Φαγητα που μας κανουν να χαλαμε τη διαιτα
ειμαι πια σιγουρη οτι οταν χαλαω τη διαιτα δεν ειναι ψυχολογικο αλλα τα αιτια συνηθως ειναι ειτε συγκεκριμενα φαγητα ειτε η ανισορροπια στη διατροφη.
ξεκινησα αυτο το ποστ για να γραψουμε τι εχουμε παρατηρησει οτι μας κανει να χαλαμε τη διαιτα και να βοηθηθει ο ενας απο τον αλλο...ξεκιναω..
1.οταν μετα απο αρκετες μερες ισορροπημενης διατροφης αποφασισω να φαω λιγο γλυκο (εμποριου οχι αν το εχω φτιαξει εγω)και το κανω αυτο για 2-3 μερες συνεχομενα.Μπορει να ειναι σοκολατα η οτιδηποτε συσκευασμενο.Δεν τρωω πολυ,μπορει να ειναι 1/2 σοκολατα αλλα ειναι οι συνεχομενες μερες και μου κανει μεγαλη εντυπωση οτι αν φτιαξω πχ μια γαλατοπιτα με φρουκτοζη η ενα γλυκο με μελι δεν το παθαινω,συνεχιζω κανονικα τη διαιτα,οταν ομως αγορασω το ιδιο γλυκο ετοιμο μετα απο 2-3 μερες δεν μπορω να κρατηθω και αρχιζω να τρωω οτι ναναι και δεν μπορω να κρατησω το προγραμμα μου!
2.οταν τρωω πολυ πρωτεινη,περισσοτερο απο οτι υδατανθρακες.
3.οταν τρωω πολλους υδατανθρακες απο οπου και αν προερχονται ακομα και αν ειναι απο ολικης αλευρια η οτιδηποτε αλλο που ειναι υγιεινο
4.Το ετοιμο παγωτο light (ομως τρωω αρκετο,μπορει να φαω 1lt σε δυο μερες)
5.Οι γλυκαντικες ουσιες που περιεχονται σε light προιοντα,το ειχα παρατηρησει και σε σκονη πρωτεινης που ετρωγα
6.Οταν τρωω πολλα φρουτα ...τελικα η φρουκτοζη απο οπου και αν προερχεται ειτε απο το κουτι ειτε απο τα φρεσκα φρουτα το ιδιο αποτελεσμα εχει σ'εμενα......δεν μου ερχεται στο μυαλο κατι αλλο,αν θυμηθω θα το γραψω...
Ας γραψω ομως και αυτο που με κανει να κραταω τη διατροφη μου χωρις να με νοιαζει ακομα και αν υπαρχει διπλα μου γλυκο....ειναι η ισοροπια στις πρωτεινες,υδατανθρακες,λιπ η,το (περιπου) 30-40-30 για μενα ειναι το καλυτερο!