Πως έχασα τα κιλά και πως τα διατηρώ 7 μήνες τώρα
Με ρωτάνε πολλές κοπέλες πως έχασα τόσα κιλά και μέχρι στιγμής δεν τα έχω ξαναπάρει. ΣΚέφτηκα 5 βασικούς παράγοντες που με βοήθησαν.
1. Έκοψα τη ζάχαρη και το άσπρο αλέυρι. Εντελώς όμως. Έμαθα να φτιάχνω γλυκά με μέλι ή φρούτα, να πινω σμούθις αντί για σοκολάτα με σαντιγύ και να φτιάχνω δικό μου ψωμί και γενικά αρτοπαρασκευάσματα με αλεύρι ολικής 100% . Την αρχή αυτή την κρατάω ακόμη και όταν πάω κάπου επίσκεψη. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρεξηγηθεί κανείς γιατί το εξηγώ ήρεμα και ευγενικά πως η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες υψηλού δείκτη μου δημιουργούνε φοβερές ενοχλήσεις.
2. Σταμάτησα το ντελίβερι. Μαγειρεύω τα πάντα στο σπίτι και είναι πολύ πιο νόστιμα. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου βούτηρο, μόνο ελαιόλαδο έξτρα παρθένο. Πολλά λαχανικά, φρούτα, ψάρι, ρύζι καστανό, πατάτες 1 φορά τη βδομάδα, ξηρούς καρπούς, ψωμί ολικής.
3. Γυμνάζομαι. Με βοηθάει και η δουλειά μου, αλλά πιστέψτε με είναι εύκολο να είσαι γυμναστής και απλά να δίνεις διαταγές, το κάνουνε πολλοί. ʼρχισα να περπατάω μεγάλες αποστάσεις και κυρίως γιόγκα που με βοηθησε περισσότερο από όλα και κατά κάποιο τρόπο έδωσε σχήμα στο σώμα μου.
4. Βρήκα αυτό που μου πάει. Οι περισσότεροι διαιτολόγοι δίνουνε ένα στάνταρ πρόγραμμα το οποίο προσωπικά δεν μου πάει. Τα 5 γεύματα με 2 σνακ. Βρήκα σιγά σιγά ακριβώς πότε και πόσο θέλω να τρώω ώστε να μην πεινάω, αλλά και να μη νιώθω ποτέ βαρυστομαχιά. Αυτό μου το είπε η κολλητή μου που είναι διαιτολόγος. Να βρω τους ρυθμούς μου και την ισορροπία μου.
5. Έφτιαξα την ψυχολογία μου. Σταμάτησα να βιάζομαι να τα χάσω γρήγορα. Σταμάτησα να απελπίζομαι και να αγχώνομαι. Το πάχος με είχε γεμίσει χαμηλή αυτοεκτίμηση και άσχημα συναισθήματα για τους άλλους. Με αγάπησα από την αρχή, επικεντρώθηκα στο στόχο μου και χωρίς να το καταλάβω έφτιαξαν οι σχέσεις με όλο μου τον περίγυρο. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν δεν είμαστε καλά, οι άλλοι το αντιλαμβάνονται έστω και υποσυνείδητα και αντιδρούνε αναλόγως. Επίσης στους φύσει ηλίθιους και μικροπρεπείς, έμαθα να μη δίνω σημασία και να τους αγνοώ.
Ελπίζω να βοήθησα
Φιλιά