Καλημέρα. Ελπίζω να ανοίγω το μήνυμα στο σωστό τόπικ. Μου φάνηκε το πιο σωστό και ελπίζω επίσης να σας αρέσει και σαν ιδέα. Να με συγχωρήσετε επίσης αν ήδη υπάρχει κάποιο σχετικό τόπικ και δεν το πρόσεξα.
Λοιπόν επειδή χτες με κάποια μέλη βρεθήκαμε να ανταλλάσσουμε συνταγές και διατροφικούς συνδυασμούς σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το τόπικ για να μοιραζόμαστε τις συνταγές μας, τις διατροφικές μας αμαρτίες και να παίρνουμε έτσι νέες ιδέες και να μαθαίνουμε νέα πράγματα.
Ξεκινάω εγώ με μία αγαπημένη μου συνταγή την οποία αφιερώνω στο γλυκό polinaki. Πωλινάκι έχει χαλούμι μέσα ετοιμάσου.
Για όσους αγαπούν το κρέας και τα τυριά
Τυράτο ριγανάτο
Υλικά
1 κιλό χοιρινό (από λαιμό)
150 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια (εγώ προσωπικά βάζω διάφορα τυριά όπως χαλούμι, ξηρό ανθότυρο ή παρμεζάνα)
150 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
χυμό 1 λεμονιού
1/2 κούπα ελαιόλαδο
300 ml. λευκό, αρετσίνωτο κρασί
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβω το κρέας σε κομματάκια.
Τα μεταφέρω σε τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά.
Προσθέτω το κρασί και αφήνω το κρέας να πάρει βράση (περίπου 5-7 λεπτά). Πρέπει να απορροφηθεί όλο το κρασί.
Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και τσιγαρίζω. Στην συνέχεια ρίχνω τα τυριά και λίγη ρίγανη.