Printable View
Θυμαμαι απο τη μαμα μου εκεινον τον all time classic μικρουλη κοκκινο θερμιδομετρητη-ειμαι σιγουρη ξερετε ποιον λεω-αλλα ποσο πληρης μπορει να ειναι εκεινη η ψειρα;Επισης κ αισθητικα δε με ενεπνεε καθολου.
μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω αλλα ποτε δεν τα πηγα καλα με τον θερμιδομετρητη αν και εχω και εγω τον μικρο τον κοκκινο. οσο για τις ποσοτητες κανε δοκιμες. πχ. ενα μπουκαλακι του μισολιτρου (500μλ) δοκιμασε να δεις σε ποσα φλυτζανια αντιστοιχει.
Σε βλέπω λίγο αγχωμένη.Δε γνωρίζω ώστε να μπορώ να σε βοηθήσω,απλώς θέλω να σε ρωτήσω...Μόνη σου προσπαθείς να αδυνατίσεις ή με τη βοήθεια κάποιου ειδικού?Αν είναι αποκλειστικά προσωπική η διαμόρφωση της διατροφής σου και θέλεις να την φτιάξεις ακολουθώντας το σύστημα των ισοδύναμων -το οποίο όντως είναι σωστό,πλήρες και ήπιο για τον οργανισμό σου- θεωρώ πως η όλη διαδικασία θα σε κουράσει...Ίσως να πρέπει να συμβουλευτείς έναν ειδικό.Αν πάλι δε θέλεις να έχεις μόνιμη συνεργασία μαζί του κ να πληρώνεις επισκέψεις ή οτιδήποτε τέλος πάντων, μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού μαζί του/της ενημερώνοντας πως επιθυμείς απλώς τη συμβουλή του στην προσπάθειά σου. Αυτός θα σου πει σίγουρα και έγκυρα όσα μας ρωτάς παραπάνω.Μπορεί όλοι να έχουμε μία σχετική ιδέα για το πως λειτουργούν τα ισοδύναμα αλλά καλό είναι να μην το πάρεις αψήφιστα και να συνεργαστείς οπωσδήποτε με κάποιον που είναι αρμόδιος και υπεύθυνος των λόγων του.
Φιλάκια
Α, μου ρθε κι αλλη ερωτηση.
Τα γαλακτοκομικα εχουν πρωτεινη και μαλιστα πολυ καλης ποιοτητας,οταν μετραω ισοδυναμα ομαδας κρεατος(αρα κατα βαση πρωτεινης) να μην τα βαζω καθολου μεσα;Κι αυτο το σημειο με ψιλομπερδευει.
Αγχωμενη δεν ειμαι αστεροσκονη,απλως λιγο μπερδεμενη.Καθε αρχη κ δυσκολη δε λενε;Kαπως ετσι.
......καλά αποτελέσματα λοιπόν...!!!!
βρε κοριτσι μου γινε και εσυ πιο συγκεκριμενη.πιο αναλυτικη.
Επειδη γενικα σε βλεπω μπερδεμενη και αγχωμενη και κριμα ειναι να παιδευεσαι και για
αυτο τον τομεα [μας φτανουν τα κιλα μας!!] , αν θελεις μπες σε αυτο το σαιτ www.dietup.gr.
Εντελως δωρεαν σου φτιαχνει εβδομαδιαια προγραμματα διατροφης με τις ποσοτητες τους ,
τις θερμιδες τους και τα ολα τους.Συνεργαζονται διακεκριμενοι διαιτολογοι και φτιαχνουν
πολυ καλα προγραμματα με επεξηγησεις κτλ..Εμενα με εχει βοηθησει πολυ .
Καλη επιτυχια!
Τα φασολια εχουν και αμυλο και πρωτεινη. Οι ξηροι καρποι και ελαια και πρωτεινη και υδατανθρακα. Σχεδόν όλα τα τρόφιμα περιέχουν και τα τρία διατροφικα στοιχεια. Μα είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογισεις με ακριβεια τις ημερησιες αναγκες μονη σου. Γι αυτό υπάρχουν οι διαιτολόγοι και το σπουδάζουν 4-5 χρονια μεχρι να το μαθουν. Είναι δυνατον να σου πουμε εμεις ποση πρωτεινη εχει η φετα που αγορασες;
Πάντως όλοι οι γιατροι και διαιτολογοι συμφωνουν πως η πιο ισορροπημενη ειναι η μεσογειακη διατροφη. 2-3 γαλακτοκομικα τη μερα, σιτηρα ολικης καθημερινα(3-5 μεριδες), 2-3 φορες τη βδομαδα ψαρι, 1 κρεας, 2 όσπρια, 3-4 αυγά, λαδερά και άφθονα φρουτα και λαχανικα. Το αν η μια φετα ψωμι ειναι 30 ή 35 γραμμαρια, πίστεψε με δεν κάνει διαφορά πουθενά.
Δανάη μου,μπράβο σου....Αυτή ακριβώς είναι η ουσία σε κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια....Κατ'αρχήν εαν έχουμε απορίες να καταφύγουμε στη γνώμη των ειδικών και να μην φορτώνουμε τον εαυτό μας με έξτρα έννοιες και έπειτα να ακολουθήσουμε μία διατροφή που θα μας παρέχει υγεία,νοστιμιά και ισορροπία όπως πχ η μεσογειακή...Είμαι πολύ υπέρ του μεσογειακού διαιτολογίου,αλλοίμονο στην Ελλάδα ζούμε...Μπορούμε να βρούμε πιο εύκολα όσα απαιτούνται για τη μεσογιακή διατροφή πιο εύκολα απ'όσο μπορεί να τα βρει λχ ένας Νορβηγός...
Changes πίστεψέ με θα σου κάνει καλό να μην παλεύεις μόνη....Επισκέψου το site που σου προτείνει το marou_laki αν δεν μπορείς να πας σε διαιτολόγο...Τ είδα και είναι πολύ καλό και επίσης μπορείς να ρωτήσεις και τους ειδικούς για όσες απορίες έχεις!!!!
δε νομιζω να μπει κανεις στον κοπο να στα χωσει...οταν ο αλλος δεν σεβεται απλα αδιαφορεις. Αφου εχεις ολες τις απαντησεις δε νομιζω επισης κανει να μπει στο κοπο να σε βοηθησει...καλη συνεχεια σε καθε προσπαθεια σου. Εγω τουλαχιστο αν κ μπηκα στον πειρασμο να σου απαντησω, επειδη ειχα διακρινει εχθρικη σταση δεν το εκανα, κ προφανως καλως...αν κρρινω απο την καταληξη!
google it k μετα χωσε τα στο google... :D α κ μη με παρεξηγησει κανεις που τα λεω χυμα, αρκετα με την υποκρισια εδω μεσα
συμφωνώ Badgirl,αν και η υποκρισία είναι εδώ γιατί είναι παντού έξω...Quote:
Originally posted by badgirl
δε νομιζω να μπει κανεις στον κοπο να στα χωσει...οταν ο αλλος δεν σεβεται απλα αδιαφορεις. Αφου εχεις ολες τις απαντησεις δε νομιζω επισης κανει να μπει στο κοπο να σε βοηθησει...καλη συνεχεια σε καθε προσπαθεια σου. Εγω τουλαχιστο αν κ μπηκα στον πειρασμο να σου απαντησω, επειδη ειχα διακρινει εχθρικη σταση δεν το εκανα, κ προφανως καλως...αν κρρινω απο την καταληξη!
google it k μετα χωσε τα στο google... :D α κ μη με παρεξηγησει κανεις που τα λεω χυμα, αρκετα με την υποκρισια εδω μεσα