Γεια σας.Απλά ζητώ ψυχολογική συμπαράσταση για να συνεχίζω να χάνω κιλά..βρίσκομαι στα 100 ακριβώς και έχω κολλήσει εκεί.Και ξαναέπεσα στο φαγητό αυτό το διάστημα.Νιώθω πολύ άσχημα.
Printable View
Γεια σας.Απλά ζητώ ψυχολογική συμπαράσταση για να συνεχίζω να χάνω κιλά..βρίσκομαι στα 100 ακριβώς και έχω κολλήσει εκεί.Και ξαναέπεσα στο φαγητό αυτό το διάστημα.Νιώθω πολύ άσχημα.
καλώς ήρθες !!!
Όλοι το έχουμε περάσει αυτό το κλασικό κόλλημα της ζυγαριάς...
Μίλησε όμως για την προσπάθεια σου από πού ξεκίνησες και που έφτασες και λογικά θα πάρεις δύναμη και θα συνεχίσεις...
Εγώ το κάνω πάντα αυτό. όχι μόνο σε αυτόν τον αγώνα...
Καλή συνέχεια και επιτυχία στην προσπάθειά σου!!!
thano
καλώς όρισες στην παρέα μας , η επιλογή να μπεις στην διαδικασία να χάσεις βάρος δεν είναι και από τις πιο απλές υποθέσεις, αλλά μείνε λίγο στην προσπάθεια , δώσε χρόνο στον εαυτό σου , βάλε στην διατροφή σου έξυπνα σνακ για να ξεγελάς την πείνα , όλοι εδώ μέσα έχουμε περάσει αυτό που τόσο εύστοχα (καλά ποιος είμαι ΛΟΛ) αποκαλώ ... το plateau δηλαδή το να κολλήσει η ζυγαριά , είναι ένα δύσκολο συναίσθημα να το αντιμετωπίσεις , καμιά φορά όταν το είχα και εγώ αυτό έπιανα τον εαυτό μου να λέει ... τι δεν κάνεις καλά τάκη ??? γιατί πάλι κόλλησε ??? αισθάνεσαι μια χάλια διάθεση , δεν θέλεις να δεις άνθρωπο είσαι μέσα στα νεύρα και νομοτελειακά θα έλεγα πέφτεις στο φαγητό ... αλλά δίνω λίγο χρόνο στον εαυτό μου , κάνω reset ξεκινάω με νέους στόχους πιο achievable (τώρα δεν μπορώ να βρω την ακριβή μετάφραση και με βοηθάει η γυναίκα μου ...αχά το βρήκε... πιο επιτέυξιμους στόχους) , κάνω μια βόλτα , βλέπω μια ταινία που έχω κατεβάσει που συνήθως έχει θέμα ανθρώπους , αληθινές ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν δύσκολες καταστάσεις και βγήκαν νικητές . Και μετά έρχεται η νύχτα και μετά ξημερώνει μια άλλη μέρα πιο αισιόδοξη , που μπορείς να αρχίσεις από την αρχή , να μάθεις πως είναι να ονειρεύεσαι , πως ένας στόχος μπορεί να πραγματοποιηθεί , να αλλάζεις μικρές συνήθειες με άλλες πιο όμορφες συνήθειες , να κάνεις την διαφορά στην ζωή σου , να περπατάς περισσότερο , να βλέπεις την απώλεια βάρους σαν ένα ταξίδι και όχι σαν προορισμό , να μην γίνει η ζυγαριά αυτοσκοπός , ώρες ώρες σκέφτομαι ...Θεέ μου ας μην φτάσω ποτέ τον στόχο μου ή αν τον φτάσω να βάλω άλλο πιο ψηλό διότι την στιγμή που φτάσεις σε ένα τέρμα το ταξίδι και η προσδοκία χάνουν το νόημά τους , τότε είναι που ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξαναπάρεις πίσω τα κιλά που με τόσο κόπο έχασες . μαθαίνω κάθε μέρα ότι αυτό είναι ταξίδι και πρέπει να κρατήσει για πάντα , να μάθω τον εαυτό μου ότι το φαγητό είναι μέσο επιβίωσης και όχι διασκέδασης όπως το έβλεπα τόσα χρόνια.
Σου εύχομαι ολόψυχα να ξεκολλήσει η ζυγαριά και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου .
Thano μην σκεφτεσαι τα κιλα στα οποια εχεις κολλησει.Επικεντρωσου στα κιλα που εχεις χασει.Το ιδιο το σωμα σου θα βρει το ρυθμο του.Θελει υπομονη.Αν μπορεις θα σου ελεγα για ενα διαστημα να ηρεμησεις κ να μη ζυγιζεσαι συχνα.Και μην απογοητευεσαι ολοι μας τα εχουμε περασει.:starhit:
θανο μη στεναχωριεσαι συνεχισε απο κει που εισαι και αν κολλησες ή εκανες πισογυρισμα,πραγματικα ολοι μα ολοι το χουμε παθει,δε πειραζει.
το θεμα ειναι να συνεχισεις οτι κι αν εγινε και να μην απογοητευεσαι.
ο παγκρατιος τα ειπε πολυ ωραια,και φυσικα ολοι οι απο πανω;)
ελα στη παρεα και σιγουρα σε κανα μηνα θα εχεις αλλη διαθεση και θα δινεις κουραγιο σε νεα ατομα:))
ααα επισης αυτο το διαστημα βρες μου εναν που δεν εχει πεσει στο φαι.
απο το πολυ αρνι θα γινω χορτοφαγος!!!
αυτο κανω τωρα εκτος απο τα δεδομενα κιλα που θελω να χασω,τωρα προσπαθω και για τα κιλα που εβαλα το διαστημα αυτο,στις γιορτες,οποτε keep going,εδω ειμαστε να τα λεμε
ααα βαλε και τικερακι μη ξεχασεις ε;:D
όλοι κολλάμε κάποια στιγμή.... θα περάσει, κάνε υπομονή και σε πείσμα τις κατάστασης, διασκέδασέ το
Καλή αρχή thano θα τα καταφέρεις...η παρέα εδώ μέσα θα σε βοηθήσει πολύ πραγματικά εγώ παρακολουθώ όλες τις ιστορίες των παιδιών κ με βοήθησαν πολύ...υπομονή κ υποστήριξη χρειάζεσαι εγκεφαλικό είναι το θέμα όλα είναι στο μυαλό μας!
Λοιπόν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και συγνώμη που τις είδα τώρα.Ήμουν απασχολημένος με το φαγητό,ξέρετε.Ας τα πάρω από την αρχή γιατί μπήκα φορτσάτος.Ήμουν πριν από 2 χρόνια 145 κιλά.Τώρα είμαι 100 πες 101,μέχρι προχθές που ζυγίστηκα.Ευτυχώς που όλο αυτό το διάστημα που έχω ξαναπέσει στο φαγητό,δεν πήρα κιλά.Αλλά νιώθω πως δε θα κρατήσει για πολύ.Ένιωσα απογοητευμένος που αργώ στο στόχο μου γιατί δεν στερούμαι γενικά,ακολουθώ χαλαρή διατροφή χωρίς διαιτολόγο.Και κάτι έκανε κλικ μέσα μου τον τελευταίο καιρό και έχω ξαναπέσει στα παλιά.Γυμναστήριο έχω να παω,περίπου 2 εβδομάδες,και από μάσα?ʼλλο τίποτα.Για να καταλάβετε πριν λίγη ώρα,πήρα το αμάξι μου και πήγα σε μαγαζί με τυρόπιτες και πήρα αρκετό πράγμα που μόλις έφαγα.Δεν ξέρω τι έχω πάθει.Θέλω τόσο πολύ,να ξυπνήσω αύριο και να πάω γυμναστήριο,να νιώσω άλλος άνθρωπος,αλλά κάθε πρωι εδώ και λίγο καιρό έρχεται αυτό το αισθημα που με κάνει να μη πάω.Τι έχω πάθει?Πως θα γίνει να σηκωθώ αύριο και συνεχίσω όπως έκανα τόσο καιρό?Τι φταίει?
Καλημερα Θανο,
πιστευω οτι οταν υιοθετουμε αυτη την συμπεριφορα παιζει να πενθουμε για κατι. μηπως πενθεις για τον προτερο τροπο ζωης σου?
μηπως σου λειπει η παλια ελευθερια οσον αφορα τη διατροφη? παντως το χω ξανακουσει οταν καποιος χανει πολλα κιλα μετα τον πιανει αυτο το 'θα τα διαλυσω ολα' . θελεις ισως λιγο χρονο να συνηθισεις την καινουργια σου εικονα. μην προσπαθεις να χασεις βαρος αν νομιζεις οτι δεν μπορεις να κανεις διαιτα απλως προσπαθησε να κανεις καλυτερες επιλογες.
δες αν θελες το τοπικ "τριαδες - δυαδες" εδω στο φορουμ που εχει πολυ καλες προτασεις διατροφης.
φιλικα
Σε ευχαριστώ πολύ ton..Ίσως..ευτυχώς σήμερα η μέρα ξεκίνησε καλά.Επέστρεψα στο γυμναστήριο και έφαγα κανονικά αυτό που έπρεπε να φάω.Και έχω λίγο διαφορετική διάθεση.Χθες σκεφτόμουν πως είμαι έτοιμος να δώσω μία κλωτσιά στα πάντα και να συνεχίσω τον παλιό τρόπο ζωής.Φαντάσου που να έκανα και κάποια διατροφή τύπου να στερούμαι κιόλας.Απλά μάλλον κουράστηκα ή και απογοητεύτηκα.Ποιος ξέρει?Είναι πάντως πολύ εύκολο να ξανακυλήσεις.Ειλικρινά.
Και μόλις ζυγίστηκα και συνειδητοποίησα πόσο ηλίθιος είμαι.Νόμιζα ότι δεν είχα πάρει κανένα κιλό,και είδα πως πήρα 4 κιλά σε διάστημα περίπου 3 εβδομάδων.ψυχολογία:ΧΑΛΙΑ
γεια σου Θανο new entry κι εγώ :))) απο τον προηγούμενο Μάρτη μέχρι τώρα πέρασα 6 μηνες χαλαρης διατροφης (παντα με σκαμπανεβασματα) χάνοντας 14 (απο 132 σε 118)κιλα κι αλλους τόσους βάζοντας τα πάλι....αλλά διαβάζοντας τη δικιά σου ιστορία και όλες τις αλλες αρχίζω να ελπίζω οτι είναι εφικτο και για μένα.....εχεις καταφερει κατι τεράστιο πως μπορείς και το ξεχνάς τοοοσα κιλά χαμένα? εγώ πάντως σε θαυμάζω και σε ζηλευω:) χαλάρωσε και σκεψου πόσα έχεις καταφέρει γιατι η χαλια ψυχολογία μονο κακο θα σου κάνει.
δες ενα διαφημιστικό ανθρώπων που έχουν αδυνατησει με photoshop (xaxaxa) σκέψου πόσο γελοίοι είναι και μετα κοιταξου στον καθρεφτη και δες οτι εσυ τα χεις καταφερει πραγματικά!!!
το σκεφτηκα...μόλις απο εμπειρία δικιά μου...εγω βλέπω στον καθρεφτη και λέω ηλίθια μόνο με photoshop υπάρχει περίπτωση να αδυνατησεις χαχαχα
Νομίζω I ll be around μ αρεσει πολυ αυτο το σαιτ :)))
εγινε κατι Θανο??? εχασες 45 κιλα και κολλας στα 4?? σιγα τα ωα!!! ισα ισα τωρα ειναι που δεν πρεπει να σε παρει απο κατω. αν το αφησεις χειροτερα θα γινουν . θα πεις αφου τα μαμησα τι νοημα εχει και θα τα ρημαξεις ολα!!! μην το κανεις αυτο. ειλικρινα με οσους εχω μιλησει φετος ολοι μινιμουν 4 κιλα εχουμε παρει. μη σκας εισαι και αντρας. λιγο να προσεξεις θα τα χασεις.
ο αντρας μου αν δεν φαει 1μερα πολυ πεφτει το κιλο τσακα τσακα.
ΜΗ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ τωρα ειναι που πρεπει να το παλεψεις ωστε τα 4 μη γινουν 14.
οκ???:bouncy::bouncy::bouncy::bouncy::bouncy::bo uncy::bouncy::bouncy::bouncy:
έχετε δίκιο και σας ευχαριστώ αλλά η ψυχολογία μου έχει πέσει.Από τώρα σκέφτομαι το αύριο και πως θα ξαναμπώ στη διαδικασία χασίματος.Πρέπει να ξανανέβω και δεν ξέρω πως θα πάρω κουράγιο.Νιώθω τόσο ηλίθιος και αποτυχημένος.Έχω να το νιώσω τουλάχιστον ένα χρόνο αυτό.Απλά απογοητευμένος με τον εαυτό μου.