιλω ολους ως συμπασχοντες κι ευχομαι να καταφερετε να βγειτε απο αυτο το ΒΑΣΑΝΟ της βουλημιας και της παχυσαρκιας και της αυτοκαταστροφης.Καποια πραγματα πανω σας αλλα και στη ζωη σας γενικοτερα,ειναι ισως ηδη μη αναστρεψιμα αλλα σκασιλα σας.Ο,τι εγινε-εγινε.Αν καθομαστε να κλαιμε για το τι θα γινοταν και πως θα ημαστε ΑΝ ΔΕΝ,ειμαστε χαμενοι απο χερι.Αποδοχη και συμφιλιωση το κατα δυναμιν-ειναι τοσο δυσκολο!,ξερω...-με το παρελθον μας και παμε παρακατω.Σε καθε αλλη περιπτωση μια ζωη θα αρκουμαστε στα ημιμετρα κι ολο και χειροτερα θα εξελισσεται η ολη ιστορια με μαθηματικη ακριβεια και δε θελω να σκεφτομαι που θα κατεληγε αν δεν υπηρχε δραση...εναντια της.Ειναι τσεκαρισμενα ολα αυτα.Τα εζησα εγω,τα ζησατε η/και τα ζειτε κι εσεις*καποιοι απο σας,εστω*,ας μην κοροιδευομαστε.Μεταξυ κατεργαραιων ειλικρινεια!
Δε μιλω για ανορεξια γιατι δεν ξερω πως ειναι.
Ειναι αστειο σχεδον,μιλαω σαν να εχω βγει εγω απο το προβλημα,ενω ειμαι μολις στην αρχη της αντιμετωπισης του.Ειμαι πολυ αποφασισμενη,γι αυτο μαλλον.Και συνειδητοποιω οτι ειναι απλα μαθηματικα βρε παιδια.Μειωνεις θερμιδες,οι θερμιδες που τρως επιλεγεις να ειναι θρεπτικες θερμιδες ωστε να μη σου λειψουν θρεπτικα συστατικα,ασκεισαι και χανεις.Τοσο απλο ειναι.Δεν ειναι οτι παιρνεις καποιο ρισκο ξεκινωντας.Ειναι απλα μαθηματικα ΓΑΜΩΤΟ!ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!Εκτος βεβαια αν υπαρχει διαγεγνωσμενο ιατρικο προβλημα,αυτο ομως συμβαινει 1 στις τοσες,οι περισσοτεροι δεν εχουμε τετοιες δικαιολογιες.
Να σας πω ότι έχω χασει ηδη 12 κιλα απλως κοβωντας τις καθημερινες κραιπαλες το καλοκαιρι.Αρχη καλοκαιριου ειπα οτι δεν παει αλλο ΠΙΑ και ειμαι 2-3 μηνες τωρα σε μια κατασταση προσαρμογης να πω;Διαλογου με τον εαυτο μου μαλλον και τεσταρισματος σε σχεση με το τι θα κανω,πως θα το κανω και πως θα αντιμετωπισω ολη αυτη την κατασταση ψυχονοητικα.Τα 12 κιλα εφυγαν χωρις να το καταλαβω.Εμ λογικο ηταν,οταν φορτωνεσαι "με το ζορι" καθημερινα απειρες θερμιδες,λογικο ειναι αν το καθημερινα αραιωσει...να υπαρξει απωλεια.
Ο στοχος μου ειναι δυο κιλα την εβδομαδα.
Διαιτα των 800-1000 θερμιδων απο την αρχη ως το τελος(παιδια,δεν πειναω με τοσες θερμιδες,μα την παναγία σας το λεω)
Ποικιλια τροφων,
απο ολες τις ομαδες καθημερινα
αλλα απολυτα healthy food,δε θα καταναλωνω θερμιδες αδειες θρεπτικων συστατικων
3 λιτρα νερο τη μερα υποχρεωτικα.
Και θα παιξω με την ασκηση.
Απο τα 138 που ζυγιζω σημερα μεχρι τα 118 που αλλαζω κατηγορια συμφωνα με το BMI,θα κανω 45 λεπτα διαδρομο τη μερα(εχω διαδρομο σπιτι)και 45 λεπτα μυικη ενδυναμωση σπιτι μονη μου.
Θα ξεκιναω τις μυικες ομαδες με τη σειρα.Μερικες ασκησεις για καθε ομαδα-αν κανετε google βρισκετε ενα σωρο,ποσο μαλλον αν πηγαινατε παλιοτερα γυμναστηριο και ξερετε πεντε πραματα πανω-κατω.Α,να πω οτι εχω και 2 βαρακια,1,5 κιλο εκαστο.Μερικες ασκησεις για καθε ομαδα καθε μέρα,με τη σειρα οι μυικες ομαδες μεχρι να περασει το 45λεπτο.Την επομενη μερα συνεχιζω απο εκει που σταματησα.
Στα 118 θα βγαλω καινουριο προγραμμα ασκησης.Καθε που θα αλλαζω κατηγορια συμφωνα με το ΒΜΙ,θα αλλαζω και προγραμμα ασκησης.Πχ στα 118 θα ξεκινησω curves για μυικη ενδυναμωση.Θα ειναι σαφως λιγοτερο βαρετο απο το να κανεις ασκησεις μονος σου σπιτι.Και παει λεγοντας.Θα ενημερωνω για τις αλλαγες.
Επισης να πω οτι λογω μακρας κακης διατροφης,κακιστης!!!!!!!για την ακριβεια αλλα και των πολλων κιλων υποθετω-διαγνωση μονη μου εκανα,δεν πηγα σε γιατρο,αν περασει τριμηνο καλης διατροφης και χανω και κιλα και δεν επανελθω τοτε θα παω,ειχα κατι δειγματα αραιωσης στα μαλλια,μπροστα μονο:S,οποτε χρησιμοποιω το anacaps,συμπληρωμα διατροφης ειδικο για το θεμα.Ειμαι στο πρωτο κουτι,θα πρεπει να τελειωσω αλλα δυο.Επισης τις επομενες ημερες θα παω να κανω μια διερευνηση επαρκειας σιδηρου να δω τι παιζει και μ αυτο.Δερματολογο-ενδοκρινολογο για το θεμα θα επισκεφτω στα 103 κιλα που θα εχω μπει επισημα στην κατηγορια:απλη :D παχυσαρκια.Μεχρι τοτε θα δω πως θα παει με anacaps,ρυθμιζοντας το σιδηρο,σωστη διατροφη και μειωση κιλων.
Αυτα για την ωρα.
eyelids:Δευτερα 31 Αυγουστου,138 kg/1,72 m,ΞΕΚΙΝΑΩ!