Καλημέρα σε όλους, νέο μέλος εδώ! (Sethunya)
Παιδιά πολύ χαίρομαι που ανακάλυψα το φορουμάκι σας. Τυχαία, σερφάροντας εδώ και εκεί...
Είναι πολύ νωρίς το πρωί, αλλά έτσι γίνεται, οι μικρές ώρες τραβάνε μεγάλες εξομολογήσεις (ναι, δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ)!
Γράφω την ιστορία μου, γιατί έχω την ανάγκη να το κάνω. Γιατί επιθυμώ να μιλήσω με άλλους ανθρώπους που βιώνουν παρόμοια συναισθήματα. Γιατί κυρίως, θα χρειαστώ κάποια στήριξη κατά τη διάρκεια του αγώνα μου, την οποία ελπίζω πως θα βρω εδώ...
Πριν 3 μέρες επισκέφτηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου διαιτολόγο/διατροφολόγο. Το σκεφτόμουν πολύ καιρό αυτό. Πολύ πολύ καιρό...
Ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή εμφάνισης. Ήμουν όμως πάντα ανασφαλής, παράγοντας ανασταλτικός για την αποδοχή και απελευθέρωση του σώματος μου. Όχι σε μεγάλο βαθμό, αλλά τόσο ώστε να με προβληματίσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια.
Γιατί παρόλο που έχω μια φυσιολογική ζωή, αγαπημένους συγγενείς και φίλους, κάποια φλερτ και όρεξη για δημιουργία, κάτι μέσα μου με καταθλίβει, και είναι ακριβώς η καταπίεση εξαιτίας των παραπάνω κιλών - ιστορία γνωστή.
Σκέφτομαι πως θέλω από καρδιάς να αγαπήσω το σώμα μου, να λαχταρίσω εκ νέου τα ψώνια στα μαγαζιά, μια νυχτερινή λαμπερή έξοδο με φίλους... Πράγματα απλά, που δυστυχώς έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους λόγω της άσχημης ψυχολογικής μου κατάστασης.
Και για να μην καταλήξω στον ψυχολόγο, ξεκινάω την προσπάθεια μου τώρα, έχοντας μια διάθεση περίεργη, ανάμεικτος ενθουσιασμός και φόβος.
Απολαμβάνω το φαγητό, και ήδη μου λείπει. Σαν να βάζω στον εαυτό μου χειροπέδες, έτσι νιώθω... Και είναι αφύσικο, δεν είναι; Μια τέτοια εξάρτηση μπορεί να στοιχήσει την υγεία μου στο μέλλον!
Θα μου λείψουν τα γλυκά, οι large μερίδες και η μαγειρική.
Και φοβάμαι πως ακόμα και αν αντέξω, θα κυλίσω μετά...
Όπως διαβάζω και ακούω, πρέπει η σωστή διατροφή να γίνει τρόπος ζωής, όχι αγγαρεία...
Θα δούμε... ξημερώνει 4η μέρα και αντέχω ακόμα. :)
Σας ευχαριστώ πολύ όλους, καλώς σας βρήκα, και εύχομαι η επικοινωνία μας να συνεχιστεί. Θα χαρώ να ακούσω συμβουλές ή να βοηθήσω αντίστοιχα σε κάποιο πρόβλημα σας.
Φιλικά