Originally posted by baklavas
Quote:
Originally posted by need2looseΌλα όσα διάβασες είναι πράγματι πολύ σημαντικά. Το να χάνεις απλώς βάρος σε καμιά περίπτωση δεν είναι το ζητούμενο. Η περίμετρος της κοιλιάς για τον προσδιορισμό του λίπους είναι πολύ απλοϊκός τρόπος. Μπορεί να έχεις μικρή περίμετρο και παρόλα αυτά να έχεις μεγάλο ποσοστό λίπους, όπως εγώ. Μήπως τυχαίνει να είσαι από Θεσ/νίκη; Έχει μια πολύ καλή προσφορά για προσδιορισμό ποσοστού λίπους, μυικού ιστού κ.τ.λ.
Λογικό γιατί εσύ ως γυναίκα είσαι "αχλάδι" ενώ εγώ ως άντρας "μήλο", δηλαδή σε σένα τα κιλά βρίσκονται κυρίως στα ψωμάκια
Επίσης οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό λίπους. Η φόρμουλα του αμερικανικού ναυτικού που θεωρείται κλασική είναι διαφορετική για άντρες
Quote:
%Fat=495/(1.0324-.19077(log(abdomen-neck))+.15456(log(height)))-450
και γυναίκες
Quote:
%Fat=495/(1.29579-.35004(log(abdomen+hip-neck))+.22100(log(height)))-450
Στους άντρες η κοιλιά μετριέται στον αφαλό και δεν χρειάζεται μέτρηση της περιφέρειας ενώ στις γυναίκες η κοιλιά μετριέται στο πιο αδύνατο σημείο (ψηλότερα δηλαδή από τον αφαλό) και στη φόρμουλα συνυπολογίζεται και η περιφέρεια.
Είμαι Αθήνα κα βασικά θα με ενδιέφερε να δω πόσο χρειάζεται να χάσω για να πέσω στα επιτρεπτά όρια λίπους που για μένα είναι 11-22% (που άμα φτάσω στο 22 θα φάω μια πάστα και μετά μια πάστα και μετά μια πίτσα γιατί μετά το γλυκό θέλω και αλμυρό...). Δεν απέχω πάρα πολύ, η ζυγαριά με δείχνει 23% και ο τύπος με την μέτρηση 24%, έχω ήδη χάσει καμιά δεκαπενταριά κιλά (λίπος στην συντριπτική τους πλειοψηφία).
Ο λόγος που ασχολούμαι με το ποσοστό λίπους είναι επειδή αν υπολογίσω να πέσω στο επιτρεπτό ΒΜΙ θα πρέπει να χάσω 11 έως και 31 κιλά. Εγώ όπως είμαι τώρα αν χάσω άλλα 5 (κάπου εκεί ήμουν δηλαδή πριν κανένα εξάμηνο) αρχίζω και μοιάζω σαν τον Όσιο Ονούφριο. Αν χάσω 11 θα με λες αδύνατο, αν χάσω 31 θα με λες "τελευταίο στάδιο νευρικής ανορεξίας"...
Παρεμπιπτόντως αυτό το failed στην υπογραφή σου πολύ μου άρεσε. Επίσης, αν μου επιτρέπεις, έχεις βάλει πολύ γρήγορα τους στόχους σου. Δηλαδή αυτά τα τελευταία 3 κιλά δεν είναι σωστό να τα χάσεις μέσα σε ένα μήνα. Για τα κιλά σου εγώ θα έβαζα στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου γιατί όσο πλησιάζεις στο επιθυμητό θα έχεις πολλά σκαμπαναβάσματα (προφανώς το ξέρεις αλλά στο υπενθυμίζω για να μην σε πιάσει η απογοήτευση)