Originally posted by giorgosdelta
Quote:
Originally posted by anastasia__
Γιώργο, το γνωρίζω, γι' αυτό έχω αυξήσει τις θερμίδες που προσλαμβάνω καθημερινα. Απλά υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω! Το καταλαβαίνω ότ κάνω λάθος και προσπαθώ να βάλω όρια στον εαυτό μου αλλά δεν τα καταφέρνω. Ίσως φταίει και η πίεση από το οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον. Όλοι μου λένε "έχεις αδυνατήσει. Δεν χρειάζεται να κάνεις άλλο δίαιτα. Ρίξτο λίγο έξω." Ειδικά οι γονείς μου. Αυτό με αποδιοργανώνει. Δεν θέλω να κάνω υπερβολές. 58με60 κιλα νομίζω ότι είναι ιδανικά. Ίσως και 62. Απλά, γενικά από τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια έχω συνδέσει όλα τα ψυχοσυναισθηματικά μου προβλήματα με το φαγητό. Τρώω γιατί στενοχωριέμαι. Τρώω γιατι τσακώθηκα με τους δικούς μου. Τρώω γιατί είχα μια άσχημη μέρα στη δουλειά.
Υπερβολική αγάπη. Ουφ, αγχώθηκα τώρα. Όσο θυμάμαι τους γονείς μου τα ίδια, είτε πάχυνες είτε αδυνάτισες-φάε να παχύνεις μου λέγαν. Τέλος πάντων, μην ακούς κανέναν.
Ψάχνω να βρω ύψος αλλά καλά ακούγονται τα 62. Εγώ στα 70 είμαι, καλά νιώθω. Θα προσπαθήσω να ρίξω κανά δυό έτσι για το ενδιαφέρον της υπόθεσης.Το Μάιο στα 74 όταν ανέβηκα που ήταν και μέγιστο 3 ετών αγχώθηκα λίγο αλλά τελικά τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Έχω το χάλι με τους αγώνες. Πάω και τρέχω σε μεγάλους αγώνες κι από τη φόρτιση και το άγχος τρώω και παίρνω κανά δυο κιλά, αλλά ευτυχώς με το τρέξιμο φεύγουν σιγά-σιγά. Και καλό φαί εννοείται, όχι δίαιτες παλαβές.
Ένα προβληματάκι είναι το συνεχόμενο κλέισιμο στο σπίτι. Πιστεύω είναι για όλους. Όταν βρίσκεσαι σε έναν χώρο που έχει τα πάντα από φαγητά, όλη μέρα, και μόνο από τη βαρεμάρα σου θα τρως συνεχώς. Το παθαίνω κι εγώ πολλές φορές. Ειδικά κάποια Σαββατοκύριακα που δε δουλεύω. Η λύση είναι η κίνηση, η βόλτα. Βρίσκεις συνεχώς δικαιολογίες να βγεις έξω. Για να ψωνίσεις φρούτα, για να πας κάπου περπατώντας. Η γυμναστική είναι ψυχοσωματικό βάλσαμο. Η προετοιμασία, το ντύσιμο, ο χρόνος που θα ξοδέψεις για να πας σε ένα γυμναστήριο ή στο γήπεδο. Η ευεργετική δράση της άσκησης καθεαυτής.
Δε ξέρω τι κάνεις αλλά η αερόβια άσκηση, όπως το τρέξιμο θέλει σημαντική διατροφική υποστήριξη. Θέλει φαϊ.
Τα έχω ξαναγράψει μερικές φορές, αυτή η εποχή είναι λίγο δύσκολη για να χάσουμε κάποια τελευταία λίγα κιλά που θα θέλαμε. Το σώμα μας στο κρύο αντιδράει σαν της αρκούδας:smilegrin: γι αυτό και μας πιάνει ώρες-ώρες. Θέλει λίγο υπομονή τώρα που πιάσαν ξανά τα κρύα. Τα λίγα τελευταία κιλά θέλουν πολύ υπομονή. Πιο πολύ είναι ψυχολογικό το πρόβλημά μας, αυτό.
Χάρηκα που τα είπαμε.