Τι είναι η σχέση; Γιατί κάνουμε σχέσεις;Γιατί διαλύοντα οι σχέσεις και πως μπορεί μια σχέση να κρατήσει;
Τι είναι η σχέση άραγε ; Γιατί κάνουμε σχέσεις ; Γιατί διαλύεται μια σχέσης ; Και πως μπορεί μια σχέση να κρατήσει ;
Σχέσεις συνειδητής αγάπης είναι η ελεύθερη επιλογή το να βρίσκομαι, να μοιράζομαι, να συνυπάρχω με κάποια/κάποιον με/για την οποία τρέφω συναισθήματα αγάπης . Μπορεί να είναι φιλική και άμα τρέφω και ερωτικά συναισθήματα και αυτά είναι αποδεκτά από το άλλο μέλος της σχέσης τότε αυτή η σχέση εξελίσσεται και σε ερωτική σχέση .
Τώρα εάν με ρωτάται εάν αγαπώ κάποια και κάνω και σεξ μαζί της τότε έχω/έχουμε σχέση; Οχι απαραιτήτως !
Μπορεί αυτή η αυτός να είναι σε μια άλλη σχέση και παράλληλα να διατηρεί και να εκδηλώνει αυτά τα συναισθήματα και αυτόν τον ερωτισμό και προς εμένα. Άρα μια σχέση δεν οριοθετείται μόνο από το συναίσθημα αγάπης και του έρωτα η σεξ, άλλα είναι μια έννοια όπου εμπεριέχοντα και άλλα χαρακτηριστικά όπως το να θέλουμε να είμαστε και να μοιραζόμαστε το ίδιο χώρο , τα ίδια μεσα διαβίωσης , να αφιερώνουμε χρόνο ο ένας στον άλλο , να θέσουμε από κοινού στόχους και να θελήσουμε να τα πετυχουμε μαζί , να θέλουμε να κάνουμε παιδιά μαζί , η να ενώσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία , να θελήσουμε να είμαστε αποκλειστικοί ερωτική σύντροφοι … και άπειρα άλλα που τώρα μου διαφεύγουν …άλλα η ουσία είναι ότι σχέση είναι μια συνειδητή επιλογή, είναι μια υπέρβαση από το εγώ στο εμείς ,( η οποία επιτυγχάνεται με τον έρωτα ) μια πράξη εκδήλωσης μιας στάσης η οποία γίνεται πραγματικότητα εφόσον την αποδέχεται η την επιδιώκει και το άλλο μέλος.
Έως εδώ απάντησα συνοπτικά στις δυο πρώτες ερωτήσεις τώρα να δούμε γιατί διαλύονται και πως μπορεί να διατηρούμε μια σχέση .
Έχουμε προχωρήσει σε μια σχέση γεμάτη έρωτα , πάθος , ατελείωτο τρελό σεξ , συγκρούσεις μα και τελίτσες σκηνές ζηλοτυπίας … και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς , στην άρχει συμφωνήσαμε να φτιάξουμε μια ερωτική σχέση δηλαδή αποκλειστικά να μοιραζόμαστε και να εκδηλώνουμε την ερωτική επιθυμία... βλέποντας ότι είναι ωραία να είμαστε μαζί θέτουμε καινούριους στόχους – για πάντα μαζί π.χ.— αρχίζουν καινούριες ζυμώσεις διεργασίες διαπραγματεύσεις συμβιβασμούς, συγκρούσεις … όποιος κατανοεί την όλη διαδικασία , και έχει την γνώση η την παιδιά καλός υπάρχουν ελπίδες, μα όποιος έχει απόψεις του τύπου ποιος θα κάνει κουμάντο , ο πατέρας μου ήταν έτσι με την μάνα μου άρα έτσι σε θέλω και σένα , η όσα ήξερες πριν από μένα ξέχασέ τα τώρα εγώ είμαι το νέο αφέντη σου … τότε αυτός η αυτή την έχει από χέρι χαμένη την παρτίδα .
Με λίγα λόγια οι σχέσεις διαλύοντες όταν οι προσδοκίες μας από το να είμαστε μαζί δεν ικανοποιούνται στο βαθμό που έχουμε ορίσει, αυτά που αναμέναμε δεν πρόκειται να επιτευχτεί ούτε τώρα ούτε στο μέλλον ( άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα να έχουμε ρεαλιστικούς στόχους ) Και δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο που να αγαπιούνται δυο άνθρωποι μα να μην μπορέσουν να συνυπάρχουν σε μια σχέση λ.χ ο υποφαινόμενος : ) αλλά υπάρχουν επίσης κάποιοι ευφυείς και ρομαντικοί άνθρωποι που καταφέρνουν με την δύναμη της αγάπης να βρουν στεγανά και να κτίσουν έχει την φωλιά τους . Αλλά αυτό προϋποθέτει καταρχάς να το πιστεύεις , να το θελήσεις, να είσαι προετοιμαζόμενος για τα δύσκολα , να την κάνεις προτεραιότητα , να προσπαθείς σκληρά , να αμφισβητείς με σεβασμό , και να μάθεις να κερδίζεις μάχες δίχως να καταστρέψεις και να ισοπεδώσεις , να ελέγξεις τα εγωιστικά και εγωκεντρικά συναισθήματα και κυρίως να απαλλαγείς από την ηλίθια κοινή λογική , την ηττοπάθεια και τις έτυμες λύσεις . Ξέρω αυτά είναι δύσκολα, μα τα δύσκολα συνήθως αξίζουν και είναι αυτά που μας κάνουν καλύτερους .
Σας τα έπρηξα μα αυτό είναι το αγαπημένο μου θέμα :)